Девојката со бисерна обетка - Трејси Шевалие....досадна е,немам намера да ја дочитам(до 143 сум а има околу 250)
Јас ја прочитав баш пред недела-две. Па не е лоша, трилер, онака. Ништо посебно, добра е за пополнување време
Моментално го читам третиот дел од Шопахохоличарка(не ме фаќајте за збор мислам дека е трет) Шопахолик енд систер од Софи Кинсела доста е интересна и комична. Вреди да се прочита,ги има сите делови на страната на сакам книги во пдф верзија на англиски.
Buttterfly is back ... на темава Верувале или не, откако ќе прочитав книга ја запишував на лист за да можам да ги напишам сите по ред, овде на нашата Фемина Еве што ''Моментално читав'' (иако не е граматички точно) изминатите месеци (од Април наваму) Спојлер Да напоменам: Mоите мислења за книгите ќе ги оставам во другата тема т.е ''Последна прочитана книга'' - Девојката што си играше со оган - Стиг Ларсон - Дечак у пругастој пиџами - Џон Боин - Девојката што го урна осилото - Стиг Ларсон - Одбрани драми (''Македонска емиграција'', ''Мајстори'' & ''Македонска крвава свадба'') - Војдан Чернодрински - Марина - Карлос Руиз Зафон - Сара - Марек Халтер - Спомените на розата - Консуело Де Сент Егзипери - Играта на ангелот - Карлос Руиз Зафон - Розата на Севастопол - Катерина МекМехон - Куќата на злото - Агата Кристи - Гордост и предрасуди - Џејн Остин - Скржавец - Тит Макиј Плаут - Вујко Вања - Антон Павлович Чехов - Шагринска кожа - Оноре де Балзак - Во хотелот Бертрам - Агата Кристи - Стаклената книга на уништувачите на соништа (I дел) - Гордон Далкист - Стаклената книга на уништувачите на соништа (II дел) - Гордон Далкист - Петтото дете - Дорис Лесинг - Што би правел јас без тебе - Гијом Мисо - Точка на измама - Ден Браун - Никаде без ќерка ми - Бети Махмуди со Вилијам Хофер - Роман за Тристан и Изолда - Жозеф Бедие Бре, се изморив пишувајќи ги. Инаку, моментално ја читам ''Крал Едип'' - Софокле
моментално читам Тајна Пустинје од Сара Шеридан текстот не е на македонски зошто ни книгата не е Godine 1833. okrutni lovci na roblje otimaju Zenu, odvažnu i odlučnu abesinsku ljepoticu, iz njezina rodnog sela, i prodaju je kao robinju na tržnici u Muscatu. Mladi poručnik James Wellsted naumio je posvetiti svoj boravak u Arabiji usponu prema slavi i bogatstvu. Međutim, svi mu se planovi pomrse kada dvojica njegovih kolega nestanu tijekom misije prikupljanja podataka u pustinji. Neočekivanim obratom sudbine, Zena postaje vlasništvo Wellsteda, koji polazi na smionu misiju spašavanja svojih kolega. Gospodar i robinja postaju sve bliskiji, no kako iza svakog ugla vreba nova opasnost, nijedno od njih ne zna kakva ih budućnost čeka dok putuju nestalnom, nemirnom pustinjom. Ona je bila robinja. On je bio njezin gospodar. Oboje su čeznuli za slobodom... “Tajna pustinje” svjetski je bestseler u kojem autorica Sara Sheridan oživljava krajolike Arabije donoseći dirljivu, ali i zapanjujuću avanturu od koje će povijest oživjeti. Dirnuta hrabrošću mnogih istraživača i pustolova kroz povijest, Sara Sheridan odabrala je točno određeno razdoblje i ispisala životnu priču poručnika Jamesa Raymonda Wellsteda u vrijeme dok je boravio u Engleskoj, kao i u periodu kada je bio na aktivnoj dužnosti i projektu geodetskih mjerenja na Crvenome moru i Arapskome poluotoku.