Молив за очи

Дискусија во 'Лице' започната од blue.rose, 23 април 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.904
    Допаѓања:
    108.058
    Пред 1 недела купив едно бело моливче од Малена абе ич не црта , воопшто не сум задоволна , џабе фрлени 100 денари :devil:
    Сега планирам ова да го пробам од Sephora

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ Јас зедов бело моливче Impala (по грешка) и не отцртуваше. Malena и не е толку лошо во споредба со Impala. Но со оглед на тоа дека ми треба за внатрешноста од долниот капак од окото и јас барам некое подобро. Не знам какви се белите од Golden Rose или од Brooklyn :?: (сметајќи дека црното од Brooklyn е измислено за било кое друго). Ако ти се погоди некое, пишувај :)

3. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Еднаш пишав за белото моливче на Brooklyn, штом си задоволна од црното, пробај го и белото. Нема да се покаеш. Остава боја и се задржува на окото подолго време. Ти го препорачувам :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    81.665
    ^ Најубавото бело моливче што некогаш сум го користела е ова на Мејбилин, expression kajal.
    Го зедов од локална парфимерија за некои сто денари, а можеби и помалку - не ме држи сеќавањето, летото го купив.
    Преубаво пушта боја, трајно е - само пофални зборови имам за него.
    Го користам и за внатрешниот долен дел од окото и онака за оцртување. Преубаво е и ви го препорачувам. :)

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216

Ау, браво :bow:

Одма го прогуглав и - тоа е тоа, права ствар :D Шала на страна, многу ми се допаѓа, баш какво што барам. Утре одам и си земам и јас. Фала ти што сподели :)

Инаку, морав да го акнам тука, сите да видат колку е убаво :D

На senza.parole и crazylady им се допаѓа ова.
  6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Девојки препорака за моливче за очи како ова на авон тегетново со светки?[​IMG]

Ова ми е идеално ама немам од кај да го порачам. Бев во ДМ и барав на гош, аура, есенс, мејбилајн, и сите по ред тука што се рафтовите незнам уште кои марки беа римел и макс фактор мислам дека беа, има тегетни ама чудна боја или некоја како да се прелева или е претемна или е посветла а светките речиси и не се забележуваат.

Единствено ми останува од по анонимниве марки да пробам некое ама кое? :^) Незнам ни кај да ги барам, сакам идентично на ова :|

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.904
    Допаѓања:
    108.058

Денес си го купив ова моливче за очи марка Сефора , преубаво е , со еден потег линијата се познава :)
    Ми понудија и бело моливче од Диор [​IMG] но беше многу поскапо од ова на Сефора а продавачкава тврдеше дека е многу добро (ми кажа дека тоа од Сефора не го пробала и незнае ) И бидејки 18 евра на попуст беше моливот од 25 :^) не ми се даваа и си го земав другото за 8 :)

На Sephora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Користам од Very me. Задоволна сум.
    На на училиште користам само до пола на окото,А за излегување целосно и горе и долу :D

9. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    Јас користам GoldenRose молив за очи и задоволна сум :)

10. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Имам две црни, на Бруклин и Малена, и едно бело на авон, вери ми и тоа многу е убаво, само неможам слика да најдам, не е од оние, пола црно пола бело, него скроз е бело без светки :)

11. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Црното на Бруклин најдобро е го користам веќе 5-6 години, а и не е скапо чини некаде околку 65 ден

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Колку е моливчето на Артдеко?
    И дали сте задоволни од она на Гош? Се мислам помеѓу овие две :?:

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    12.055
    Како сте задоволини од белото моливче на Импала ?

14. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ Не би ти препорачала да го земаш.
    И погоре пишав, не сам ошто не отцртуваше како што треба туку почнаа и очите да ме печат. Тоа е мислење од мене. Може некој ќе е позадоволен..

И уште барам добро бело моливче. Малена не е лошо но не толку очајно во споредба со Impala.
    Но во наредна прилика барам Brooklyn! :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    На Артдеко јас го купив околу 350 ден, не ми текнува точно од Космо и можам да кажам дека подобро црно моливче немам користено. Со еден потег пушта доволно боја и се прави беспрекорна неиспрекината линија, многу е трајно, еве вчера сабајле ставив до вечерта ми немаше мрднато ниту избледено. Јас сум многу задоволна, ти го препорачувам. Со Гош немам искуство.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    12.055
    Јас од Малена купив некни не пушта ич бела боја, треба окото да си извадам бледа боја да пуште ]:)

17. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099
    Јас имам искуство со Гош, баш моментално тоа го користам :) Презадоволна сум, остава јако црна линија, не како некои што оставаат бледа па треба по сто пати да повториш.. за цена не се сеќавам, не ми е од скоро, а ставам секој ден и трае долго.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  18. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    И јас така, едно, 5-6 пати додека ги правев сите постапки при шминкање, меѓу нив повторував :D
    И пак не е тој ефект! |( Па и овие од продавницава за козметика, им кажав бело моливче кое убаво ќе отцртува. Зошто веднаш носат кон оние ефтини, а никакви? (Знам, се обидуваат и нив да ги потрошат.) Нека биде и поскапо ама добро. Или евентуално ако веќе носат кон поефтините барем добро да е. Ама и тие си водат бизнис. Јас што немав време и гледав побрзо да истрчам од продавница без да ги прочитам марките, тоа си е моја грешка. (рефератов „малечок“ испаднал :rofl: )

Како што си кажав, прилично задоволна сум од црното моливче на Brooklyn (иако ми е од пред 5 години). Ќе се обидам и со бело од Brooklyn па можеби ќе се погоди... :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    А да пробате пред да ставите да го загреете на пример со упаљач или со триење меѓу рацете мене такво ми се погоди едно плаво моливче и го загреав и потоа убаво си се познаваше

20. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ Toa дава моментален ефект. Не е поентата пред секое нанесување да го „вариме“ моливчето :D
    Или летно време на балкон и печење на сонце :D
    Шала..
    Работата е што барам нешто поквалитетно. Немам секогаш време за развивање на стратегии за подобро нанесување на она што не го бива. А ова од Malena наликува на пластика (не можам да ти го објаснам ефектот подобро), впрочем како и речиси сите што ги имам испробано и не пушта боја како што треба. Залудно е загревањето. А Impala ме расплака. За шминки почнав да плачам.... :D