Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Девојки мои,денеска поручав мало домажно сендвиче со лебче,саламче едно парче,патлиџан и краставица,Попладнево каснав две лајчина крем да се облажам,и ке заборавев сабајле на работа каснав и едно крембананче.Ама вечерва...:worried:...Вечерва со дечко ми ке одиме на вечер,ке части за нешто и ке мора да касна нешто.Али затоа сега ке правам вежби,и хулахоп.И утре ветувам дека одам на трчање.И тоа е се за до сега :*

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    МОРАМ, ама МОРАМ нешто да ви кажам. :D

Вежбав на орбитрекот секој ден од петокот или саботата, не се сеќавам точно кој ден, до вчера. По 20-30 минути отприлика, со вовлечен стомак, исправена и брзо вртење.

Како резултат на моето макотрпно петдневно вежбање и јадење лубеници, патлиџани и сирење веќе една недела, денес ја имам честа да ви соопштам дека се пикнав во панталони 42ка. 8) :D

Јесте дека малку погоре се закопчуваат, со повисок струк од просечното се, но СЕПАК за мене ова е гоооооолем успех. Лани ова време тоа беше сајнс фикшн за мене. :D Ќе бев среќна и во 46ка ако успеев да влезам. :x

На крај, далеку сум од посакуваната цел, има уште многу работа и труд околу моето тело, сета кожа ми виси.... ама морав да се пофалам. :D :D

п.с. затоа прееска лапнав еден марс сладолед. мнјам. :wasntme:

На zhap4e, teddybear, kate21 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сликата :up: :up: :up:

Си ја ставив на десктоп, дополнително да ме мотивира :D

4. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Хахаха и јас си ја ставив на десктоп....Ајде сите да си ја ставиме и ќе видите како за 1 недела по 5кг ќе симнеме :lol:

5. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Се осеќам исто ама вагата она па +1.
    Да не е поради зголемените мускули?

6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Гага никој од нас неможе да осети килграм плус/минус :) нормално дека се осеќаш исто. Не се секирајте за +1, не е голема работа, сабајле станувам со 50, си легнувам со 51 и така во круг :D Јас гледам другаркиве се потресуваат за 300грама плус, тоа ти е една чаша вода
    А и ако вежбаш бааги, има шанси да е мускулна маса

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    За појадок јадев лубеница и една житна плочка.
    И така ручекот се раздолжи, се раздолжи, охоооооо, кој вика дека не можело да се истрпи 4-5 часа пауза меѓу оброци, јас денеска херојски издржав 7 :muscle:
    И така во 18 часот си лапнав еден лахмачун и супер ми е.
    И ручек и вечера.
    :)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Фала чудесна.
    Инаку вежбам по 1,5 на теретана а и поголем обем на мускули на раце...

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.381
    Јас само што се вратив од пешачење.
    Денес за појадок само овошје, са ручек многу малку летна манџа или не знам уште и како не се вика(домати, пиперки, заедно сварени) :) и за вечера салата.
    Толку од мене за денес.

На zhap4e, ludoto19, Lady.Rose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    И покраj тоа што сум на одмор, диетата ми оди супер! Стварно сум изненадена сама од себе и се надевам дека ке продолжам. Изгледам малку заслабната во стомачето, но сепак имам уште многу фурни леб за (не)jaдене. Не се мерам до краj на месец, па на 31 хоп - на вага, се надевам ке биде приjaтно искуството. :D

11. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    И јас се изненадив ама со делкам на сабајле една витанова цеден лимон и чај за слабеејне кирколина за ру4ек мусли и јогрут и 4ај за вечера некој зеленчук и ослабев 2 3 кила

12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јаааас дојдов домичка. Вежбав на орбитрејк денеска 8 минути нормализирано пЉус три турбо. Не знам кај ми е главата кај га*от да ви кажам, и се ме боли не можам да мрдам едвај дома се довлечкав.

Друго, човеку, јас кога вежбам многу ми се јаде а уште повеќе ми е жал да јадам и не јадам. А кога не вежбам па јадам зашто заборавам колку е тешко да се потрошат 100 калории. Ех се каам што ја прекинав зумбата, јас идиотот ццц. Донт вори донт вори де од утре пак е во распоред.

И јас јадев, за сабајле кажав, после јадев сладолед оној фингер жолт, и јадев парче сирење со еден патлиџан и пилешко месо варено па печено(од ориз извадено да појаснам :D ).

И пешачев пола саат. Да сме на чисто. Може и поише ама ќе заокружам на помалку. 8) Фраерка сум бе да. :D

утре или задутре, либето одии на пут, море има да се фатам построго, кога ќе си дојде да го мавне шок верувајте ми.

Ооо заборавив уште нешто, пиев и јогурт 250 милилитри. Епа бевме во фурна со другарки, и јас само јогурт ... ааа замислете ме, многу бев горда на себе. :muscle: Не ве лажам мајке ми !!!! Радости сум целата море бре. Пу пу пу да не се урочам. Кај ми е баба со вода да ме попрска, ех. :D

Ај до утре, останете ми
    гладни :D
    :hug:

На zhap4e, Mermaid и JuLleE им се допаѓа ова.
  13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Пред спиење да си кажам со што го радував денес мојот желудник!
    Појадував супа, ручав парче интегрален леб, две мали варени јајца (со се жолчка ги јадев) и половина пиперка, вечерав еден домат и парче интегрален леб!
    Преку цел ден пиев неколку кафиња без шеќер и чаша компот од вишни!
    Иначе цел де бев во движење, плус малце зачистив по дома, плус пешачев саат време па се надевам сум согорила некоја калорија! Толку за денес!

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.079
    Допаѓања:
    134.839
    И јас на работа јадев само леб, односно кифла некоја и мислам од тоа се здебелив. Ама има една фината, еве веке 2 месеци може ја практивкувам. Појадувам кај 13 часот, и тоа си купувам 1 кисело млеко и 1 краставица, и во самото пластично си правам таратур!(нормално без лук). Значи појадокот ми е се на се 300 калории.
    После кај 6 или 7 вечерам, било што, ама не е мрсно месо и не е многу леб, и до крајот на вечерта јадам само лубеница. Мислам дека 1200кал не внесувам секој ден.А има денови кога внесувам. Мислам дека слабеам малку, ама немам вага, па ке видиме. На мене си познавам по малце, ама има време. Ич не сум трпелива.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    За појадок кафе, банана и едно Атлантис чоколатце(а имам цела кутија пред мене ;( ), после ќе степувам малку, ќе гледам денес 20 минути да издржам, за ручек тоа што има и за вечера ќе видиме :D
    Не знам за вас, ама мене најголема мотивација ми е успехот. Кога вчера ја видов таа прекрасна бројка 59 на вагата, се попалив. Во план ми е да ослабам уште 4 кила, да си ја постигнам целта, а во меѓувреме да вежбам што е можно повеќе за да се стегнам.
    Не сакам повеќе да сум слаба, сакам мускул на мене, сакам да бидам како извајана, а од тоа ме дели само уште еден месец строгост и некој месец вежбање. Епа вреди, и ќе го постигнам тоа па да знам последно да ми е !

На JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.381
    Денес станав поранко, и само овошје од утрово јадам. Мајка ми направи пита ама јас не и се давам, нема да јадам :) . За ручек немам идеја, не сум гладна, денес ми дојде м***, па не ми се јаде, јас тогаш губам апетит, но затоа пред да ми дојде, огромни маки мачам справувајќи се со огромниот апетит :) . Се мразам во вакви денови.

17. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Сакам да ги прашам оние кои трчаат?колку километри трчаат за половина час????

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес не сум во ред, ич не сум во ред, а не знам зошто.

Ми се тресат рацете, нозете, едвај пишувам, едвај можам да застанам, по скали кога се качувам како да сум дрогирана не можам да се додржам, прееска одам во продавница и од што не можев да ги кревам нозете ми испадна апостолката 3 пати во рок од 2 минути...
    Штотуку се најадов и сега лежам, ќе се одморам и до после ваљда ќе ми помине ...

Инаку сабајле јадев перек, а сега ручав туна со киселина, голем патлиџан, кришка леб и 40-50 грама сирење ...

И испив многу вода. И газирана и обична.

19. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.414
    Мож да кажам?!
    Глина на гладно,салата со зелка,краставица,магданос,часа свежо цеден портокал и покасно може едно варено јајце.Се трпи сега за сега,вечер ќе биде жустро.Ама...го прекардашив,а и вагичево е немилосрдно,сабајле тест и паднав на тестот ми одеше да исечам се живо и диво и да си сплетам чергиче. |(