Морам да се поправам. Прекрасна е книгата. Ја прочитав за еден ден. Ме остави без здив. Ја препорачувам на секој кој не ја читал до сега.
За љубовта и другите демони - Габриел Гарсија Маркез Ја почнав и не можам да ја оставам, а како што е мала криво ми е што нема многу време да ја читам
Моментално ја читам Лекции за љубовната болка од Кети Кели, на почетокот ми изгледаше малце глупа, ама сега сум скоро повеќе од половина и стварно книгава е супер...не ја земав по ничија препорака, едноставно една другарка имаше каталог на книги кои беа намалени и ја земав према името...во книгата се работи за три жени со различни искуства во животот и различни генерации...баш ме интересира како ќе заврши.Поздрав, искрено вреди да се прочита.
Се викам Салма- Фадија Факир Напишана во стилот на Халед Хусеини(авторот на Летач на змејови), трогателна приказна за љубовта, омразата и вољата да продолжиш напред. За сега сум презадоволна...
Судбоносна одлука - Даниела Стил. Ја земав по препорака на библиотекарот, и до сега ми се допадна тоа што го прочитав. Интересна приказна за една тажна судбина.
Малку сум зарѓала но се вратив во колосек сега.Пред некој ден ги зедов од Џули Џејмс "Само најсекси маж кој постои" и "Нека победи подобриот". Читањето на овие книги за мене беа како ГЛЕДАЊЕ НА НАЈУБАВИТЕ РОМАНТИЧНИ КОМЕДИИ.Поминувајќи низ страниците на делава, се сретнав со толку магични моменти, преполни хумор и нежност. Ако сте љубители на вакви дела ви ги препорачувам дефинитивно. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Моментално ја читам "Рајот може да почека" од Кели Тејлор. Оние кои не сакаат малку нереални фикции, нека не посегаат по книгава Оние кои сакаат прекрасни љубовни уникатни приказни, дефинитивно нека ја зграбат.
Ги прочитав: Ким Едвардс- Ќерката на чуварот на спомените Оваа е една од најубавите книги што сум ги прочитала, Кети Кели- Едаш во животот и оваа е убава Моментално ја читам Три метри над небото од Федерико Моча.
Ненаситно почнав да ја читам „Папокот на светот“ од Венко Андоновски. Ми фалеа тие зборови, тој начин на објаснување, тој занес и слики и споредби.
Исповед од харемот - Бранко Миленкович Интересна и предупредувачка исповед на една белграѓанка која поминала четири години во харем во Дубаи.