Јас прегеска накај 4ипол јадев овес со кисело млеко, а сега не да сум гладнааа, плус стомачен вирус имам, ако издржам да не јадам вечерва супер ќе биде
Здраво, И јас почнав од понеделникот аутофагија, вака ок ми оди со оглед на тоа дека никогаш не ни вечерав. Ама ве читам, јас не можам 3 оброци и 2 ужини да имам во ден, некако премногу е работам од 9-5 и доручкувам во 11, вечерам во 5ипол и немам кога уште да јадам зошто ќе ми помине периодот од 8 саати. Во меѓувреме едно кафе. Ако кај сите аутофафија е 8/16, кај мене е 5/21 Ама затоа како ми се пријадува накај 10вечер мх мх а паралелно пробувам да не јадам благо и леб и почнав горско турско да пијам, а претходно нескафе со шеќер Него, од сабајле пред јадење само вода може или и кафе? Пошо не можам и без тоа
5/19 ваљда Инаку, intermittent fasting не оди со куп оброци и ужинки. 2 оброка е идеално, не се очекува и ужини да имаш. Ако доволно си најадена вака, супер, терај. И јас во најголемиот дел од времето имам сличен распоред на оброци. Еден во 12-1, и втор околу 5:30-6. Не пратам строго, ама организмот најубаво ми функционира така. Е понекогаш ќе се напијам цеден портокал надвор од прозорецот од 6 часа, и аутофагијата пропаѓа. За да отпочне процесот на аутофагија треба да внесуваш нула калории надвор од определениот прозорец, значи кафе само црно евентуално, со млеко/шеќер никако.
17 ден Д. овесна каша У. 1 мандарина, 2 галети со путер од бадеми, кокос и индиски Р. црвена леќа со пиперка и морков, печени тиквички и салата В. зеленчукова супа Ме фати криза за благо па пред вечерата му навлегов на путерот.
За вчера 1 пржено лебче со малку сирење Р:ориз и спанаќ В:чаша јогурт За денес уште немам ништо измислено ке видеме .
8/30 Д: кајгана со 3 јајца, кромид, пченка,морков,грашок, киноа, маслинки и кисели краставички-12h У: кафе Р: леќа -2h В: протеински бар, грчки јогурт -4h
Тежок ден денес, едвај стигнав да зготвам а не па да мерам грамажа и калории. Д: јаболко, две мандарини, јогурт, парче леб Р: пилешко во сос од печурки и булгур + вино В: две шаки чипс и марс чоколадо Вчера броев калории: Д: мандарини и супа 250 кал Р: 100г домашни тортиљи полнети со сирење и суви смокви 700 кал У: чоколадо 200 кал В: кашкавал и вино 250 кљл Вкупно 1400к Мотивација: Вчера ми беше прв термин со коуч групата. Кога некои бабетини од 75 години сакаат да ослабнат за да изгледаат добро за свадбата на внукот, зошто не и јас.
А што не би могло Должам листа знам.... Не сум мерена....ама дебела сум. Денес појадок овесни со оревчиња малини и банана. Ручек риба 2 парчиња леб и малку ајвар. Ужина малку чоколадо, две три коцки. Вечера само чај од нане. Денес убава физичка активност од околу 1 час со потрошени околу 300 калории... Идемо даље... Само ОЗБИЛНО
Д банана, чоколадно млеко, 2 бисквити, кафе Р пола пица баничка, пола кроасан од пекара, ред црно чоколадо В протеински пудинг од ванила У 2 кафиња, оризова галета, 3 двопеци Денес цел ден пешачам горе доле
Денес изедов само две чинии супа од проќел и еден протеински пудинг, немав воопшто апетит ама и презафатена бев, не помислив на јадење. Битно за 3 кафиња имав време
17 ден Д. овесна каша У. 3 мадарини и 1 оризова галета со путер од бадеми, кокос, индиски Р. интегрален ориз со морков и пиперка, додаток печени тиквички и зелена салата В. зеленчукова супа и 1 безалкохолно пиво
Дај кажете што да јадам со некој стомачен вирус. Со дијареа сум цел ден немам воопшто апетит, сабајле јадев смоки и кисело млеко, сега немам идеја. Што готвите во вакви денови? Испазарив здрави намирници дома, само таан не најдов
Ден 25 Д: проја со сирење и спанаќ У: Банана со путер од кикирики Р: домашни колбаси и салата краставици У: круша Двопек,варен компир,печено јаболко ,банана
Д банана, чок.млеко, 2 бисквити, кафе Р 40г смоки, јогурт, 3 парчиња двопек, парче кашкавал, ред црно чоколадо В јаболко, 3 колачи У 3 оризови галети, 2 кафиња 30 минути вежбање, 30 пешачење
9/30 Д: овесна каша У: кафе, смути од цреша, овошна салата Р: шпагети интегрални, рукола, сирење В: 2 парчиња леб со хумус, рукола и парче салама + вежбање 45мин.