Не ја читам многу време,ама се работи за разведена жена која што сака да тргне на патување за да си ги разбистри мислите и чувствата.За тие што не се баш љубители на читањето,има снимено и филм на Нетфликс. Еве и кратка рецизенција на англиски,бидејќи не можев да најдам на македонски. A year after getting divorced, Helen Carpenter, thirty-two, lets her annoying, ten years younger brother talk her into signing up for a wilderness survival course. It's supposed to be a chance for her to pull herself together again, but when she discovers that her brother's even-more-annoying best friend is also coming on the trip, she can't imagine how it will be anything other than a disaster. Thus begins the strangest adventure of Helen's well-behaved life: three weeks in the remotest wilderness of a mountain range in Wyoming where she will survive mosquito infestations, a surprise summer blizzard, and a group of sorority girls.
The Name of the Rose - Umberto Eco Претходните неколку книги што ги прочитав ми беа тотална утка, на раб на reading slump сум. Мислам дека ми фали нешто вакво да ме врати во колосек. Мрачна е, но хуморот е врв. Суптилно се провлекува низ редови некако, баш е доживување.
Па интересна ми е и познат ми е начинот на пишување на Еко, не се осеќав ко да треба да го издржам почетокот за да ми тргне.
Па ја мислев дека озбилно те интересира, така и ти одговорив зашто не се согласувам со неговиот став. А ти читаш нешто или си во „само да прашам“ фазон?
Само што ја завршив, и да бидам реална малку сум разочарана. Се едно исто а хипербола на макс. Интересна можи му е на некој (некој средношколец), ама не би ја препорачала. Искрено имав поголеми очекувања за книгата, не очекував да испадне на олку низок стил напишана...
Убава и е ама мене Вишнова хроника ми е најубава до сега. Не знам што направи со новата книга зашто уште не ја издаде
Прв пат читам нешто од авторкава и добра е за почеток, ќе ја имам предвид и Вишнова хроника. Последно има издадено во 2021, не знам на која книга мислиш.