А на 20Март/пролетна рамноденица, додека Сонцето е сеуште во соѕ. Риби е интернационалниот ден на среќата. Овие периоди се добри за ментална пауза и реевалуирање, исто како и пауза од социјални мрежи. И веројатно веќе познато не баш предобар за комуникации. Поготово кога Меркур е во Риби. Иначе таму е овој период, (цели 2ипол месеци, Март,Април и Мај ). и наредниот ретро/невидлив Меркур ќе биде овде. Ова баш се удолжи работава брате. Заедно со Венера која им се придружува деновиве во стелиум. И секако Сонце на еклипсна оска, еклипси, се до крајот на Април.
Ова е во соѕвездија. Лунарниот календар за 2024 Spoiler: Тропички Иначе оваа Соларна Еклипса на 8ми Април(соѕ Риби) /троп. Овен е првата Нова Месечина по Пролетната Рамноденица, и официјално ја започнува тропички пролетта по Лунарен Календар. И со тоа го започнуваме исчекувањето/враќањето на зајко од зајчја рупа. Еве ги Венера, Easter/Еostre и Гаја/Тера /природата/Мајка Земја, Месечината, и зајко
Иако може да се рачуна и за соѕ. Овен, бидејќи веќе имаше една во соѕ. Риби во Март. Значи ќе видиме. Како и да е, секако е тропички во Овен. Па така на пример во Јануари Сонцето минува и низ тропик Јарец, и во соѕвездие. Исто и за останатите месеци. Додека за Месечината(нова/полна) секоја година различни се датумите. Иначе знаете дека уствари има 13Нови Месечини/месеци во годината? Елем, Циклусот на Месечината(од една до друга Нова Месечина) е 28дена. Годината има 365дена. 365:28=13 Да, може да се рече дека сме живееле во лага. Е така. Ај сега доволно беше, мислам.
Ова ме потсети. Исто како и заблуди. Поготово што Сатурн е од минатата година во соѕ. Водолија(тропикРиби) а Водолија и Риби се знаците кои се бават со се она што е вон домет на разумот.
Spoiler: . Меркуре пиле невозможен си, слеш одј*би. Ми истече времето, пак ќе го напишам. Ако се брише нека се избрише овој од погоре да не бидат дупли.
Ја ништо не разбирам од ова што читам, а мн сакам да разбирам, мислам имам некоја дарба, ахахаахахах.
Како и информации. Односно можни се заблуди/информации/заблуди околу информации околу ова. Или недоразбирања, и збунетост, поготово што се работи за Соларна Еклипса, и Меркур (ќе) е ретро и невидлив во знакот спротивен на неговиот, односно во пад. Spoiler: . Поготово во ерата на AI "реалноста" Иначе еклипсава ги вклучува дополнително Меркур и Венера заедно во с.Риби(/т. Овен)Венера, која е во конј со Нептун. Кој е во конј. со Сатурн конј. Марс во с. Водолија(/т. Риби) . Како и "владетелите" на стелиумот. Јупитер(с. Риби) кој е моментално во с. Овен(владетел Марс)/т. Бик. Потоа и еклипсава е во тропик Овен(на Северната хемисфера) Како и Сатурн/Марс во с. Водолија(т. Риби). Spoiler: . Јупитер во конј со еклипсна оска(тогаш) с. Овен-Вага најзадолжен ескалирање на ситуацијата во Газа меѓу другото, што се случи за време на еклипсна сезона. Иначе конјукцијата Сатурн Марс се случува на секои 2години, пред 2 години кога започна војната во Украина, пред 4 кога започнаа локдауните поради C-19. Марс(војна, агресија, униформираност) Сатурн(општествени структури). Рековме
Сонце(свест, светлина) Месечина(потсвест, темнина) Па така и Еклипсите допринесуваат нешто важно во личната и колективната свест(Соларни) , односно потсвест(Лунарни) . Потребни се 9, односно 18години за да се вратат низ одреден знак/соѕвездие. Онаму каде е Јужниот Чвор, тоа заминува, односно "се пушта" во корист на Северниот (или неразрешеното се враќа) . Додека Северниот носи новости. И знаците/соѕвездијата каде се наоѓаат укажуваат како тоа да се постигне. Северниот чвор моментално е во с. Риби( тропик Овен) Јужниот с. Девица(тропик Вага), околу ова погоре. Оваа еклипсна сезона, Соларната е на С. Чвор, додека Лунарната на Јужен. За 6месеци ќе биде обратно(Соларната на Јужен, Лунарната на Северен) . Иначе ви текнува на црвената врвца на љубовта/судбината на Рибите од погоре? Има поврзаност и со ова. Повеќе околу ова, овде. https://forum.femina.mk/threads/Месечевите-чворови-во-наталот-вашата-судбина.33794/
Датумите за невидлив Меркур во прва половина на 2024. Spoiler: Меркур невидлив 16тиФеб -8ми Март 4ти-19ти Април(ретро) 7ми-21ви Јуни
Значи дека подобро е да се одмори малце умот и да не се форсира ништо од погоре спомнато овие периоди. Меркур/умот сака контрола и организација, (over)thinking, и да е постојано ОN... Но тоа оди потешко овие периоди. Исто како што е сонот потребен за умот и телото, нешто како stanby mode.
Ни јас ништо не разбирам од ова, како шпанско село ми е ама многу ги почитувам овие кои разбираат како @INNERBEAUTY . Јас баш пред недела почнав со еден така опсежен курс, и некако не ми оди, може требало да почекам.
... Така што сите овие области од погоре(Девица/Меркур, Риби/Јупитер) се активирани поради еклипсите во овие соѕвездија годинава. Почетокот на 2024беше прилично турбОлентен. Последниве неколку месеци што се дешаваше на небото (Во соѕвездија) Spoiler: . Сонце конј. Сатурн во Водолија, Еклипси со се ретро/ невидлив Меркур во Риби. како десерт, +Јупитер (владетел на еклипсите) во Овен Сезона на Овен со Венера во микс. Со се Марс владетел во Риби на еклипсна оска. И тоа се едно подруго. Кој разбра, разбра, повеќе околу ова подоцна, или боље и икад више. Сега од утре (конечно) Нова Месечина во Бик во конј со Венера, Јупитер и Меркур. Со тоа и Венера е и "владетел" на месецов. Тропички во Близнаци(Меркур), пак истата енергија. Исто така Јупитер веќе и официјално е во Бик. И со тоа и официјално започнува помирниот дел од годината, или (бар до крајот на) летово. Така што, јоло наново, и со нови енергии.
Те го пак. Така што being дека ова е истовремено и "Нов Меркур" фаза, поволен период за започнување нешто ново во овие области.