Дванаесет искушенија, ја започнав пред 30-тина минутки и веќе прочитав 50 страници. Ако постои воопшто мајстор на пишаниот збор, дефинитивно клише-фразава ја измислиле за Маркез. Каков сплет на зборови, уживање е секоја реченица од човеков. Да му се отвори засебна тема, под итно.
^Kакви се книгите на Гијом Мисо?Јас имам неколку на листата и насловите ептен ме привлекуваат ама незнам дали се добри книгите, каков стил имаат.Иначе јас вчера ја зедов Жена во црвено - Ејлин Гоуџ и веќе прочитав 200 страни, добра е книгата засега, поточно многу подобра од што очекував да биде
илјада неверојатни сонца, ја купив вчера седнав и веќе прочитав 100 страници, вечер сигурно продолжувам... за впечаотк не зборувам сеуште е рано па ќе видиме можам само да кажам до сега дека секоја страна изобилува со болка, ако ептен ги доживувате книгите ќе ве боли цело време..
Моментално прееска пак ја почнав Нејзиното име Ајлин. Ич не ми се свиѓа. кај што ме нервира дека е во трето лице па и ништо не разбирам. Несредено. Од крај на средина па се на куп па пак на почеток. Па и не ни сфатив дали ја убиле или се самоубила. Глупа книга. Не ја препорачувам. А демек бестселер јас се сполетав. А можеби и паметот не ми беше тука додека читав. Сеедно не ми се допаѓа и не верувам дека ќе ја дочитам едит. втор пат ја почнувам, кога ќе ја почнам трет пат може ќе ја дочитам
"Странецот"-Албер Ками за во школо ни е и сите викат дека им била здодевна мене пак напротив баш ми се допаѓа ми останаа само уште неколку страни до вечер планирам да си ја дочитам