Неколку книги и имам прочитано на авторкава, и не ме разочарала до сега! Драма, преплети, интриги, навистина знае да го задржи вниманието на читателот. Но оваа е некако посебна, бидејќи акцент става на проблематика која до ден денес е многу актуелна и честа, а подеднакво е и табу тема. Тоа е семејното насилство. Топло ви ја препорачувам, навистина е прекрасно четиво.
Сакав да им дадам втора шанса на книгите на Нора Робертс во издание на Култура. Лоша одлука. Повторно очаен превод и лектура. Основно непознавање на граматика и синтакса. Преведувачот си измислувал некои свои зборови, кои воопшто ги нема во Македонскиот литературен говор, од типот на трениерки (тренерки), најнезаборавлив (најнезаборавен), итн. Срам ми е да кажам колку многу грешки најдов на скоро секоја страница од книгата. Дно.
Читам Сите ја сакаат Лиа од Ксенија Николова. Лоша книга. Веќе по 30-та страница почна да ме дави, но ќе ја дочитам. Вртам на проследна страница со намера да прочитам биографија, но нема никаква биографија од авторката. Тотално несериозно.