Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Да би му се мозокот позлател на битието ова што го смисли:

Грицкам едно од два дела наутро и сум свежа и без гладствени проблеми
    што не можам да го кажам и за забни проблеми по него |(
    до следниот оброк (после 4 часа)
    ^_^

Се надевам дека со првата реченица не делував многу психопатски. :wasntme:

На zhap4e, GeorGinnA, WhiteAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  2. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Јас ги јадам муслите SlimLine од Vitalia со јогурт Баланс насабајле и ич не ми се јади.Производиве од Vitalija
    навистина чудо се

3. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Е ајде де,ја пак се качив на вага,лееееееееле па пола килце сум симнала :D
    A синоќа дрмнав едно парче торта со чаша млеко :$

4. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ;)
    Појадок (во 13 часот :lol: ) пола геврек и еден мал јогурт
    Ручек (во 19 часот) шопска (со маааалку сирење) и кришка интегрален леб
    Вечера :doh: ...ах проблем ќе е! Вечер сум на вечера со дечко ми и друштво,не можам да одбијам а не знам колку ми е паметно тоа околу полноќ да вечерам! Се мислам многу :?: ама ми се чини дека друго решение немам...тоа е,вечерата е неодложлива а јас сум стрвла невидена така да ќе си лапнам пилешко :$

Физичка активност како и секој ден пешачење и скокање јаже! Иначе 6 часа сум на нога,се движам доста а дали воопшто имам корист од тоа врска немам :yawn:

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.510
    Допаѓања:
    251.390
    Mина и јас вечерва со друштво прво ќе одеме на вечера, па потоа во диско. Значи ќе си легнам многу касно, накај 4, па вечерата нема да ми биде доцна тогаш и има каде да ја истрошам. Салата или пилешко е идеално за вакви работи, затоа ич не се замарај, ништо не прекршуваш. Јас почнувам да слабеам и тоа вистински. Се приметува и тоа многу, дури и јас видов резултати. Уште целулитот да го доведам во нормала и ќе биде добро. Денеска си облеков кратка сукна, рамбовка и изгледав добро, нема повеќе сало и дебели нози, се враќам во нормала, и овој изглед ми даде уште поголема мотивација за да продолжам до целта. Денес јадев само 2 банани, домат со кромид и сирење. Вечер или салата или пилешко. Среќа што е многу топло и што немам апетит па без гоелми маки ќе продолжам со малку храна. И пешачењето, секако.
    Ајде девојки, одете вечер и на вечери и на родендени, и ич не му ја мислете, бидејќи и кога сте на диета секогаш има што да јадете и да пиете ;) .

На kate21, zhap4e, mina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Рапорт на денешниот грешник :wasntme:
    Појадок: лиснато и јогурт (не требаше лиснато ама немав друг избор, цревата револуција ми кренаа, бев надвор а во пекарата немаше друго)
    Ужина: бонбонче антлантис и парче торта :tmi:
    Ручек: Пржени јајца и колбаси и салата (калориии, калориии)
    Ужина:диња
    Вечера: е вечера нема :)
    Физичка активност: само пешачење
    Денес калориии,калоииии :@ :x

Ама утре ќе се мавнам само на овошје и вода ]:)

7. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Јас па денеска си кркнав еден тост... :tmi:

Епа греотка сум, ако се умира нека се умира...цела недела подлизнувам за време на паузата на работа, денеска потклекнав како гладно кутре пред месарница. :lol:

Пред малку изедов една салата и тоа е тоа...за денеска намирени се моите апетити.

Откако се најадов со тостот, прво се осетив ко некоја лесна цура шо ја кандисале на блуд со една кока кола...после месец и повеќе паднав пред портите на рајот бре :D

Е, ајде де...да не драмам. Од утре со нови сили до нови победи/...и плус мал беше тостот :!: :D

8. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Така и мислев JuLleE, пилешко и салата...ама излезе уште подобра варијанта! Во рибен ресторан ќе вечераме,така да пастрмка или лосос или крап ќе вечерам! Сигурно и од убавото печено компирче ќе има ама не јадам бре, Жапчето ме советува дека компирот и не ми е баш паметен за навечер така да ветувам дека само ќе го гледам а нема да го јадам! :!:
    Инаку и јас секоја вечер касно легнувам (после 2 часот) па мислам дека не е голем грев што вечерам после 20 часот секој ден! До 2 часот ги трошам ли калориите?!?! Веројатно да, некогаш пешачам, се движам по дома, скокам малце јаже, потоа секс со дечко ми :$ :lol:
    (вечер две партии ќе му ,,барам,, :lol: )
    па белким трошам нешто од вечерата! Којзнае бре,ама тоа е! :|

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.510
    Допаѓања:
    251.390
    Ќе ги истрошеш секако, плус и кога спиеш трошеш калории. И јас никогаш не вечерам пред 20 часот, секогаш накај 21:30, а некогаш и 22 ме фаќа, но јас легнувам накај 5 сабајле. Легнувам прегладнета дури, бидејќи секогаш после вечерата јас излегувам да се прошетам, дали ќе е на кафе или до кај дечко ми, а тој живее далеку од мене. Сегоаш зависи од начинот на живот, некој легнува во 12, а некој во 5 сабајле, па затоа и во различно време се и оброците.
    Риби апни си, еве најверојатно и јас ќе јадам риба, ама компири никако :) .

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Јас денес се осеќам како ѓуле |( Јадев само салата патлиџан и краставица и супа. Ништо друго. Возев точак, па зумбав, ама ова подуеноста си стои. А не сум во пмс. И се нервирам. Ме нервира.

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас вечерва од што сторив толку гревови ќе си ќутам.
    Само ќе кажам вклучен е алкохол, поточно коктелска работа, вклучено е благо и калорична вечера.
    Ќутете, знам се. :tmi: :D Ама ајде, није страшно( до толку за да се демотивирам) :wasntme:

Утре цел ден кајсии ќе се обидам да јадам.
    Пинки промис :wasntme:

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    И јас сум тука Теди, не си сама вечерва со гревовите :D
    Цел ден гладував што би се рекло, каснав сабајле еден кроасан и ручав една минијатурна коцка макарони во релна колку да не се онесвестам (немав време да јадам повеќе)..ама затоа прееска со мм и ќерка ми кога му ја седнав надокнадив не за цел ден, туку за цел месец :$

Од утре пак ќе пазам што и како јадам :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Море денес ден за гревови да не е ?
    И јас се испогрешив..Станав кога гледам мајками кифли правела.Леле кога им седнав кузне колку изедов.. :worried:
    После полнети тиквички,ептен ми беа убави па две си каснав.На крај вечера накај 10 - кифли и сладолед.
    Ама многу :worried:
    Леб и благо - совршена вечера :worried:

Може зашто и денес се чувствувам така малку роденденски,а утре да не прајме муабет,пак ќе бидат лапачки.. :wasntme:
    Ајде де,ваљда од 2 дена ништо нема да ми стане :wasntme: ..Или сепак ќе ми стане? :^)
    Маки со мене ..

14. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Денес појадував сок од лимон и житарки со јогурт нискокалоричен беше и чај се напив.Излегов немав време за ручек и каде што бев јадел 1 витанова и чај пијав.Вечера ништо.......се занимавам со вода.Помина 20 часот и не сакам д ајадам а ми се каснува нешто

15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Девојки,сабајле на работа изедов четврт бурек.И потоа дома кога дојдов попладнето каснав две лајчина крем за да се облажам.Пиев,пиев вода,потоа вежбав стомачни.Вечерва.....ех...вечерва после двете парти секс со дечко ми јадев чипс :worried: Па немаше што да правам бе луѓе.Тој си заспа бабачко,а јас дремев ко нездрава и јадев чипс :devil: И тоа.Све во ова како резултат на вчерашниот овошен ден.Денеска внесов калории дупло колку што изгубив вчера

16. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Кристи по чипсот требало да мавниш уште две партии секс ахахахахаа

17. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    ехх да не спиеше би мавнала,али одвај го разбудив за да си заминеме хах

18. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Ајде ќе продолжиш со диетата.Што му ја секираш за еден чипс.Уживај

19. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Синоќа вечерав пастрмка и вино со спрајт... додека да ми текне дека газирано не смејам јас веќе испив две чаши :fubar: и се изнревирав! Морам да згрешам во нешто бре, морам! Ама ај се тешам дека не е до толку страшно бидејќи можеше и полошо да биде ако запнев на тоа убаво испечените компирчиња!

За денес имав други планови ама ете мајка ми си презела се во нејзини раце па цела куќа мириса на разно-разни вкусни јаденици! Како ли ќе го издржам ова искушение денес не знам! Моето омилено јадење крчка во рерна! Ќе морам да се контролирам :D
    Го прескокнав појадокот, ќе одам директно на ручек за некој час време!
    Ај со среќа на сите, се надевам нема да јадете многу од неделниот ручек кој претпоставувам е многу вкусен :lol:

20. blonde.92

blonde.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    34
    со дукановата диета што ја прочитав тука на фемина за горе доле околу 20 дена симнав 4.5 кг и сум премногу задоволна. не гладував како што се некои диети, внесував доволно храна па некогаш се случуваше и да се прејадам :D
    позз