Цитадела не ми е читана, не знам каква е. Други негови дела ми се читани. Ама, врв е Hatter's Castle.Обавезно да ја прочиташ.
Фала на сугестијата. Книгава е со млад доктор кој ќе се соочи со тешкотии во праксата, недоразбирања со колегите, сплетки. Содржи многу медицински термини, а таквите книги никогаш не ми се на одмет. Засега толку, сеуште сум на почеток не знам како ќе се одвива, ќе споделам импресии
Кронин по професија освен писател и бил доктор и затоа доктори, медицински сестри се често тема во неговите книги.
Класиците од таа едиција им се релативно евтини. Е сеа, си бараат одредено ниво на познавање на англискиот, затоа што повеќето се пишани во оригинален стил/превод. Но имаат почетен вовед како и glossary на крај, за одредени непознати фрази, така да човек може полесно да ги совлада.
Леле... јас таман до пола сум, засега добра е, се надевам нема да ме разочара. Кога ќе ја прочитам ќе споделам впечатокот.
Е па, сѐ од Јелена Бачиќ е малку патетично. Ќе плачете малку, па дури ќе ве трогне и некој најмал детаљ. Според мене, скоро сите нејзини книги се трагични.
Tocno deka site knigi i se tragicni ama vo ostanatite barem na krajot naogav smisla na celata prikazna sto ne bese slucaj so Ringiapil. Od taa pricina uste ne sum pocnala da ja citam trilogija iako ja imam.