Кажете ми дали некоја од вас има искуство со ова моливче од Орифлејм,ме интересира за nude нијансата? Сакам да го порачам,да знам ако не е добро да не го порачувам .Благодарам однапред .
И мене ова ме интересира или подобра е нуд нијансата на Макс фактор , ме интересира дали доволно пушта боја во внатрешната линија на окото, кој е подобар да го земам ?
За ова од Oriflame не можам да дадам коментар, но за моливчето на MF само пофални зборови имам! Доволно е пигментирано и не „испарува“ од долната линија на окото за кратко време. Дури и многу поубаво изгледа ваквото моливче отколку белото кое тотално ми одмиле откако почнав да ставам беж моливче.
Да ми препорача некој црн молив, водоотпорен, да не е од Авон или Орифлејм, и кој долго трае? Имав Макс Фактор ама катастрофа е (веројатно не е водоотпорен) и ми се растекува, па решив да вложам во квалитетно моливче.
Од каде може да се купи црно или кафено моливче за чувствителни очи? Од сите што ги имам користено до сега, ми солзат...
Го користам моливчето на Лореал, тврдо е, т.е не е гелно, со помека структура, па бавно се троши. Моето е миднајт блек, остава интензивна црна линија. Досега ми се нема размачкано, долготрајно е , стои додека не ја извадам шминката. Цена:5.50е, претпоставувам дека е тука некаде со цената и кај нас. Гледам дека го фалите на Гош, па ќе го земам да го пробам.
Дали употребувате светли моливчиња за очи? Во последно време избегнувам црно, а ставам светло сино или зелено.Стои преубаво, зошто косата ми е светло плава.
Јас сега го користам црното и белото и сум презадоволна. Ми трае цел ден се додека не го избришам и не се размачкува, веќе ми е при крај и сигурно пак ќе земам.
Моливчето на Алверде,јас го имам убаво е пигментирано,не се размачкува лесно и погодно е за чувствителни очи и моите очи се чувствителни и мене ми е погодено,инаку 100 денари е. А мене да ми препорачатe беж моливче за очи,да биде квалитетно и погодно за чувствителни очи?
Catrice nude моливот на извлекување, не ја памтам цената, мислам дека не беше повеќе од 190 ден. Можеби е и поевтино, не се сеќавам.
Од Алверде,100 денари,број 7 нијанса Pearly white,убава nude боја е и мене ми е долготрајна и не се размачкува за разлика од црното од истава линија.
Имам моливчиња на Maybelline, Max Factor и Gosh. Од последново сум најзадоволна. Околу 300-350 ден беше последно кога купував. И Maybelline не се лоши, ама Gosh ми се врв.