Миладин од Кина на Божин Павловски. Преведуван на околу десетина јазици тој е еден од најдобрите македонски писатели и се карактеризира со доста интересен стил, ги треби пејзажите и го има оној дедовски начин на раскажување. Ги обожувам продуктите на македонската книжевност по Втората светска војна.
Мојот дедо Луј Витон-Исидора Бјелица ....прекрасна лимонатка,која ме остави без сон. Патувањата се освојување на среќата... Да имаш идеална торба за пат значи да го фаќаш секое парче среќа што ти припаѓа и да го чуваш за себе... Луј Витон
"Aна Каренина" -Лав Николаевич Толстој. Мислам дека секој од нас ја знае книгава.Прв пат ја читам,и морам да кажам дека од почеток ми е малку досадна. Но сепак се надевам за поинтересна содржина во средината на книгата...
Во прегратка на месечината од Аманда Квик. Случајно ја најдов книгата во градската библиотека, и е доста интересна. Ја препорачувам, се чита во еден здив.
Денес ја почнав Sons and Lovers од D. H. Lawrence. Во оригинал За да си го опоравам малку зар'ѓаниот англиски. Сега за сега е одлична, ми се допаѓа стилот и јазикот на кој е пишувана.
Zazoruvanje - Stefani Majer Koga go sakas toj sto te ubiva,nemas izbor . Kako da begas,kako da se boris,koga so toa ke go povredis sakaniot? Ako zivotot e se sto imas da mu go dades, kako da ne mu go dades ? Ako navistina go ljubis?
Препушти се --- Сара Десен. Досега ми е досадна некако, се исто па исто е, ама ќе видиме до крајот можеби ќе ме изненади (пријатно се надевам)
Таблета против стравот-Александар Курпатов(еден од најпознатите руски психијатри),ми се допаѓа неговиот стил на пишување,ќе ги земам и другите негови книги,побудија интерес кај мене.