Ах, скроз истата ја имам и ја имам премногу пати читано и сега кога ја видов вака пак - морам пак да ја читам. Веднаш после Mort - Terry Pratchett. Така да моментално читам: и 13/18 засега од:
@theowndemon Мене книгава долго време ми собираше прашини по разни домови и скоро некој спомна да го гледаме филмот, па си реков мора да ја прочитам книгата прво
Јас книгава ми е меѓу првите прочитани уште кога бев дете, кога прв пат ми дојде дома. Од тогаш барем секоја втора година ја читам ако не секоја по еднаш. И сега пред некој ден го гледав филмот и како што го гледав си ги поврзвав работите шо ги читав и ептен е одлично обработен. Таман свежа ќе ти е книгата кога ќе гледаш филмот, ќе се зачудиш колку се убај и двете.
Имприматур - Моналди & Сорти Спојлер: Историски трилер Превземено... Riječ imprimatur ¾ na latinskom znači: neka se štampa, a danas se tako naziva blagoslov crkvenih vlasti da se neka knjiga može štampati. Međutim, postoji jedna latinska izreka koja bi bolje odgovarala duhu ovoga romana, a to je: Imprimatur secretum, veritas mysteruim. Što bi u slobodnom prevodu odgovaralo: sve tajne na svijetu mogu se objaviti, ali istina ostaje misterija. Autori romana "Imprimatur" bračni par Rita Monaldi i Frančesko Sorti su uspjeli da rekonstruišu, poslije višegodišnjih istorijskih istraživanja, misteriju i pretočili je u roman...Bilo im je potrebno deset godina istraživanja da bi napisali ovaj roman neobične snage koji otkriva jednu od najstrože čuvanih tajni u istoriji papstva.
''1001 songs you must hear before you die'' Си слушам една по една, си читам повеќе детали околу неа и си запишувам во тетратка оценки и мое мислење =) .
Билтен од моцарт Кога че бегам по дома продолжувам со "единаесет минути" мн мн посебна книга,со многу значење за мене.