Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Кај мене е жустро нон стоп. :D
    Не, жустра е паузата од 5 часа.
    :sweat:
    Луѓе бројам минутки на саатот.
    Па не е тоа поентата, одвај да чекам да дојде време за јадење, работата е да не ми се јаде побогу. :punch:
    Се тешам дека вака ми е затоа што имам тон вишок слободно време, што и покрај вежбањето не успевам да го исполнам целосно.

И тоа, појадок лубеница и еден поп кејк (ќе се прашаме дали и друг ден ќе лапнам 230 калории во тоа мрвче од колаче :devil: ), и за ручек една варена виршла и пржено јајце со пиперки.

Така.
    :|

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.419
    Абе психа е опасна работа.
    Од сабајле кога сум зафатена,ми крчи стомакот,ама сепак,онака неам желба за јадење си терам тоа шо си терам,попладнето дур се соземам,вечерта ми текнува да каснам,ама кога сум дома...па уште ако речам денес строгото,абе превртување.Ми оди сама боксови да си мавам и цело време,ај уше малце...
    Криво ми е што немав време да постигнам тоа баш,баш што сакав и тоа не е под изговор,ама ај.

Чекајте да ви стаам сликиче за мотивација.
    (патем ова ми беше шо сакав да го постигнам)

На kate21, Margaux, ElenI777 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Не 20, туку цели 25 минути денеска на табуретчево, пот клиза по мене, срце чука уште 10 минути откако завршив и се тоа благодарение на сликиве од Лилит, влегов у форма како оваа на четвртата слика :D . Зачувани во пц, и обавезно ќе ги ѕиркам пред секое вежбање.
    Утре нова цел, 30 минути, малку сум скептична али ќе гледам да држам темпо за да издржам... Во глава ми се вртат само згодни телца, или како би изгледало моето телце со фини мали стомачни, и линија по ногата... Па базени, па евентуално плажи, па 1ви семптеври и затнатите муцки на идиотите од мојот ценет клас кои редовно знаеа да ме подбуцнат демек сум била дебела, а тие се јасx10.. мераци.

На kristii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    При крај сум со мојот овошен ден,се надевам ќе го завршам ко што треба и нема да зафркнам нешто на крај.Цела ден јадам праски,лубеница и многу пијам вода.Вежбав околу еден сат,и стомачни.и така :) Кратко и јасно за денеска :D

5. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Денот го започнав со кафе и вода! Потоа јадев малце од манџата на мајка ми со телешко месо и едно парче интегрален леб! На работа јадев сладолед овошен :tmi: (морав да се освежам со еден сладолед оти ептен ми требаше раладување) Пред малце вечерав пак од манџата ама многу малку и без леб!
    Толку ќе е за денес (мислам)

6. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    И јас се борам со нагониве за јадење,и некако у последно време ми успева да се контролирам! дали дека е лето па сеа и овошкиве ме спасуваат..цепам со лубеница,диња по цели денови..сабајле си цедам сокови од портокал,или пак на соковник си правам од цвекло морков лимон и јаболка.За ручек денес имав пинџур па морав малце лебче да каснам али диетално црно,а вечерав лубеница! некако приметив дека пиење на многу вода помага,те дуе ем е здраво за кожа и воопшто за организмот и дава чувство на ситост! ние можеме ние мораме!!!! :lol:

7. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Дајте некоја диета луѓе за едно чупе сака д аослаби 3 кила за една ендела некоја ефикасна диета што ја имате пробано

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.419
    Да резимирам,тоа од сабајле,еден гриз од чоколадно колаче едно,не можев да одолеам,плус америчко,па да видам шо вкус вади,2-3 бадемчиња,2 лешничиња,3-4 оревчиња ситни(да ги броев).45мин орбитрек,100 стомачни,се плашам да почнам да правам склекови,го чекам татко ми да си легне,ќе ме тера на боксови да ги праам,мисли машко сум.Не сакам ни да пробам!!!
    Све о свему,дали до 500 кал.сум стигнала денес.Се радувам што е ова само држење рамнотежа уз дополнителни бенефити и ќе има *прослава* за дух и тело,сеа ова му доаѓа ко постење пред велигден! :D

Глина,салата,гриз од колаче,апетисани тро и тоа е.

И Александра спамираш веќе.Морам да те опоменам,имаш цел подфорум диети,тарашкај види.Ако имал некој,ќе отворел тема до сега и ќе кажел.И знаеме дека не е за едно чупе.

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Темава не е за давање диети, туку за морална поддршка на оние што веќе држат диета. Имаш секакви теми во подфорумот Диети, слободно можеш да побараш таму, тука си оф топик. :)

10. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Знам знам финтата е што не и помага ништо на другаркава па ве прашувам вас за помош некако или начин на исхрана нешто некој било каква помош

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.419
    Александра,продолжуваш.Ние не сме нутриционисти прво,а второ,знаеме дека ти сакаш да изгубиш уште 2-3 кг.

12. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Вака чупево е мало 10 години има јас то шо го имам држено е строго јас сум 22 можам да издржам се.Има овде знам и помалечки на форумов па нешто з асовет ако знат како подршка да ни кажат јас з амене знам ама за толку мало не знам

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ако има 10 години не знам зошто би и било потребно да симне три кила за една недела.

Инаку јас јадев сега краставици. Знам колку е саат ама ќе побудалев за јадење. Плус нервозна сум, арно на нутелата не и се нафрлив, а признавам ја погледнав и со тешко срце се тргнав.
    У пм се.

Извинете ме, ама морав вака еднаш да опцујам да ми падне товаров.

14. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    за колку дена ослабе ?

леле луѓе никако неможам да се стаам на диета,од кога ве замарам ама па ств ми иде да се убијам више..што живот ке беше ова?мн сум склона на дебелеење еден ден да се опуштам и наредниот ден +1 кг сигурно сум повеќе :devil: шо да се праи нз веќе :x

15. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Пак јас, четврта вечер по ред иста грешка. И кога се е во најдобар ред, јас се знам фино да оплескам.
    Нема ни да напишам што се изедов, срам ми е, најискрено. Срам ми е дури ова што го пишувам, ама морам некаде. Се осеќам премногу виновно, мака ми е зошто сум толку недисциплинирана. Ај да каснам благо навечер, грев е ама не до толку. Ама да изедам толку многу чоколадо и леб со маргарин и сирење во 10 саат е... мизерно. Бедно.
    Заборавам на се кога ќе видам храна навечер. Не постојат мамки кои ќе го залажат мојот мозок, нема пиење вода или јогурт наместо благо, или салата наместо лепче и сиренце(кое и не ми е особено мило јадење, ама тоа ми се уврте во глава).
    Порадо би копала ниви и би чистела клозети да ми простите, отколку да одолеам на чоколадо и Атлантис пред мене.
    И секој ден иста приказна, од утре не правам веќе вака, и утре?! Повеќе од вчера.
    Утре ќе гледам да истерам еден воден ден, или барем овошен. Ќе легнам во 7 саат ако треба, ама ќе го поминам само на тоа. И така ќе одам на базен, од дома ќе си кснам банана или јаболка, таму нема да јадам ништо, само вода ќе пијам и кога ќе дојдам дома накај 6 ќе јадам лубеница или диња.

Мада ни тоа не би било доволно за да ме искупи за денес. Ќе однесам зејтин во црква ако треба, само нека излезе цело ова јадење од мене. Ми иде да си брцнам четка за заби во уста и се да повратам од мака.

Се е до психата, точно, а лек за скапана психа има ли?!

16. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    И јас се осеќам виновно :tmi: Веќе неколку денови по ред станувам во 9, без аларм, без будење. И само што станав, правец кујна. Ме мрзеше да спремам омлети, да мерам и премерувам мусли со млеко, па така фино си го земав еурокремот и тоа со банана :| Ме убива психава, па и што прочитав дека има 500 и кусур калории на 100гр, така да не знам колку сум внела. :punch:

Ги фаќам ролерите сеа и не се враќам до седу...не |(

17. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    ПОЗДРАВ ДО СИТЕ ДЕВОЈКИ КОИ СЕ НА ДИЕТА! ИМ ПОСАКУВАМ УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ИСТАТА! :)

На peperutce27, kate21 и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас за доручек јадев една мекица. За ручек ќе јадам плескавица (шарска). Тоа е лошото кога е мајка ми дома, само прави и прави нешто жената, како на маратон за готвење е.
    Ќе прави и торта и лазањи. Уф ме нервира.

А вечер сум на роденден. Е не може денов повеќе искушенија да ми зададе. :D Ама ќе го издржам. :devil:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    И јас сум вечер на роденден. Среќа, родендените ни се без грам јадење. :D
    Уф, абре една среќа веќе, алкохолот мислиш од трева е правен... |(
    Тоа е , од две зла, помалото.

Денес ќе имам доста богат појадок, за да ручам подоцна и да не вечерам, нели на роденден одам.
    Ќе појадувам кроасан, 2 кајсии и мала чаша боза. Охохохохохо.

А за ручек пилешко и салата.

Та-дааааааам !
    :)

На GeorGinnA, Hopeful, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Ништо од мојот базен, дома ќе си седам |(
    За појадок малку лубеница и диња, за ручек ако можам да одолеам на полнетите пиперки ќе јадам овошје, некое јаболче или пак од ова за појадок, за вечера може марула и јогурт.
    Уште ме држи вината, така да сега да појадувам и ќе вежбам, после ручек пак и вечер пак. :@