Сум заборавила да пишам .. Епа, вака .. Моментално читам ''Нина и тајната на осмата нота'' - Муни Вичер Моментално читам ''Бегалка'' - Васил Иљоски А, инаку она што навистина моментално го читам (бидејќи горните веќе ги прочитав - али за нив ќе прокоменирам во соодветната тема) е Одбрани драми (''Македонска емиграција'', ''Мајстори'' & ''Македонска крвава свадба'') - Војдан Чернодрински.
^Една од првите што ја имам читано од Агата Кристи, одамна на српско-хрватски И една од најдобрите нејзини книги. Jaс утре ќе одам во библиотека да земам книги, немам веќе ништо за читање
Денес е зедов убиство со огледала од Агата Кристи.Прв пат земам од оваа писателка,се надевам ке ми се допадне
Ги почнувам и двете: Рајот може да почека - Кели Тејлор (која веќе конечно ја најдов) Сликата на Доријан Греј - Оскар Валд (по препорака од AlicaInWonderland)
Смртта е непроверена гласина. Кустурица. Па си велам - не прави си Бајрам на умот, штом веќе му читаш автобиографија на човекот, погледни барем едно негово филмче. Барем Црна мачка, Бел мачор.
Бев денес до библ, копав по тоа полиците. Мислев набавиле нешто од саемов, ама ништо немаше. -Николас Спаркс- Одлука -Зафон-Марина -Харолд Робинс- Ловци у мутном, вториот дел од ловци на среќа, оваа е на српско-хрватски. - Од библиските жени -Марија -Џејмс Патерсон- Писмата на Саманта за Џенифер Прва ќе ја читам Марина, некако поговорот на Зафон ме бендиса ептен.