Ги читам последните страници од Алекс од Пјер Леметр. Дефинитивно престанувам со читање на романи со тематика поврзана со насилство и злоставување на жената. Не дека затворам очи пред ова зло, туку затоа што додека читам чувствувам гадење и одвратност кон голем дел од машкиов род.
првите две завршени, сега сум на средина од Allegiant и доколку некој е обожавател на овој жанр, препорачувам топло
Моментално ја читам, бавно,бавно,бавно Црвената книга од Јунг. Лудница е. Не мораш дури и по ред да ја читаш. Каде и да свртиш и да фатиш нешто да прочиташ ќе најдеш некој бисер. На моменти се прашувам, на што дрога бил кога ја пишувал. Ќе да експериментирал со нешто, мајќе ми. Сакам да си ги порачам The Tiny Book of Tiny Stories. Kуси поеми и илустрации, слики. Ама..ќе видиме. Тоа би било всушност и одличен подарок за нечиј роденден.
Little mercies - Heather Gudenkauf Има добри критики книгава, а и почетокот не е лош. "Deeply moving and exquisitely lyrical, this is a powerhouse of a novel." -Tess Gerritsen, New York Times bestselling author, on The Weight of Silence
Почнувам. Инаку е на српски, во PDF. Ме заинтрегира содржината,едноставно не можам а да не ја прочитам.