Одлука од Николас Спаркс. Стигната сум до 100 и нешто и дотука е супер. Николас е еден од моите омилени и овојпат не ме изневери. Можени книгава е малку со чуден почеток и баш ме интерсира како ќе заврши. Ви ја препорачувам.
Лaвиринт oд Кејт Мoс. Нa пoчетoкoт ми беше мaлку "прoстa" ,нo кaкo се зaдлaбoчувaм вo неa е дoстa мистериoзнa и интереснa.
Нестандардно раскажана, преку низа писма, меилови и пораки, дури и лекарски белешки. Таа имаше една желба: да биде балерина. Тој, исто така, имаше една желба: да биде со неа.
Уште не сум почнала, но ја зедов од библиотека Ана Каренина од Толстој. Всушност, прочитав вчера само две страни но немав време. Во средно таа не ми беше предвидена за обработка па затоа ја зедов сега, помислив дека како толку популарна книга би требало да ја прочитам. Првиот дел, т.е. првата книга го читав пред две години, сега го зедов вториот дел, т.е. втората книга. Во првата малку ме налути неверството на Ана но некако ме копкаше сета таа испреплетена љубов и не можев а да не продолжам и со втората книга.
По втор пат седнувам и ја читам "Улис" од Џејмс Џојс. Мислам, по втор обид, не дека претходно сум ја прочитала. Си кажав, не бива да завршам факултет без да ја прочитам. Таман, каде и да е, до јуни има време.
Vtorata kniga od trilogijata The Bronze Horseman. Mnogu sitno ispecatena i plus 600st. ,ke mi treba podolgo vreme da ja procitam.