Dolgo vreme ja posmatrav knigava na polica i se mislev dali treba da i dadam samsa. Inzvonredna, moze da ja vklucam vo top 5 za ovaa godina. Ja preporacuvam na povozdrasnata populacija, nad 40 god. Ne deka ne e za pomladi, no pomladite nema da izvadat bas se ona sto go nudi knigava. Sledna:
Се уште ја влечам по спална,немам баш време. Што знам ,мене не ми е толку лоша,иако се кладам дека прочитав некои реченици веќе прочитани некаде.
Ако не ти е читана побарај ја од И. Аљенде My Invented Country: A Memoir (2003) Феноменална е, го опишува животот во Чиле, луѓето. Ме потсетува на патописна репортажа, само без фотографии. Јас би ги читала и другите нејзини автобиографии и таа книга што ја предложи, но ги нема на српски. А, не ми се чита на англиски
Ловци на глави од ју несбе до 50та стр сум но некако досадна ми делува ќе видиме понатака. Дали ја има во пдф од ју несбе - соломоновиот знак да ја симнам од некаде???
Извинете што се мешам и јас Sky-butterfly и јас ги имам прочитано сите три дела од трилогијата Милениум од Стиг Ларсон и можам да кажам дека ме фасцинираа не сакав да заврши приказната за Лизбет и Микаел долго време ми се вртеја низ глава хехе. сега слушнав има 4ти дел девојката во пајаковата мрежа на која автор за жал не е Ларсон кој починал ненадејно по објавувањето на трилогијата. ме интересира дали ја имаш прочитано ти? И очекувам мислење, ти благодарам однапред. инаку стилот на пишување на Ларсон мефасцинираше е сега не знам дали другиовавтор може до одредена мера барем да седоближи до неговиот. И ако имам некои грешки во тоа како треба да изгледа одговор на коментар да не ми замерите нова сум на форумов и некако ми е се фиуу
Alice in wonderland-Lewis Carroll Alice:How long is forever? White rabbit: Sometimes, just one second.
Не, ја немам прочитано. Ако се оддлучиш раскажи ни ја. Јас не се оддлучив бидејќи ова ми беше сосема доволно, приказнава ми имаше точка, ако ме разбираш. Патем, добредојде на форумов