Па баш и не е промашај, книгата е фантастична. Јас за жал не можев да ја најдам во Македонија, односно кај нас го има само вториот дел, односно книгата која ја чита срцекршачка, па затоа не ја купив. Првиот дел се вика: „Зошто мажите сакаат кучки“ - Шери Аргов. Ја најдов на нет како e-book, ама само некои делови од книгата беа достапни, па одвреме навреме кога ми треба совет како да го затегнам љубениот ( ), си читкам, бидејќи ми е во bookmarks. Има многу ефективни и интересни совети. Морам да ја поправам срцекршачка, не е психологија туку книга за само-помош, а тоа не верувам дека припаѓа во психологија. Што се однесува до тоа што јас моментално читам, тоа е "The Bell Jar" - Sylvia Plath. Автобиографскиот и единствен роман на Силвиа Плет.
На почеток сум ) Се надевам дека ќе го добијам очекуваното. Инаку оваа книга ми е подарок од мојот брат ! =)
Предмети - збирката поезија на Марко Погачар... Ефективно, урбано, шашаво, а во суштина многу природно. Некој чуден елементарен спој на бегството и присуството.
„Јулија“-Ен Фортие ја маткам неколку дена не ми е нешто посебно интересна, но не ми е ни многу досадна за да ја оставам. Спојлер Ретко оставам книги не прочитани, па така и оваа.
Моментално читам една книга чије име е Тајна.Книга во која се раскажува како човекот може да има се благодарение на добри мисли благодарност кон она што го има итн....интересно е ќе се обидам со некои дребулии како еден дечко од книгата ке видам дали ќе го добијам тоа што го сакам
Денес ме има, утре ќе ме нема - НАДАРЕНИ ( Мерилин Кеј ) Интересна премногу за оние кои обожаваат фантазии..
Девојката на командантот. Ви ја препорачувам прекрасна книга за животот и љубовта на еврејката Ема за времето на Холохаустот
Староста преку младоста, минатото преку иднината. Обете судбински вкрстени во вечното сега. Прекрасна книга, вреди да се прочита
Читам за првпат две книги паралелно - Степскиот волк од Хесе и Кандид од Волтер, откако ќе се зачитам да се навратам на Војна и мир повторно...
Илјада неверојатни сонца - Калед Хосеини Читав толку позитивни критки за книгава, како била неверојатна, предобра и си викав сигурно не е толку добра како што ја фалат. Ама кога ја земав во раце и почнав да ја читам... Страните летаа како луди . Јас како не голем љубител на историски книги (индиски си ги викам ) сум одушевена од оваа книга. Толку се врзав со судбината на овие две жени што ме боли секој нивен удар, секоја нивна навреда како мене да ми е кажана. Мислам дека зборовите се излишни кога е во прашање ова маестрално дело на Хосеини. При крај сум и мислам дека до вечер ќе ја завршам цела книга. Кој ја нема прочитано, трк до книжара или библиотека,книгава вреди да се прочита.