Некоја глупост од Трамп (Како да се биде успешен). Незнам ни зашто почнав да ја читам уствари коа мрзам книги што солат памет
Сеа си ја земав Алхемичарот од Пауло Корелјо, а потоа следи Калуѓерот кој го продаде своето Ферари од Робин Шарма (повторно!)
If you could see me now - Cecelia Ahern Почнав да ја читам пред некое време (летоска), ама некако не ми тргна... сега пак почнав, и некако поинаку ја доживувам. Ај може овој пат до крај ќе ја истерам
Круна од перја - Исак Б. Сингер Преубава, барем во првите 25 страници, планирам до утре да ја завршам.
владетелот од макијавели , ќе споделам мислење кога ќе ја завршам. а воедно почната ми е за опуштање јади . моли се уживај не сум ни до пола воопшто не ми се допаѓа
моментално не читам се трудам да ја завршам мојата книга девојки треба да ги читате малку и македонските автори не знам зошто но сите одбираат странски имиња многу наши писатели и тоа анонимни имаат излезено со доста добри романи што мене лично ми е гордост да видам дека и мк може да застане рамо до рамо со светската литература
Конкубината од Шангај- Хонг Јинг. Книгава на почетокот мислев дека е досадна, ама треба да се чита со повеќе внимание и концентрација. Настаните не се послужени на тацна, туку треба да читаш меѓу редови, да проникнеш во суштината. Инаку треба сто пати да се навраќаш на некои делови за да ти се разјасни во 20 глава што всушност се случило во 13 глава. Сепак, убава книга.
Second Chance - Jane Green, сеуште. Ич немам време, книгата има едно 450 страни сега сум до 170 или 180, се надевам дека набрзо ќе ја прочитам. Многу убава и тажна книга..
Аnnath, оваа прва книга ти е од Cecelia? Видов во книжарата Икона во Рамстор, Скопје имаше една книга од нејзе се викаше P.S I love you, па да не си ја читала неа? Би сакала таа да ми биде втора книга на англиски што ќе ја читам. А оваа каква е, ти се свиѓа стилот на пишување?
Оваа книга е бестселер, една од најпознатите љубовни книги воопшто. Има и филм по книгава. Го гледав филмот јас, а книгава не сум ја читала, ама жените ја обожаваат. Така да не му ја мисли. Јас мислев дека не постои жена што не слушнала за книгава
Епа незнам, ние сега ја обработуваме. Нашето училиште малку е уназад од се, па така не би ме чудело и за лектириве.