„Ние бевме двете половини на една целост, на совршениот круг што го опиша нашата љубов.... Времето не ја одредува љубовта, туку љубовта го одредува времето... зошто што е судено не можеш да го сопреш, ниту тоа што не е со сите сили да го зачуваш...“
Добра книга ако некој сака крими романи, не знам дали е преведена на Македонски и Српски зашто е поприлично нова
Може да ми дадеш мислење за книгава, и кој жанр е. Го сакам Зафон имам читано неколку но оваа не сум ја сретнала
Ако може и јас да дадам мислењето Ако имаш читано неговите книги и оваа исто ќе ти се допадне. Марина е (што се однесува до мене) и преисфорсирана. Јас еве не знам зошто луѓето толку се одушевени од Зафон и неговите дела воопшто, лично мене неговите книги ни темите (фантазии) кои што ги раскажува воопшто не ми се привлечни. Ама имам прочитано нешто од него. Имам прочитано и оваа Марина, ама ми беше подобра Принцот на маглата (ваљда така и беше името). Марина ми беше премногу детска (Ама добро, јас ионака далеку сум од читалачката публика за која авторот генерално пишува ) Затоа е се прашањето на вкус.
Само што ја завршив „Жива меѓу мртвите“, па започнав со „САМА“ од Исидора Бјелица. За „Жива меѓу мртвите“ ја препорачувам на сите, предобра книга нема да се покаете ако прочитате.
"Скриена во најмрачниот агол" од Елизабет Хејнс. Многу добра книга, психолошки трилер, но не од оној тип на Донато Каризи. Поблиску е до Линдвуд Баркли би рекла. Би ја препорачала секому кој сака да чита трилери.
Читам и други книги паралелно, па затоа уште не успеав да ја прочитам за да дадам подобро мислење. На сајтот на Сакам Книги има интересна рецензија за книгава која верувам дека ќе те поттикне да ја прочиташ, а жанровски распределено, мислам дека е микс од young adult (не знам соодветен термин за ова на Македонски), мистерија, драма со елементи на готика и хорор. Ќе напишам можеби поопширна рецензија кога ќе ја дочитам до крај.
Moram da si ja istesam dusava, da kazam i jas nesto za Marina. Nacisto gubenje vreme. Uste sum tolku gnevna za potrosenoto vreme sto sakam da ja frlam vo gubre, ama pusto sovest ne mi dava kniga vo otpadok da stavam. Uste potragicno e sto imam uste edna kniga od nego koja sigurno ke ostane nikogas ne procitana. E sega moze ke mi dojde dusata na mesto. Si kazav sto imam za gospodinot Zafon.
Книгата нема да ти се допадне ми се чини. Еден од најлошите трилери што сум ги прочитала, заедно со Зад затворени врати. Толку глупави книги што немам зборови. Јас ја читам Truly madly guilty од Лиен Мориарти, толку што ја чекав, ама не сум воодушевена. Имам уште 30 посто крајот, па ќе видам дали ќе има некое изненадување. Ама засега е разочарувачка приказната.
Тогаш не ја ни читам воопшто За книгата на Лиен...го насетив твоето разочарување уште тогаш со коментарот дека си ја почнала и дека сеуште се се врти околу едно попладне... Ако досега не те воодушеви не верувам дека нешто битно може да се промени. А ич не сакам кога нешто очекуваш и накрај тотално се разочараш... Значи дефинитивно не ја купувам, а можеби можам да почнам да ја читам штом ја имам симнато... ама само ако немам ништо друго во моментот. :/ Јас сеуште сум со трилогијата Милениум, последниот дел. Ми остана некои педесетина страни. Мада напишав претходно дека едвај чекам да ја завршам, сега кога сум пред крај, се фаќам дека всушност не сакам да заврши книгата. Некако ја оддовлекувам. Се поврзав со приказната Саландер.
Едно место во светот-Фабио Воло.Не сум ни до пола за да пишам рецензија,но не трепкам дур читамЈа има човеков таа типична италијанска магична заводливост,во случајов писателско-читателскаима да "смачкам"се негово.Препорачувам
Дуника, каде ја најде книгава, ја има ли на нет за симнување во pdf формат? Првпат слушам за авторов, баш ме заинтересира сеа.