Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Молив за очи

Дискусија во 'Лице' започната од blue.rose, 23 април 2010.

1. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    640
    моливче користам на буклин преубаво ми е, мн убаво црта а за да н ми се размачкува малце пудра и таман сум си ;) иначе го купувам од парфимерија и не ми е скапо 90-110 ден е не повеке...ама преубаво ми е и веке 3 год. исклуциво тоа го користам позз :)

2. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Го користам Avon Glimmersticks Diamonds Eye Liner преубав молив за очи. Го имам smokey diamond, многу лесно се нанесува и воопшто не се размачкува.

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    си купив зимава едно моливче за 10 денари и колку толку добро е не се жалам не ми се размачкува ни ништо :) . А ова моливчево на авон еднаш ставив и ми се размачка ептен и не можев да го избришам се изнатрљав очите ме болеа едвај го извадив на крај така да воопшто не сум задоволна.

Прикачени фајлови:

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.487

Го користам првиот од десно,на бруклин.Супер е,го препорачувам на сите,а цената исто така му е одлична.Не се размачкува воопшто. :)

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.326
    И јас го користам ова,само црното и сум презадоволна,како туш да имам ставено изгледа супер е.

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Најчесто го користам црното моливче на Brooklin и сум многу задоволна. Секојдневно го користам за лесно изцртување на долната линија, а за вечерно излегување ја исцртувам и горната линија над трепките и малку ја размачкувам со сенката. Инаку имам и кафеаво моливче кое поретко го користам, најлесто за обликување на веѓите

7. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    BROOKLIN моливчето се користи само со подлога од камена пудра бидејќи е мрсно и многу брзо се размачкува доколку се нанесе без подлога

8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Моментално користам црно моливче на Аура.За преку ден го исцртувам само долниот дел на окото, а за навечер и капакот

9. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Brooklin го користам и многу сум задоволна

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Го користам Davis Eye-01, толку е добар и пушта црнило што можеш да му дадеш и на комшијата. :lol:

11. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас имам од тренди убав е остава црно

12. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Јас го користам црното моливче од ессенце и ми е ептен погодено, остава црно и не се брише толку многу лесно

13. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Јас пред некој ден купив на maybelline и не сум воопшто задоволна брзо се троши , а кога ќе земете да го острите се крши па за два дена ке ви ви биде на пола , не е толку лошо колку што е лошо при острење :envy:

14. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Јас одамна го користам овој молив за очи од авон,и не си го менувам.Не се остри и раат ми е,а плус тоа и не се размачкува.

15. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Од brooklin моливчето најубаво пушта.

16. cherry.blossom

cherry.blossom Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    81.199
    Same here.
    Презадоволна сум после година ипол дружба со моливчево, а гледам при крај ми е , па си порачав уште 2 колку да ги има за резерва, пошо мислам дека ако го немам ова чудо во несесерот, ќе нема што да ставам на очите (класичен црн молив не користам)! :D

18. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Јас го користам кафено моливче од Golden rose waterproof колекцијата. Користам кафено затоа што имам кафена коса и очи и многу убаво ми ги истакнува. Мој совет е сите што имаат ситни очи да ставаат само на горниот капак моливче, а тие што имаат покрупни и горе и доле.. затоа што кога се става горе визуелно се зголемуваат очите, а кога се става и горе и доле се истакнуваат повеќе, но визуелно се намалуваат.
    Од моливчево сум задоволна, не е нешто поразлично од другите, убаво се нанесува можете да го пробате ако сакате.
    Поздрав :*

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Валда за овде ми е прашањето :)
    Имам плаво-зелени очи и вчера купив молив со некоја тиркизна нијанса . Не ми се крупни очите и кога ќе ставам црно не ми изгледаат убаво . Барав слики и најдов некоја слична на тоа како би изгледало .
    [​IMG] Дали би било убаво доколку се нашминкам вака слично ? Или дајте и вие предлози :)

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Сега го користам двобојното моливче на Авон ,прекрасно е ,не се разлева и останува интензивно црната боја се додека не го отстранам.

Ја исцртувам внатрешноста на долниот и горниот капак ,а над горните трепки најчесто аплицирам туш .