Пиши баш како ќе ти се допадне, гледам ја превеле тука, па припаѓаат во несвест колку била добра, ама мене ми стои на некакво клише тешко. Ко Али Мартинез со бљувотините (се извинувам за зборот, ама немам покултурен за нејзиното пишување) од книги. И не ја превеле Четврото крило него оваа. Глупости. She who became the Sun - Shelley Parker - Chan Прв дел од The Radiant Emperor, ме влече некако книгава, се надевам ќе биде добра. In a famine-stricken village on a dusty yellow plain, two children are given two fates. A boy, greatness. A girl, nothingness…
Сите нај лоши трагедии што можат да се случат веќе и се случија на главната хероина, а сум само до 6та глава, не знам што да очекувам понатаму страв ме фаќа. Држи внимание, ме тера да читам, а и кога не читам умот ми е во книгата. За сега е добра. Книгава ти што ја читаш фантазија е или јас само јас така си мислам?
Historical fantasy му доаѓа. Ама, пред оваа ми испадна да ја почнам The House in the cerulean sea од T. J. Klune и ептен се заразив, предобро е напишана, некако шармантно, а полна со сарказам. Мислам дека ќе биде одлична до крај. Па, ќе продолжам со сонцето.
The house in the cerulean sea ми беше на листа за читање за оваа година, ама ете не ја прочитав, можеби во 2024 ќе ја читам.
Новата книга на универзитетскиот професор Љубомир Фрчкоски, „Белешки за македонскиот конституционализам – концепт на Уставот од 1991“, во издание на ЦИВИЛ – Центар за слобода
Уште не ја дочитав, некаде до пола сум ама можам да кажам дека вреди. Како читам, се' подобра ми е, бара внимание, не е за летање низ страниците набрзина.
Го оставив Фицек за Тина Кела и се вратив на еротските романи.Лесни за читање и без да мозгам што кој е.А таа па напишала 100 романи со иста тема.