Јас додека ја читав многу многу и не разбирав, ама после професорката ни дешифрираше некои значења, и многу ми стана интересно
И мене баш ми беше интересна Пеколот ..исто и Сон на летната ноќ и Хамлет...од Шекспир тие дела..книги од 2ра ми беа баш интересни..
Дали некој ја читал Скапоцен камен на Индија - Таласа Али? Да каже впечатоци, па да знам дали да ја барам
И јас ја имам прочитано оваа книга...стварно многу добра книга и поучна,во која се збори за она што може да и се случи на било која девојка во денешницата. :up: за изборот А сега ја читам ''Дневник једне наркоманке'' од Маргарет Кларк
Убавицата и мародерот од Божин Павловски Следна на листата ми е Будењето на Офелија.Чекам критики од некој што ја читал Ми кажаа дека убава книга била
Пред некој ден ја заврашив "Добри другарки,лоши шеми и градник на дување"-Кети Крпкинс и сега ја читам Пауло Коелјо-"Крај реката Петра седев и плачев"
Која е таа девојка? Од Александра Потер....некои велат Потер не им била забавна...мене ми е баш онака за релаксирање...ништо со што ќе го напрегнуваш мозокот Ми се допаѓа нејзиниот стил.
Сопствената поезија, одамна немам направена една добра интроспектива, да си го прошалтам малку стилот... Добро е, се менувам.
Странствувањата на Чајлд Харолд од Џорџ Гордон Бајрон...не е нешто посебно ама ке се прочита, за на школо ми треба. ..
Прекрасна книга заслушува да биде прочитана,како што велиш релаксира книгата,слична на оваа онака баш женска книга е и Знаеш ли да чуваш тајни ?-Софи Кинсела
Книга која навистина знае да го смени мислењето за некои ситуации кои машките ги предизвикуваат а секако и некои нивни манири,и навики ..книга која е добар прирачник за нас девојките