Калуѓерот што го продаде своето ферари. И многу ми се допаѓа,вакви книги што ти даваат надеж многу сакам...
Последно ја читав „Дневниците на Стефан“ vol. 1 (на англиски), и сега ќе паузирам недела дена дур средам оценките пред да почнам пак со читање.
Ангели и Демони од Ден Браун. Кодот на да Винчи ја прочитав и мноогу ми се допадна, па си велам и оваа нема да ме разочара.
Ја прочитав Sworn to silence, па веднаш преминав на Pray for Silence - Linda Castillo. Ми се допаѓа стилот на авторката.
Ловец на змејови- кхалед хосеини Почнав да ја читам до некаде па се откажав, но пак се убедив да ја завршам и не била така лоша како што мислев на почеткот 
Shadow Show: All-new stories in celebration of Ray Bradbury. Уредници: Sam Weller и Mort Castle. Збирка раскази. Мрачна, меланхолична, супер имагинативна. "..A poor man found himself in a forest as night fell, and he had no prayer book to say his evening prayers. So he said, "God who knows all things, I have no prayer book and I do not know any prayers by heart. But you know all the prayers. You are God. So this is what I am going to do. I am going to say the alphabet, and I will let you put the words together. A...B...C...D...E...F...G...".." ― извадок од расказот The Man Who Forgot Ray Bradbury.