Норвешка шума-Харуки Мураками, некако ми ст ана традиција да ја препрочитувам секое лето, толку ме исполнува...
Која книга ја читате ВО моментов ја читам 3 метри над небото. Значи иста е како филмот многу е интересна. Се разкажува за Стефано, или како што го викаат пријателите, Степ, е бунтовник, на мотор, кој со својата банда пријатели учествува на ноќните трки низ улиците на Рим. Него сите го познаваат, никој не смее да го погледне попреку. Но под суровата надворешност се крие едно фино и романтично момче кое животот го натерал да се затвори во оклопот на лош тип и поранешен затвореник. Баби, средношколка во приватно училиште, принцеза на мама и тато, разгалена тинејџерка, чиј навидум совршен живот станува помалку досаден. Нивните патишта се вкрстуваат кога ќе започнат врска нејзината најдобра другарка и неговиот најдобар другар. Баби бара адреналин во крвта, а Степ некој на кој може да му верува. И тука започнува нивната љубовна приказна. 10/10
Се зборува за девојче чии родители се разведени и таа останува да живее со мајка и . Таа е принудена да оди кај таткои кој живее во друг град . Инаку татко и е професор за клавир . Потоа таа дознава дека татко и е болен и останува да ги помине последните денови од неговиот живот со него . ( ова е на кратко ) 10/10
^ Ми ја препорача другарка, ама ја нема читано и не знам дали да ја почнам. Интересна ли е? Да не забегавам од темата „Моќта на потсвеста за 21 век (за подуховен живот)“ - Џосеф Марфи
Confessions of A Wild Child - Jackie Collins денеска ја почнав еве што се работи во книгава : Lucky Santangelo. A fifteen-year-old wild child ready to discover life, love and independence. Daughter of the notorious Gino, Lucky discovers her mother's murdered body floating in the family swimming pool at the tender age of four. Since then Gino has kept her protected from life closeted in their Bel Air mansion. But in Jackie Collins' Confessions of a Wild Child, Lucky finally breaks free, and running away from boarding school the adventures begin. Boys, sex, drugs and rock n' roll - Lucky explores it all in preparation for the strong, kick-ass woman she eventually becomes. Delve into the world that Lucky rules!