До која возраст се користи ова креветче затоа што кај што сум гледала секаде пишува дека е за до 15кг, а тоа е отприлика до 2 години или?
До три години може, ама зависи од детето, како напредува по килажа и висина. Со квалитетен душек може да трае.
Малата ни е две години и имаме убав душек дебел нарачано. Искрено како што спие немирно поубаво ми се виде монтажното отколку дрвеното. А и дрвено имавме, до година спиеше во него. Вака сега се удира во страниците ама тие се меки и не е страшно.
Од колку месеци почнавте да ги ставате бебињата во креветче? Јас моево монтажно го собрав бидејки на сам почеток се будеше во него бидејки најверојатно му беше преголемо. Се каам што не си купив колевка а сакав и размислував, сега веќе е касно да земам па користам корпа од количката. Но сакам да го учам постепено да си спие во креветче и не знам кога е најдобро да почнам да го ставам.
Ние ја имаме оваа лулашка / креветче супер е бебе си спие во неа комотна е широка внатре и длабока, кога ке прокенка само залулам и пак продолжува да спие.
Мене ужасно ми треба монтажно. Деновиве ќе купувам, ама не ми е јасно како оди тоа со душекот. Душек треба башка да се купи или си има? Не ми е за пари, туку за простор во кола. Јас ќе треба да го носам до охрид често, па кога ќе го склопам креветчето, душекот како ќе го носам во кола...
Креветчето е во сет со една тенка подлога. Мора да се купи душек за детето удобно да спие. Ние имавме еден од тие што се преклопуваат цик цак. Не знам дали добро ќе објаснам, како на четири еднакви парчиња беше и се преклопуваа и беше полесен за транспорт. Најискрено не знам дали во Македонија има такви. Друга варијанта, минатата недела во еден хотел која ја видов. Во монтажното креветче ни имаа ставено јорганче наместо душек. Претпоставувам немале па импровизирале. Не се пожалив, а ни детето. Си спиеше и така.
Да, душек треба башка. впрочем тоа е најважниот дел кај креветчето било дрвено или монтажно. И нажалост ке треба и душекот да си го носиш. Ние имаме монтажно од почеток, кога бевме на зимување не го земавме зошто од хотелот даваа, арно ама тој душек налик сунѓер беше многу лош му пропаѓаа рачињата па спиеше 3 ноќи со нас и хорор ни беше. Во јуни одиме на одмор, креветот и душекот незнам како ама ќе си ги понесеме 100 %
@BirMelek За вакво нешто зборував и јас. Ептен се практични и не зафаќаат место. И јас мислам дека ова би ти завршило работа.
Во енци менци има преносно душече, јас го имам за монтажното креветче, 1500го купив, 10цм е моето, имаше и 5цм.
Фала ви девојки. Најдов едно убаво 2700 денари, ама ме бунеше душекот. Штом има преносен- одлично. Плус ваков преносен душек да земам од енци менци веројатно, оти нема бебе супермаркет овде и се селиме Охрид летово
И мене ме заинтересираа овие преносниве душеци, ама немам претстава како се преклопува? Колкаво на димензија излегува?
Graco Презадоволна сум од него. Има вибрации,музика,звуци од природата,ламбичка и се нишка . Има и додаток за пресоблекување,се мести на две нивоа за спиење или играње. Секаде го носиме со нас. Не го мислам детето дали ќе се протне низ решетки,дали ќе падне или ќе се удри од дрво абе раат. И цената екстра само 5000 денари. Спие во него од 5 месеци и планираме до кај 1,5 или 2 годинки да го користиме зависи. Секој денар заслужен
Нема душек,има само една тенка подлога што не се отстранува колку да не се гледа даска тоа е дебело отприлика 5цм. И не е анатомско за спиење.