(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Јас денес доручкував 2 сливи и 2-3 бадемчиња,и еве до сега испив 1л вода,одам да си дополнам уште,значи за 10 мин ќе биде 1.5л :lol: Инаку планирам за ручек да си јадам 1 туна со салата од домати,краставица,пиперки,маслинки и кромид,а за вечера ќе си оставам малце од салатата.Ајде да видиме дали ќе остане се по овој распоред :$

2. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Јас го изгубив нешто апетитов си прам планер и си јадам по него и денеска имав 1 праска сок од лимон чај и витанова.Го испив сокот од лимон ја изедов праската и ја земам витановава не мозам не мис е јади и го испив чајот реков да видам д ане мис е пријади и не ми се јади ич ја остајв пред емен да ме застрви и никако не ми се јади.Од нејадејне ќе се зафркнам сама.

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Кај мене е супер овие три-четири дена уназад :wasntme: Праски, лубеница, лубеница, праски, кајсии, смоки( :$ ) и то. Едино насабајле јадам по едно тенко парче црн леб, од сечените знаете колку е тоа тенкоооо претенкоооо :D Денес јадев една рака малини, лубеница, и сега предмалце јадев од манџата со говедско месо, со исто танко парче лебче обично ^_^ одолевам бре, јееес!
    Се мотивирам од сликите што ги постиира Лилит, и од новите купачи гачи што си ги купив некни, нема да е рамен штица мевот ама пак ќе бидам секси(се дури не се пулам надоле :rofl: )

Е, само ме мачи што од толку течности напати се чувствувам подуена
    се дури не спука за онаму :$
    ама после сум ко десет кила полесна :D

И да, морам да кажам, се навикнав да не јадам леб, ко да каснам ми се враќа залакот, онака ми застанува в грло, едвај голтам, а тоа е знак дека не ми се јаде, што во случајов е добро, иначе не ми беше пола леб таман, ете затоа имам меше и имав спојлери :devil:

На Hopeful, zhap4e и teddybear им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.222
    Море остајте вие мотивацијата на Лилит,туку и диетата на Лилит.Два дена не станата од кревет,три кг ослабев за 2 дена.Вчера само течности и еден бејк ролс вечерта да не бидам без ич ради лекот,денес течности и од оние лентине марети,сега ме молат црн леб со намаз некој си и свежа краставичка да кснам...ама не ми дава душичкава,ми се гади.
    Така што...ум у глаа шо праите.

5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Лилит, не си играј бе, нема ти дава не ти дава душичката, јас ко да почувствувам ептен апла омалаксаност, не ми е гајле дали грешам или не, си каснувам, па пак има резултати. Дај седни јади таму, да не те зашамарам сега и јас :D
    Не е финтата диета па после болести, финтата е полека да се стаса до посакуваното, па макар и за три месеци :) Уствари кај мене е така, па глупо или не, не ми е битно.
    То е. Побрзо да оздравиш, вака ти слабо не не акаш со постови и не не караш :D

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.195
    Еве ме и мене денес, ранета и испокршена, по мојот вчерашен сензацинален пад од скалите. Вечерта на место на вечера и диско си ја поминав во болнца, гладна, прегладента. Со две банани, еден домат со рендано сирење и парче црн леб, едвај имав сила да се движам, па сабајлето едвај испив чаша млеко и една банана. Денес се чуствувам исцрпено,гладна сум, ама не можам да јадам. Само банана и житарици каснав за појадок и тоа едвај неколку лажици. Еве 18 часот е, а јас конечно каснав нешто саглам. Јадев рижото. Сакам да немам апетит и да ослабнам, ама не вака бе. Лошо се чуствувам, мизерно и немоќно, а и плус топлото ме исцрпува :( .

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес бев помирна, јадев кајсии, диња, сладолед прст, 80 грама пуканки, и нескафе.

Татко ми ми рече дека сум ослабена, т.е се изрази вака: ќерко, си поднамалила за еден месец, се гледа дека не се храниш веќе со елитна храна и се смее, па додаде мајка ти е крива за се ... Ај, одете па не го прскајте со вода како што сторив јас. :D :D :D

И цел ден бре ми се повраќа од синоќешните гревови. А јас не повраќам, нит сум повраќала нит некогаш ќе повраќам. Гордо го изјаснувам ова. И трпам и трпам а до грклан ми доаѓа и лошо ми е, не е фер. Плус жешко ... уф тешко ми е.

На JuLleE, zhap4e и Hopeful им се допаѓа ова.
  8. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Денес сум примерно девојче :D Не појадував, зошто не можев, немав време, станав и одма излегов, за ручек три лажици мусака без леб, и еве сега после 6 саати вечерав стек на скара со марула. До вечер сигурно пак ќе ми се пријаде, па ќе си јадам марула и јогурт малку :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Епа вака сегаааа...Премиерно по 100 пат си поставувам цел и секогаш остварувам 0.000000001% од замислата прибидејќи сум нели многу истрајна особа со цврст карактер која не попушта кога ќе здогледа прееевкусно чоколадо кое ми се смешка од негде, и тоа истакнато специјално за мене! Па и млеко кога ќе здогледам уф уф! И секако не попуштам пред искушението и затоа секој втор ден ми е: Ден први од диетата!!! :rock: И ете сега пак ме швркна да "слабеам" и затоа почнав да барам се што можам да најдам за слабеење и диетиии...И си направив детален план (под детален мислам точно до секунда све имам испланирано :geek: ) за тоа што ќе јадам и што ќе вежбам, па разни третмани за тело, лице и коса, разни масажи и тако даље. И сега за сега добро иде, мада секогаш мене одлично ми иде првите денови, али ај...Сега демек решена сум до септември да стопам така скромничко, едно 12-13 кила. Се придржувам кон убрзаниот режим на УН диетата, бидејќи мајка ми скоро 2 месеци ја држеше и имаше ГОЛЕМИ резултати. Да не го тупам, направете си детален план, и ставете го на местото каде што поминувате најголем дел од времето и БЕГАЈТЕ ОД ФРИЖИДЕРИ...Опасни по живот биле....Да да, опасни :o

На Hopeful, LivingGlam, macence85 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Да се исповедам пред спиење :D Денеска бидејќи станав покасно ми се фати ручек поручек заедно и крај 2ипол јадев еден танјир пилешка чорба...(ммм ама беше вкусна,си оставив и за утре да пробам) Потоа крај 5 сатот каснав смоки и кисло млеко,а крај 6 сатот не знам што ми стегна паметот изедов една кришка леб пржена со јајца од мајками што ги спремала за појадок.Вртев пола сат хулахоп и си направив модрици како резултат на тоа :D Вечерва излегов на шеткање,јадев една порција сладолет,и кикиритки потоа...ех калории калории денеска :D И кога се вратив вежбав стомачни,па вежби за задник,за нозе и тако далје ;)

11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Е*ати денот! Цел ден сум гладна и се’ во кујната се врткав! Не знам што ми стана, од кога почнав со диета ми се нема случено таков ден-умот се во јадење!
    Јадев во 13 часот две полнети пиперки со шопска салата! Поминаа само два часа а јас осеќав ненормално голем глад, сакав да не јадам и да издржам ама не можев бре! И му поткелкнав на гладот па во 17.30 јадев пак од пиперките (2 изедов) и парче интегрален леб :tmi: !
    Пиев сок од боровница, зелен чај и многу вода, малце скокав на јаже и тоа отприлика беше!

Имав сосема друг план за денес ама како што реков цееел ден ме мачи глад!
    Вечерав малку пуканки и мислев доволно ми е! Но вечерта дечко ми ме однесе во сендвичарата каде ги прават моите омилени тостови! Си реков ако ова е ден за јадење тогаш да се препуштам на задоволството и да си лапнам еден тост! Во последен момент се премислив и решив дека не јадам! Дечко ми ми даде гриз од неговијот тост а јас жалното гризнав и и иии го плукнав ;( Мајке ми го плукнав! Ни сама не знам како го издржав овој ден! Сега јадев диња оти цревата ми кркореа! Подобро диња отколку тост!

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Дечки пијам чај еве 20тина дена киркОлина и сум ослабена неколку кила се немам мерено но се познава по фармерки и кој што ме виде ми рече дека сум ептен ослабена (но јас знам дека не сум ептен).Насабајел си јадев овошје или мусли сок од лимон цеден и јогурт за ручек зеленчук и з авечера јогурт или зеленчук.По секој оброк пиев чај.Но лошо е што 2 3 пати одам во вц (голема потреба) и по мала неколку пати.Го оставив чајот два дена и за тие два дена пак забележав разлика во обемот дека сум во обем намалена за тие два дена 1цм негде.И си го продолжив пак.Мислам да земам уште едно пакетче мн е ефикасен.Имав 56 килограми сега сум ослабена кога ќе се мерам ќе кажам колку имам

13. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    а што цај е тоа?обицен или нешто за слабеење ова она?

14. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    да да за слабеејне кирколина ептен е ефикасен не ми се верува пантоломи шо ми беа тесни сега ми се топ ама уште си го пијам имам уште во пакетата инаку е 60 денари го има во маркетите

15. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Женски и да си купите ел карнитин и да одите малку на вежбање?
    Бдв, има и мусли збогатени со ел карнитин, околу 90 ден се 250гр.

16. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    јас јадам мусли исто имаат ел каритин од виталија SlimLine имаат 120 калории (цело пакетче) со јогурт си ги мешам Баланс.А чајот помага мн и малку д авнимаваш на исхраната топ.Докажано е доколку се пија чај после оброк штити од таложејне на маснотиите

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    141.747
    Кога ке видам колку јадете а сте на диета:))) Јас у најлудите соништа не јадам толку:)
    Кога би јадела нема да ме собере у канцеларија! Уште тискам само кисело млеко и краставица, еве сега одам да си купам, викендов на свадба не каснав торта, ич не каснав од тортата, малку сладолед, ама каснав 3-4 пржени компирччиња, со сигурно ги потрошив на пајдушко, на елено моме и уште 2 други за рипање:0

Ама пак не слабеам доволно. Минатата недела пешачев на кеј, ама сеа пијам јаки апчиња и не смеам гладна да бидам. Бидејќи не смеам ич аллкохол, во петокот пред да почнам со терапијата дрмнав едно пиво:) Сега пак ке јадам слабо, ако има време ќе пешачам. Мора да издржам, огромна сум, согурно под 70, а треба под 60 да бидам.

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Имам некое претчувство дека денес, понеделнички, ми е шуплив ден. Јадеш, јадеш, јадеш а пак не си најаден. :D Епа добро, мевот мој е вреќест и онака, ќе збере што има да се збере.

Сега треба да испаднам, а некако ич не ми се ака по жешково, плус нејадена. Ах, маки, маки....

Па и мама пинџурче направила за ручек. И ќе си макаат сите пред мене со сиренце, а јас ќе јадам патлиџани. :(

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Добри вести - уште еден килограм минус.
    Ми требаше само недела и пол за овој, |( леле резил.

Уште добри вести - денес конечно орбитрекот ќе се поправи. :clap:
    Едвај чекам, како што фати ненормална жештина се збогував со пешачење и трчкарање наоколу, останува само зумба, орбитрек и по некои пилатес вежбички. По дома.

И не јадам веќе кроасан и поп кејк насабајле.
    Ме изнервираа и ги мавнав од список. :devil:
    Полни се калории, од 240 па нагоре за едно мрвче колаче, преполни емулгатори и адитиви, ниту најадуваат, ниту бутур, само залажуваат.
    Мавни си таму една банана екстра или друга овошка и трај си мирен.

На kate21, JuLleE, Hopeful и 6 други им се допаѓа ова.
  20. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    cupence ako ti se jade blago posto blago an sabajle mozi d ajadis jadi vitanova ima samo 100 kalorii i zasituva.I po sekoj obrok pijaj caj taka ke go spre4is debeleejneto

На gaga.rocks и Trendafilka им се допаѓа ова.