Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Јас веќе 3-4 дена сум БЕЗ физичка активност ради менструалниот циклус. Веднаш штом почнам да вежбам нешто ме здоболува :| Само завчера пеш одев од Кисела Вода до парк, и тоа е нешто? валда....
    Еве утре кај да е ќе ми заврши па јажето во рака и скокање братеее :D
    Се наканувам секое утро порано да станувам но нешто не ми дава, како некоја виша сила да ми ги затвора очиве па регуларно секое утро си станувам во 1:30 :$ И ручекот после пладне...

2. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Дечки бееее, ме фати нервоза и јадев во мекдоналс.. за денес вкупно си пресметав 1700 калории . Ми се плаче :(

3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Девојки летово можам да стигнам само до 70 килограми, дали ќе изгледам предебело?!
    Онака искрени бидете! Инаку 166 cm сум висока.

Знам дека идеалната тежина ми е 50-60 килограми, меѓутоа јас до крајот на ова лето до толку само ќе дојдам бидејки за месец дена губам по 4-5 килограми и плус со вежбањево.
    Инаку барам искрен одговор! :)

4. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    луѓе како побрзо ке го добијам ефектот рамен стомак со возење точак или со брзо одење?

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Јас сум 167 и до одмор планирам да дојдам до 70 кг.
    И планирам да изгледам SUPER DAMN HOT!
    :rock:
    Планирав и јас повеќе, ама оди бавно, сега не можам да се убијам нормално, кога си имам уплатено за одмор. :D
    А и таму ќе се симне некое килце, пливање, пешачење, сексање... по некоја кавга... :D
    Што се заморуваш толку, диета ќе си држиме и после летото, ќе видиме кој за Нова година ќе биде најзгоден!
    :D

На JuLleE, teddybear, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Рамен стомак со стомачни и евентиално со вртење хулахоп. Трчањето и возењето точак се за нозете, не за стомакот. :)

7. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас денес јадев пиперки полнети, и за ручек (кон 13 часот) и за вечера ( кон 18 часот) изедов по 1 и плус салата со краставици, ама и леб јадев. Инаку, многу сум задоволна од постигнатото. Со оглед на ПМСов, јас сум уште ослабена. Завчера облеков едни фармерки во кои пред некое време ( можеби пред околу 2 недели) успеав да влезам ама тогаш малце ми висеше мевов, ама сега ми се кнап, ни мев виси, ни спојлер излегува ни ништо и нозеве ми изгледаа секси во нив ( барем мене ми изгледаа :$ ), баш си се бедисав и задоволно си се фрцкав :$ Но, не застанувам тука - преродбата продолжува :D , ќе продолжам со внимавање на исхраната и вежбање - и за слабеење и затоа што поубаво се чувствувам. Поздрав :*

На teddybear, zhap4e и Trendafilka им се допаѓа ова.
  8. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Денес сабајле крај 10ипол изедов кисело млеко и смоки.Дома за ручек јадев пржени виршли :worried: со салата со патлиџани и краставици.Вежбав потоа,вртев хулахоп.Излегов да попешачам, кога се вратив јадев лубеница.Не знам што да поткаснам уште нешто додека легнам,сигурно ќе ми се сојаде.
    ех ова навика ми стана да се исповедувам тука...хаха

9. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Уште еден грешник на рапорт :@ Денес не издржав на мирисот на топли кифлички и слатки посни со мармаладче од јаболче, а немав време да се испотам ;( Уствари, цел ден ’рмбав, ама не онака ко што сакам, а сега нозеве не ме држат да седам па не да играм или трчам ;(
    Ама се тешам со „од еднаш не се станува“ и со тоа што да беше некој друг ден, пола тепсија ќе ја мавнев, а вака изедов по неколку од двете врсти :tmi:

Патем, да ви спомнам и јас, и мене ова кафе ми е повкусно од обичното 3 во 1, ама не можам ни две да испијам |(

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Тренди ама некако ми заобиколуваш ти околу одговоров :D Не очекувам јас дотогаш да изгледам како манекенка ама нема да изгледам и онака прееемногу дебело..или? Сега несакам салово преку ноќ да исчезне ама ќе се забележува на мене и ќе можам ли облека да си најдам подобра?

11. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Уште еден грешник.
    Цел ден си терав супер, отидов кај дечко ми, јадев некои 50 грама сончоглед, и после пола ќесиче чоколадни кикирики. Е*бате диетата моја, е*ате.
    Мрцина саловидна.

На Mermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Валерин, оти бе се демотивираш со прашањево. Разлика меѓу тебе и Трендафилка е цел сантиметар и ти вели и јас планирам до 70 да стасам и планирам да изгледам СЕКСИ!
    Така да разбери дека ти треба да се осеќаш секси, бидејќи и изгледаш посекси одошто претходно. Телото ти е ослабено, не е стигнато до идеална тежина, ама побогу ко што вели Трендафилка преку ноќ не може да стане. Ти слабееш само за одморов сега или воопшто слабееш за и по одморот да изгледаш убаво. Е ако ти е за и по одморот да изгледаш убаво и да се осеќаш убаво, тогаш моја препорака не се замарај дали на твоите 1.66 ќе имаш идеална тежина кога ќе си во купаќи.
    Подобра облека одошто си носела ќе најдеш. Поубаво ќе ти стои да и поубаво ќе изгледаш бре одошто си изгледала претходно цело време додека си била на онаа претходна тежина... што повеќе од тоа.
    Одморот е бре не само за да изгледа човек убаво во купаќи, а да си помине лудо и незаборавно. Па глеј не си го отежнувај овој вториот дел со бубачките во глава, каква ќе си во купаќи со твоите 70 кила и 1.66 цм.. по прекрасна ќе си од пред некој месец и ќе стануваш се попрекрасна.

На JuLleE и n.a.t.t.y им се допаѓа ова.
  13. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Девојки а колку кг имате? јас сум 166 а имам 76кг како да стигнам до 70 :(

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Напротив, трчањето е најдобро за стомакот. Стомачните плус. Со стомачни само се зацврстуваат мускулите, додека со трчањето се затегнуваат и истовремено се топи салото. Значи за рамен стомак трчање е одлично. Ако некој има цел six pack :) тогаш стомачни се неизбежни

На Hipica, teddybear, velesanka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Ааааах нати , знам како ти е. Што ќе се прави со ваква дисциплина , не знам :)

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Можно е Валери и донт бери гајле, убаво ти кажале девојките, и убаво ќе изгледаш, знам точно зошто прашуваш, многу добро ми текнува на еден твој пост полн со болка и фрустрираност. Убава си, ќе подослабеш уште малку и топ си кис4е :D Многу му се секираш па ти. За Нова година топ ќе бидеме, околу Божик пак ќе јадеме па после до Велигден пак на диета, по Велигден руска салатичка па до лето пак на диета. :D Се подзафилозофирав, нема врска.

туку да ви кажам јас си достоив на зборот. Затоа дојдов да се пофалам, ништо друго не сум јадена. Цревава кркораааат, бараат, плачат.

Сум му се качила и на орибтрејк, ако врне утре знајте до тоа е. Тедимече драстични промени прави.
    А денеска и на многу други начини потрошив апла калории. Детали не се битни. :D

Ај останете ми со здравје. :D

На Hopeful, kate21, Valerin и 2 други им се допаѓа ова.
  17. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    дали е мн да си висок 163 и да имаш 53 илограми?

18. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Би требало да се смета за идеална тежина, минус 110 од висината, значи перфектно. Иако зависи од конструкцијата, би рекла дека е таман. :)

19. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Завршив за денес со јадењето па да се исповедам ;)
    Појадував супа и кафе без шеќер
    Ручав тост со интегрален леб, тенко парче печеница, тенко парче кашкавал и една зденка
    Потоа грицнав некоја смока од ќесето на колешка ми и пиев пак кафе без шеќер

И...потоа следеше мојата грешка... :tmi: вечерав подоцна и јадев покалорична храна :$ , поточно стек на скара и шопска салата!
    Малце скокав сабајлето на јаже и преку цел ден пиев многу вода!
    Аххх ќе има ли ефект од овој мој труд или џабе си го мачам желудникот!

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Јас денес сум оправдано грешник :D . Роденден ми беше, па 2 парчиња торта, а цел ден со гости, мислам дека не е малку :D . Вака се тешам :D . Денес само риба, торта и 4 реда чоколада јадев, и неколку квики. Ама па само еднаш годишно ми е роденден де :D . Утре се знае, овошје и салата, да се прочистам. Инаку да се пофалам, се гледам во огледало и во обем сум видно намалила, дури и сестра ми вика види ја бе ослабела. А она ти е многу искрена и критична, па затоа неа најмногу и верувам.
    Јас, Валерин многу добро те сфаќам, и јас имав околу 70 кг. За мене беа вишок, и знам како се чуствуваш, но битно е да не се демотивираш и да знаеш дека сега си поубава и послаба од претходно.
    Јас сум 1.66 висока, а имам моментално 60-61 кг. Првата цел ми е 55. Зимово стигнав до 57, но празници имаше многу :D . Јас морам да имам максимум 53 кг, па затоа толку форсирам, а имам и лоша градба, имам широки колкови, слаби раце и половина, па затоа и изгледам крупно. Но и тоа немаше да ми смета да не ми беше здравствениот проблем, заради кој морам да ослабнам, бидејќи со соодветна гардероба знам многу добро да се прекријам :) . Многу е битно како се чуствувате во вашето тело, кг кај секој човек се релативни и не стојат на секого исто, па дури и на иста висина ако сте. Јас имам ваква градба, другарка ми има сосема различно, па и сестра ми и со овие кг воопшто не изгледаат како да имаат вишок, секој е различен и има различна конструкција па затоа никогаш не се раководејте според друг.

едит: Мина стек на скара и шопска за вечера воопшто не е грев. Протеини е тоа, и може да се јадат за вечера. Месото е храна за мускулот и не дебелее, ако правилно се конзумира, како во твојот случај, затоа ич не се грижи, правилно е вака :) .

На Hopeful, Valerin, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.