Казна за гревот е трилогија. Ги имам читано првиот и вториот дел но не и третиот. Третиот дел неможам да го најдам. Првиот дел, ноќта кога дојдоа сватовите е книга која ме инспирира. Сериозно, јас мислам дека е заслужна за дел од мојот успех. Ме насмеа и ме расплака. Вториот дел беше казна за гревот. Оваа книга исто така ме имаше расплакано но не го постигна оној ефект како првата. Јас овде осетив нешто по малку не реално. Но можеби за некој друг ќе биде врв. Бидејќи јас кај книгите барам нешто што мислам дека сто посто може да се случи во реалноста Спојлер а не некоја триесет годишна дека ќе има секс со слеп старец. Не дека не е можно но сепак. Или изгледа тој дел ме разочара па затоа давам ваква критика. Плус кога на крајот се онесвести, стискам палци во третиот дел да не ја најдам трудна или болна од некоја тешка болест. Ако ја прочиташ нема да зажалиш. П.с. Ја прочитав онлајн девојка и се префрлам на Девојката која ја бркаше Месечината од Сара Адисон Ален.
Градот на чудовиштата- Продолжение на книгата Домот за необични деца на Госпоѓа Перегрин- Ренсом Ригс
Вчера ја почнав и стигнав до 134 страна. Обожавам вакви книги кои што во еден здив можам да ги прочитам. Денеска сигурно ќе ја завршам цела.