Јас Накит ја имам на спрски читано уште многу одамна и ми е една од омилените од Даниела Стил. Сигурно ќе уживаш во книгата
Денес ја зедов "Емоционална писменост:интелигенција со срце" од д-р Клод Стајнер па ќе видам што книга е и дали ке ми остави некој посилен впечаток На кратко еве Во денешно време, кога луѓето често поинтимно се поврзуваат со своите машини отколку со своите блиски, односите меѓу луѓето трпат големи удари. Клод Стајнер предлага силен противотров за оваа болест на денешницата.Може многу да ве научи за најважниот дел од вашата човечка природа, за вашите емоции, како и за тоа како ефикасно да ги изразувате за да ги одржите и да ги подобрите вашите односи, од оние најповршните до оние најинтимните. Интелигенцијата не е само IQ. Клод Стајнер не учи како да ја развиеме таа интелигенција на срцето, без која IQ е празен. Емоционалната писменост е извор на лична моќ од незаменливо значење за успех во денешниот свет. Овде се прикажани по метода, чекор по чекор, конкретни вештини за учење на емоционалната писменост – интелигенцијата со срце! Оваа книга има непроценливо значење, не само за развивањето на емоционалната писменост, туку и за писменоста во партнерските односи за совладување на вештините кои се неопходни за односи засновани на партнерство, а не на доминација. Таа претставува неопходна алатка за учење на емпатијата, на одговорноста и на способноста за изразување на емоциите врз основа на заемно почитување. Клод Стајнер во оваа книга успеал да кондензира дваесет години искуство во подучувањето на релативно едноставни, многу ефикасни методи за справување со ужасно сложени психолошки ситуации.
Денес ја зедов "Далеку од очи, далеку од срце" од Mерилин Кеј....уште си читам по некои тинејџерски, интересни ми се
Моментално читам '' Сенка на ветрот '' - Карлос Руис Сафон Сега за сега сум воодушевена - а за понатаму ќе видиме ..
Оваа ни беше лектира, ама во седмо. И си ја земав сега пак, да ја препрочитам, немам нешто за читање, треба да купувам. А интересна е стварно книгата.
И јас ја имам читано таа,баш е добра,со бујна фантазија и вториот дел го имам прочитано,а вкупно се шест.
Ја имам прочитано книгата и баш ми се допадна. Не е роман, ама е многу поучна. Искрено, на моменти знае да биде досадна.
Моментално ја читам книгата ;Нов бесплатен чоколаден секс ; и од неа научив многу за какаото и како се произведува моето омилено јадење : чоколадото , инаку не е досадна книгава иако има доста историја и географија во неа , сепак изобилува со психоанализа што е моја пасија во читањето , секс многу малку иако е насловот таков , сепак е книгата за чоколадото и како се произведува , поздрав
Ја читав книгата - интересна е Инаку,четирите зборови од насловот се зборовите кои најмногу ги привлекуваат купувачите кога одбираат производ - а во книгата се работи за продажба