Оваа недела строго факултетска литература се друго е ставено " чекање " Инау паралелно имам почнато 3 книги и сите три си ги читам зависно од расположението во моментот. Моментално тоа се: - Идиот од Достоевски - The picture of Dorian Gray - Мајсторот и Маргарита
eeeee си го читам постов и се смеам и се срамам какви грешки сум направила и си се враќам наназад ко го пишев да не случајно бев пијана ама ич не се сеќавам ај сега да се попрам
Приказната за Мурасаки. Претходниот пат ја земав, но не ја дочитав, имав обврски. Сега морам да ја прочитам до крај. Знам дека е убава.
Земјата на снегот-Јасунари Кавабата "За да ја прикрепи,Шимамура мораше да ја стега со рацете толку силно што нејзиниот кок му го притискаше образот.Да ја олабавеше малку својата прегратка,таа ке се свлечкаше наземи.Додека и го обвиваше телото со раце,тој ја мушна едната дланка под јакната на нејзиното кимоно.Таа не одговори на неговите милувања и,со скрстени раце,ја спречи дланката на Шимамура да се приближи до нејзините дојки.Одеднаш ,обземена од јарост против сопствената рака,која,очигледно,сторила нешто против нејзината волја,таа се нафрли врз неа и ја гризна жестоко.-Што е? Ке те научам јас! Немарнице! Беднице! Ке видиш ти!"