Моливчињата на Аура се стварно добри, си зедов беж и кафеаво xpress на нив пишува, премеки се, прелесно се нанесуваат, посебна боја има тоа кремавото, ептен го отвора окото и стварно има премека текстура. Досега користев вар бело моливче од Импала за внатрешниот дел ама го баталив, оваа нијанса стои многу поубаво
Мене ова ми е ептен убаво и не ми се размачкува а и многу бавно се троши. Орифлеим 139 денари е сега.
Четвртото моливче одозгора (бројче 309) Има прекрасна кафеавкасто - бакарна боја со малку светки. Го купив само 85 денари. И многу малку се копира на капакот. Задоволна сум.
Го имав моливчето за очи од Макс фактор цно, но катастрофа одма се брише си го земав на Сефора и преубаво е по цел ден ми стои
Постои ли бел молив кој добро оцртува внатрешноста на окото, се досега што пробав за ништо не чини, предлог марка, цена ? Или nude нијанса ама да оцртува внатре да се разбереме , однадвор сите моливи оцртуваат ама за внатрешноста мака мачам, по можност потрајни да се да не ги снемува за пола час, искуство некој ?
Пробај од Max Factor, има и бел и nude нијанса. Јас го имам тој nude нијансата и сум презадоволна. За цена... ми се чини дека беше 265 ден. или нешто ситно +/- .
Женски,кажете ми каде да најдам бело моливче за очи(ама баш бело,не оние како сребренкасти,и мат да е)..Фирма,бројче,цена..?
од орифлем имам користено бело , оние големите што беа пола бело пола црно и навистина е прекрасно се познава бело кога го ставаш прекрасно е
Девојки препорачајте ми добро црно моливче со кое кје можам да сенчам да добијам ваква шминка како на сликата... Сакам за нова година вака да се нашминкам ама незнам какво моливче да си купам
Oд трајноста на Буржуа моливчето сум задоволна, досега најмногу сум задоволна од сите кои ги имам купувано и поскапи и поефтини, можам да кажам дека Голден Роуз и Буржуа ми се тука некаде со квалитет во однос на трајноста на моливчињата, Буржуа за нијанса подобри. Само штета што нема голем избор на бои на Буржуа, во мојот град има само тиркизно, зелено со светки, црно и кафеаво, во Космо има ли поголем избор на бои ?