Денес ја земав од библиотеката Ќерките на принцезата Султана. Ако и и овој дел е добар како и првиот, супер е книгата
Слатки мали откази. - Сали Кослоу. Доста интересна книга, поразлична од оние на кои сум навикната. Супер за опуштање, баш тоа и ми требаше периодов.
''Врати ми се'' од Гијом Мисо Спојлер Jednog jutra Itan će dobiti pozivnicu za venčanje žene koju je nekada davno voleo, ali koju je ostavio kako bi se posvetio karijeri. On je sada jedan od najboljih psihijatara na Menhetnu - bogat, poznat, ali strašno usamljen. Ovo je dan kada je odlučio da ispravi grešku iz prošlosti i ponovo osvoji Selin. Posle zbrkana dvadeset četiri časa obavijena misterijom, Itana će ubiti nepoznati muškarac. Međutim, sledećeg jutra nešto neverovatno će se dogoditi - Itan će se probuditi i shvatiti da, igrom sudbine, ponovo proživljava isti dan. Hoće li uspeti da na vreme iskoristi priliku koju je dobio?
Јас ја читам „Патот“ од Кормак МекКарти . Еве накратко што се зборува : Спојлер Татко и син сами чекорат по опожарената Америка. Пејзажите се уништени , има само студ и ветер кој навева неплосан снег. И небото е замрачено. Нивната цел брегот иако не знаат што ќе начекаат таму. Со себе имаат толку малку : еден полупразен револвер за да се бранат од бандите кои крстосуваат , облеката на себе и една количка со храна која критично се намалува. Ах , да , уште се имаат еден со друг. Сега сум многу напочеток . Се надевам дека за кратко ќе ја прочитам и ќе ви кажам дали сум задоволна. Прееска бев и ја купив „ А потоа “ од Гијом Мисо. Мој другар ги чита неговите книги е многу задоволен .
Тукушто ги зедов „Последната Конкубина“ и ја почнав...одма ја засакав. ..и „Загубената ќерка“ Но ќе си почека.
Пеколни планови од Сидни Шелдон. На почеток сум, но мислам дека ветува книгава многу. Ќе се уверам кога ќе ја завршам.
Кич митологии двојката, на Венко Андоновски. Интересно е како секогаш изнаоѓам книги што се поклопуваат со мноштво ситуации, не само општи, ами и лични!
Веќе долго време ја читам последниот чај од Винка Саздова, и не ми е нешто посебно...можеби затоа што ја читам на рати, али стигнав до кај 202та страна и почна да ми е колку толку интересна...ќе видиме на крајот....
Затоа што те љубам - Гијом Мисо, малечка книга се чита во еден здив, вчера ја завршив, нависитна е убава. За да ве заинтригирам еве за што се работи: Лајла е петгодишно девојче кое мистериозно исчезнала и за кое немало трага цели пет години. По пет години таа се појавува повторно, но дали нејзиното појавување е случајно или носи некаква порака? Колку животот на сите ликови ќе биде променет заради малото девојче? Дали тие имаат нешто заедничко? Дали е полесно да се прифати реалноста или пак, некогаш полесно е да живееме во илузија? До каде е спремен човековиот изум да оди за да го спаси човештвото?