Вчера си ја симнав и прочитав неколку страници "The Wonderful Wizard of Oz-L. Frank Baum". Филмот многупати сум го гледала, и ептен го сакам, и решив да си ја прoчитам книгата. Веќе се осеќам како мало детенце зашто навечер пред легнување си читам
Кристална планета- Томе Арсовски Spoiler Книгата ја имав дома, па ајде да видиме каква ќе биди. Лектира за осмо одделение била, ние ја немаме обработувано
Вештица - Венко Андоновски Сѐ уште сум на почеток, 100 и некоја страна, но книгава ме воодушевува колку повеќе продолжувам со читање. Првпат да ме воодушеви македонски автор - „Папокот на светот“ ја резервирам уште отсега.
Конечно ја дочекав "Животинска фарма" од Орвел! Среќна сум како на мало дете што му дале бонбончиња Мислам дека до вечер ќе ја прочитам од што ја чекав со душа
Finding the dream - Nora Roberts Интересна е за релаксирање и учење на некои нови зборови на англиски, на пример ждребе, кобила... Покрај толку обемен вокабулар, се чудам како никогаш не ги научив сите домашни животни.