Молив за очи

Дискусија во 'Лице' започната од blue.rose, 23 април 2010.

1. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    640
    моливче користам на буклин преубаво ми е, мн убаво црта а за да н ми се размачкува малце пудра и таман сум си ;) иначе го купувам од парфимерија и не ми е скапо 90-110 ден е не повеке...ама преубаво ми е и веке 3 год. исклуциво тоа го користам позз :)

2. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Го користам Avon Glimmersticks Diamonds Eye Liner преубав молив за очи. Го имам smokey diamond, многу лесно се нанесува и воопшто не се размачкува.

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    си купив зимава едно моливче за 10 денари и колку толку добро е не се жалам не ми се размачкува ни ништо :) . А ова моливчево на авон еднаш ставив и ми се размачка ептен и не можев да го избришам се изнатрљав очите ме болеа едвај го извадив на крај така да воопшто не сум задоволна.

Прикачени фајлови:

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.526
    Допаѓања:
    8.199

Го користам првиот од десно,на бруклин.Супер е,го препорачувам на сите,а цената исто така му е одлична.Не се размачкува воопшто. :)

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.264
    И јас го користам ова,само црното и сум презадоволна,како туш да имам ставено изгледа супер е.

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Најчесто го користам црното моливче на Brooklin и сум многу задоволна. Секојдневно го користам за лесно изцртување на долната линија, а за вечерно излегување ја исцртувам и горната линија над трепките и малку ја размачкувам со сенката. Инаку имам и кафеаво моливче кое поретко го користам, најлесто за обликување на веѓите

7. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    BROOKLIN моливчето се користи само со подлога од камена пудра бидејќи е мрсно и многу брзо се размачкува доколку се нанесе без подлога

8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Моментално користам црно моливче на Аура.За преку ден го исцртувам само долниот дел на окото, а за навечер и капакот

9. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Brooklin го користам и многу сум задоволна

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Го користам Davis Eye-01, толку е добар и пушта црнило што можеш да му дадеш и на комшијата. :lol:

11. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас имам од тренди убав е остава црно

12. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    761
    Јас го користам црното моливче од ессенце и ми е ептен погодено, остава црно и не се брише толку многу лесно

13. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Јас пред некој ден купив на maybelline и не сум воопшто задоволна брзо се троши , а кога ќе земете да го острите се крши па за два дена ке ви ви биде на пола , не е толку лошо колку што е лошо при острење :envy:

14. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Јас одамна го користам овој молив за очи од авон,и не си го менувам.Не се остри и раат ми е,а плус тоа и не се размачкува.

15. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Од brooklin моливчето најубаво пушта.

16. cherry.blossom

cherry.blossom Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.865
    Допаѓања:
    81.114
    Same here.
    Презадоволна сум после година ипол дружба со моливчево, а гледам при крај ми е , па си порачав уште 2 колку да ги има за резерва, пошо мислам дека ако го немам ова чудо во несесерот, ќе нема што да ставам на очите (класичен црн молив не користам)! :D

18. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Јас го користам кафено моливче од Golden rose waterproof колекцијата. Користам кафено затоа што имам кафена коса и очи и многу убаво ми ги истакнува. Мој совет е сите што имаат ситни очи да ставаат само на горниот капак моливче, а тие што имаат покрупни и горе и доле.. затоа што кога се става горе визуелно се зголемуваат очите, а кога се става и горе и доле се истакнуваат повеќе, но визуелно се намалуваат.
    Од моливчево сум задоволна, не е нешто поразлично од другите, убаво се нанесува можете да го пробате ако сакате.
    Поздрав :*

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Валда за овде ми е прашањето :)
    Имам плаво-зелени очи и вчера купив молив со некоја тиркизна нијанса . Не ми се крупни очите и кога ќе ставам црно не ми изгледаат убаво . Барав слики и најдов некоја слична на тоа како би изгледало .
    [​IMG] Дали би било убаво доколку се нашминкам вака слично ? Или дајте и вие предлози :)

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Сега го користам двобојното моливче на Авон ,прекрасно е ,не се разлева и останува интензивно црната боја се додека не го отстранам.

Ја исцртувам внатрешноста на долниот и горниот капак ,а над горните трепки најчесто аплицирам туш .