Сега ја читам книгата што на секое одење во библиотека ја барав и постојано беше издадена и денеска случајно ја пронајдов на рафтовите и ја зедов "Љубовта трае три години"-Фредерик Бегбеге и почнав да ја читам на 40 страна сум и ми се допага солидна книга...btw заедно со оваа книга ја зедов и "Осаменоста на простите броеви"-Паоло Џордано исто и оваа книга ја барав долго време али ке ја читкам откако ке ја прочитам Љубовта трае три години
Книгата е одлична! Бегбеде е неверојатно добар, се надевам ќе ти се допадне, затоа што мене ми е една од најомилените парчиња.
Honor Thyself by Danielle Steel prv pat chitam neyzina kniga i mozebi zasto ochekuvav mnogu poveke ne sum posebno iznenadena... na pochetokot me vovleche, no ya zavrshuvam od princip... sepak od neshtata sto ke zapomnam ke bide "..na golem broj od mazite, vlasta im e potrebna kako droga"
Илјада неверојатни сонца- од калед Хосеини ја читам моментално,не е нешто посебно но ќе ја дочитам секако штом сум ја почнала нема шанса да ја оставам.
Моментално ја читам од Данте Агилиери-Пеколот, пошто сум II-ра средно и сега во среда или кога ни се паѓа, ке ја обработуваме. Малку е тешка содржината, но се снаоѓам.
толку касно, па таа нас пред месец, па и повеќе ни беше он-топик моментално ја читам дон жуан од мигел де сарвантес, и морам да признаам дека и не е толку лоша, за разлика од претходните
Сенка на ветрот-Карлоз Руиз Зафон,по втор пат и тоа Книгите он него се нешто шо страшно ми се допаѓа.Толку убаво смислени и напишани... За жал само три има што с епреведени на македонски(барем за толку сум информирана)Марина,Играта на ангелот и оваа шо ја читам,ако некој знае некоја друга ќе му бидам многу благодарна да ми ја пише
Божиќна мистерија од Јустејн Гордер.Ме привлече насловот и една статија што ја прочитав, па ќе видеме дали ќе биде тоа што го очекувам добра приказна проследена со силни чуства и описи кои пленат.
СИ бев до библиотека и ги земав Заедно-Џоди Пико(немам слушнато ни за книгава, ни за авторот, ама ми ја препорача библиотекарката), Конкубината од Шангај-Хонг Јинг, Какао-Мишел Кан, Ќерката на мојата најдобра пријателка-Дороти Кумсон. Веднаш ќе почнам да ја читам од Дороти, ако е како минатата што ја читав од неа, не сум згрешила во изборот. Ако сте читале некојa од книгиве, може да ми дадете критика
Ќерката на мојат најдобра пријателка ја читав јас,прекрасна книга иако малку тажна И други имам од неа прочитано и ми се допаѓаат скоро сите има убави книги женичката :up: И да не бидам офф,моментално ја читам Крвна врска од Шелдон,како удрив на него не престанувам додека сите не ги прочитам
Ја зедов денес „Будењето на Офелија“. Ќе ја почнам вечер, ја има некој прочитано..ме интересираат импресии
Ми треба некој предлог за книга нека биде окулу 200 до 300 стр. со интересна содржина, може да биде љубовна тема, нешто авантуристичко и сл.