Јас долго го користам GOSH Velvet Touch, Simply Red и не планирам да го сменам. Од Космо го земав, сигурно и во Shatze ги има.
Моливчињата за уста ми се задолжителен елемент на шминката.Ги користам оние на голден роуз,околу 80 денари се и имаат мека структура,одлична долготрајност и пигментација.Имам неколку нијанси на nude тонови така кремасто-кафеавкасти,темно розево и мноогу темно розево,јако бордо,така нешто.Задоволна сум,ги обожавам.
Ако може некој да ми предложи некое добро кремасто мат моливче што не се вади лесно при јадење или слично Кажете ми и цена. Фала однапред!
Моливот за усни на извлекување од Seventeen, нијанса бр.18 - prune. Околу 200 денари е, ама е навистина одличен.
^ Моливи за усни на Аура има во Зегин,цена околу 100 ден. Нијанса како 33ката,мислам дека имаат и Alverde.
Јас имам едно моливче, меко е и пигментирано. Единствена замерка ми е што чудно се остри, не е дрво туку е од пластика. Инаку за 80 денари е супер
Се мислам помеѓу три, еденс, импала, бруклин и малена, кое би ми го препорачале? Важно ми е да биде траен и лесен за нанесување, а не ми се даваат многу пари за молив.
@Elence93, Немам пробано од малена, ама од импала сум многу задоволна. Соодветно се меки, пигментирани, а и водоотпорни, што ги прави многу издржливи. Има голем избор на ниjaнси. Бруклин се посуви, потврди и помалку пигментирани од импала.
http://guzellikdolabi.com/goldenrose/ Преубави мат кармини во вид на дебел молив. Ефтини 150 ден, а преубави, јас го имам број 10 и иако изгледа светло лилијаков на сликата, во живо е нешто како ти што бараш.
Ако некој го има карминот Ruby Woo од Mac или некој слична нијанса може ли да ми препорача добро моливче да ми одговара со бојата?