Во потрага по Алјаска - Џон Грин Втора книга ми е што ја читам од Џон Грин,и не ме разочарува.Човекот е генијалец. Инаку главниот лик,оној што раскажува е машко,тотално несоцијален тип.Тој се сели во интернат во друг град и таму започнува нов живот.Се вљубува во необична девојка по име Алјаска.Таа е неговата прва љубов. Сега за сега е интересна,допрва ке почнат заплетите па,ке пишам критика подоцна можеби.
Unwind - Neal Shusterman Првата од серијалот Unwind Dystology. Ми фалеа дистопискиве. А оваа има прилично добра приказна. Родителите ако сакаат можат да те дадат на расклопување на возраст од 13 до 18 години. Хах.
Подарок за роденден- Сузан Елизабет Филипс Иако книгата не е од жанрот на книги кои јас преферирам да ги читам, искрено ме воодушеви. Или пак ме воодушеви тоа што се спомнуваат работи поврзани со Физиката?
Liane Moriarty The Husband's Secret Вака како за почеток интересна е. Те тера да читаш понатаму. Ќе пишам подетална рецензија кога ќе ја прочитам цела.
Mnogu luge ja preporacuvaat ovaa kniga "Papata Jovana" na forumov pa ja najdov I pocnav da ja citam. Voodusevena sum, edvaj cekam da ja zavrsam
По Џули Џејмс - „И одеднаш едно лето’’ одлучив малку да преминам од несериозна на посериозна литература Џорџ Орвел - 1984, по препорака на татко ми. Јас баш се’ си читам, зависи од расположението.