The winter of our discontent - John Steinbeck. Ми мириса нешо налик на Revolutionary road тематика, бркање на некаков идеален „амерички“ сон. Го обожавам Штајнбек.
Пред два дена ја прочитав новата на Алимпиќ, Те нема никаде Како и претходните нејзини книги и оваа ме воодушеви, прекрасна
Јас нигде не можев да ја најдам, порано сите книжари ги извртев и никако да ја има некој. На интернет не ми текна да ја побарам пошто и така преферирав печатена. Инаку на кој јазик ја најде и дали може некако да ми ја пратиш?
Вистината на Питија - трет дел од Девојката Врана. Добра е.. ама мораш да ги прочиташ по ред, инаку ништо не се разбира.
Ја имам читано пред едно 4-5 години, убава е ако читаш тој стил на книги. Би ти препорачала Првиот последен бакнеж, Некој како тебе и Смртно вљубена (има три дела, ама комедија е и многу лесна и интересна за читање) . И тие исто така одамна ги имам читано, ама за тој стил на книги, добри се. Само што јас не читам такви, си читам трилери и уживам во нив. Нема по поучни книги од нив.
Првиот последен бакнеж ја имам читано, а за другите две ке се потрудам да ги најдам. Оваа не ми се допаѓа баш многу, некако многу ми е необично што се раскажува за три личности наизменично. Повеќе сум во стил на Џули Џејмс, Саманта Јанг, Линдзи Келк, нешто лесно и забавно. Сепак благодарам за предлогот.
Нема проблем. Инаку, немај гајле, на почетокот изгледа замрсено, ама после ќе сфатиш што како е. Не се сеќавам баш на книгата, ама мислам дека имаше добар крај, интересен. Инаку, во градска библиотека прашај, обично ги има. А, штом читаш лесни, забавни книги Смртно вљубена не ја испуштај.
Да, на почеток многу ликови одеднаш се спомнуваат, можеби затоа ми изгледа толку замрсена. Смртно вљубена рече дека е во три дела, а од кој автор е, се сеќаваш?
Федерика Боско. Љубовта ме води и Љубовта не е за мене се другите делови, само заборавив кој беше втор кој трет, ама прашај во библиотека веројатно знаат, а може и на книгите пишува.