„Несреќата на невините„-Агата Кристи. Покрај препознатливо лесниот и интересен стил на Кристи,овде наоѓам уште една интересна појава-како често разоткривањето на вистината и потребата да се разобличи некоја грешка од минатото,наместо кон одобрување,води често кон негативни реакции кај луѓето,кои не сакаат да излезат од своите формирани убедувања,кои ги стекнале и им смета вистината,борбата за праведност и потрагата по вистинските одговори и виновници.И да соопштам една интересна мисла која ја сретнав во книгава,значи не е цитат туку произволно ќе ја доловам најблиску што умеам „преголемата великодушност е повеќе грев,отколку правење добрина некому„.
На прв поглед-Николас Спаркс...ми ја препорачаа па ај да видам дали е толку добра,мада знам шо ме очекува од него сигурно за крај.
При крајот сум негде и можам да кажам дека книгава воопшто не разочарува. Ладлам си останува доследен на својот стил, полн е со изненадувања и ве остава со подотворена уста.
Пауло Коелјо - Вештицата од Портобело Како ми тргна овој месец, само Коелјо и Николас Спаркс ми се на репертоар
Пред малку ги зедов од библиотека : Никаде без ќерка ми- Бети Махмуди со Вилијам Хофер и Версај на Марија Антоанета - Кетрин Дејвис
Денес ја земав Рајот може да почека од Кели Тејлор за која инаку слушнав многу позитивни критики, па ја почнувам најверојатно вечерва, кога ќе ја прочитам ќе ви кажам мое мислење.
Никаде без ќерка ми преувава е ќе уживаш додека ја читаш , а воедно и ќе си пресреќна што живееш во Македонија , а не во некоја муслиманска земја
Повик - Џон Гришам. Книгава е...чудна. По смртта на татко, кој бил чесен судија и повеќето од својата заработувачка ја донирал во добротворни цели, син му Реј во родната куќа наоѓа 4 милиони долари, ставени во кутии. Овие пари не се ставени во тестаментот, нигде не се забележани. Поради својот брат, кој е наркоман, Реј ги зима парите и ги крие додека да одлучи што да прави со нив и да го дознае нивното потекло. Но тоа не е лесно... И така, сега имам уште сто страни до крајот, а Реј се уште се обидува да дознае од каде се парите...