-1кг оваа недела (без 100 грама). Веќе заокружувам некои 15-16кг ослабени последнава година и нешто со намерни подолги паузи измеѓу слабеењето.
Браво за сите шо успеаа да симнат некое кило минатата недела За другите више срече други пут Заборавив цел да пријавам 10 кг моја цел
На некој тука вагата му е оддалечена 150км Денес удрив на благото Д банана, чок.млеко,3 бисквити Р малечка риба, чаша јогурт, еден еклер, и мало парче домашен колач В топло чоколадо У 2 кафиња, интегрални соленки
Толку ме изнафаливте периодов што срам ми е да пишам дека сум кило во плус од претходната недела Не е страшно, редовно ми е вака пред добивање, ем последнава недела исхраната ми се одвиваше во главно по аеродроми и железнички станици, па и не пазев баш. Следна недела ќе сум пак во минус, ветувам.
Д: овес, банана, ленено семе, јогурт Р: стек и пире, салата У: кафе, чај, бадеми, мусли чоколатце Извежбав прееска.
Јас денес не стигнав да се измерам, ама секако веќе и не внимавам, гледам да одржувам. Требаше уште 2 кг, ама некако немам веќе ни сила, ни мотивација.
Добро утро! Нешто ми се исврте циклусов и во пмс сум едно добри 10 дена..вчера не се мерев и не с емерам до 30ноември...се надевам ќе добијам деновиве ќе ми спласне стомаков.. За денес Д ржано лепче со хумус У јаболка и банана Р грашак манџа В кисело млеко
Не се препорачува, го оптоварува стомакот. Мене ова во болница ми го имаат кажано, кога ме видоа како пијам јогурт со риба и ќе ме истепаа . Ама и пред тоа, па и после тоа, уште милион пати сум јадела риба со таратор и ништо не ми било . Се измерив денес, вчера се успав па брзав да не закаснам. + 0.5 кг, ама ок е, се чувствувам стабилно .
Добар ден. Активно ве следам и пазам ама немам вага. Инаку треба скроз да менувам мени. Не смеам да јадам какао, млечни производи од кравјо млеко, кикирики и милион други работи па се прилагодувам на тоа во надеж дека ќе решам еден не страшен ама досаден проблем со синуси. Држете среќа до тоа да е зашто се друго е пробано. Денес Д: овес, ориозово млеко, орев (ова смеам), чиа и брусница У: rawbar и нескафе без млеко Р: пилешко со сос од зеленчук В: Појма немам може печена тиква да биде.
Ден бр 4 (почнува да звучи надежно) П-лимон вода,кафе,1,јаболка Р-модар патлиџан полнет со мелено месо+зелка салата со рукола и краставица В-пола од ручекот Вечерата 90 посто е секогаш пола од ручекот Вака коа терав порано горе доле по 1кг неделно симнував сеа ке видиме како ке биде. Првата недела очекувам да симнам најмногу бидејки ке мааниш ѓубрето у стомак после и со кг неделно би била задоволна. Најадена сум стално и убави и се рецептите. Има и благо има не ме фатило криза за да ги правам бомбиците. Инаку приметив со еден овошен ден у неделата има повеќе резултати,тоа може коа ке имам нешто безвеза за ручек некоја ден ко примет 7 ден посна турлитава бљак Ама се изнапишав у пм пуштив мозокот
@JoyJoy со лесно со рестрикциите. Многу ограничувања имаш, искрено не можам да замислам јас да се откажам од сѐ ова… . Од друга страна знам дека за здравје сѐ се издржува. Ти држам среќа да го решиш проблемот .
Доручек- топла вода со лимон, горко турско кафе, банана и малини. Ручек- манџа грашок, салата, парче црн леб. Вечера- кисело млеко, краставица, тостирано парче црн леб со намаз и пилешки гради. Стомакот ми протестира со толку малку храна, нонстоп ми кркорат цревата ама ич не ми чуе.
Д: овес, банана јогурт Р: пица У: кафе, чај, мусли чоколатце Ќе се преправам дека пицата не се случила и терам даље.