Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Не дадов извештај за оваа недела, од саботата сме сите вирозани по дома, со температура и затнат нос што го изгубил осетот и мириса секое јадење на киселина.
    Случајно денес ја видов вагата и ми текна на темава и се качив, имам 72 кила
    Се прерадував, не очекував - 3 кила
    Сега стискајте палци да ме тера ова темпо
    Деновиве од сабајле портокали два
    Тоа ме освежуваше зошто бев дехидрирана, многу чаеви, вода, банана едвај, киви
    Ручек манџи гледав да има, пак да е течно нешто, да поминува брзо настинкава, пример гравче, ама еден тањир и една кришка леб со салата
    При крајот од јадењето во глава ми се вртеше мисла као ајде уште еден тањир и уште една кришка, па ајде болна сум, ми треба енергија (100% ова ми е нешто од мала што ме терале да јадам со сила, па посебно болна) Ме фати инат и пресеков, земав тањирот и правец во кујна на миење садови :D

Вечера воздух

Денес ми е подобро, направив проја во калапи за мафини за малава и изедов само една 8) успех е ова, јер проја ми е слабост огромна

На kikikikirika, mal.ecka, marchi-cool и 4 други им се допаѓа ова.
  2. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    377
    Сум ослабнала пред 10 години со фемина поддршка и еве ме пак. Немам време да пишувам, но постојано ве читам и навистина сте мотивација. Јас почнав пред еден месец со некаков режим на броење калории, за мене е тоа најефективно. До сега сум -3 килограми а имам за симнување уште 4.

Така напишано не изгледаат многу, ама ај симни ги.

Се запишав на сите можни бесплатни курсеви за слабеење, теретана, Киндл ми е полн со здрави рецепти, спортска опрема купена, пешачам секој втор ден, уште решетка на устата да си ставам и ќе биде супер.

Мотивација ми е што ќе правам наскоро свадба, па сакам да изгледам убаво.

Благодарност до најактивните на целава категорија диети и фитнес, многу убави совети за вежбање и исхрана. Повеќе научив тука отколку на било кој курс.

На Калатеа, mareane, JoyJoy и 6 други им се допаѓа ова.
  3. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Зошто ваков коментар "знам што треба да правам, јас не се придржувам ама придржувајте се вие"? Нели е темава за мотивација?

Еве колку за твое инфо од септември наваму сум ослабена 8 кг, без диети, без тежински вежби дека до скоро не смеев да вежбам, без никаков денар даден на нутриционисти, само за теретана и само од вакви бесплатни ко Фитнес у дома или Фемина Форум поддршка. Сега теретаната укина тушеви и вработени па да надомести за парите 20€ месечно имаме онлајн нутриционист, психолог и Фитнес тренер кој доаѓа на повик.

Не ми беше идејата да ја напаѓам Ана, само видов во темата дека некои се жалат за цената. Според мене не е скапо, ама не секој има 50€ за програма, а уште помалку за киноа и чиа семиња со непознато потекло, пакувани којзнае каде. Затоа и го пишав ова овде, а не во темата за Ана или било кој друг нутриционист или тренер или што и да е.

А ако мене ми ја препорачуваш Ана, не фала. Такви бутки два листа нова Македонија имам и без диета (до душа малку со целулит ама затоа помали).

За другиве бесплатни што си ги пишала, благодарам, ќе ги проверам.

На doll.a, Emilija97mk и La-loca им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Од вежвите на Ана тешко да ќе добиеш такви диреци :) Таа само у теретана вежба и строго нозе и газ. Ко што имаше пишано еден фитнес инструктор - личи на т-рекс :)

На JuLleE и kikikikirika им се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Феминки помагајте.
    Имам за симнување -20 кг.
    Работам во три смени. Каде што работам има кујна и несмееш да јадеш никаде друго, освен во мензата.
    Јас сакам со УН диета да започнам, како кога несмеам да носам од дома?
    Многу ми е битно да ослабам, што поради здравјето, што поради физичкиот изглед.
    Но, како да се организирам?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.976
    Што ви нуди кујната?Сигурно има неколку опции, да можеш да модифицираш...

7. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    381
    Погрешно ме сфати. Сакав да кажам, знам што треба да ти кажам и за идеи за храна и за што да вежбаш и кого да следиш на youtube ама јас самата не го практикувам тоа. Зафркната ситуација...
    Со Ана ослабив дека корона тајм, кога се рашетавме пробав уште два пати со Ана и неможев да дремам цел ден во кујна и да експериментирам со храна што вообичаено несакам да ја мириснам.
    НадаФит има многу идеи споделено за разни рецепти, а Клое разноразни вежби.
    Се надевам сега ми ја сфати поентата. Тоа што дојдов на темава е голема мотивација за мене да читам како се успева кога ќе зацрташ нешто, ми делува на психава ептен. :l:

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Пример пире со месо,а друга опција две пинерли и јогурт.
    Грав со колбаси, друга опција салама, варени јајца и салата.

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.556
    Допаѓања:
    251.854
    Точно, тоа дома нема шанси.
    Туку сите овие што продаваат програми, вежбаат во теретана. Исто е и овде.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.066
    Може да ве дружам?
    Денес правам, уствари вчера (ама дека недела па не се мерев) еден месец откако сум на кето. Заокружив -6 кг. со неколку ситни грешки.
    Си купив ленти за мерење кетоза, никогаш не ми ја покажа најтемната боја, а се чувствував дека сум во дип кетоза, не ми е прв пат на кето. Некој да сподели искуство со лентите?

На kikikikirika и La-loca им се допаѓа ова.
  11. ToksycznaReakcja

ToksycznaReakcja Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.984
    Бидејќи вежбам веќе со години и сум на low carb имам купувано такви лентички би те советувала да не им посветуваш толку внимание бидејќи не се секогаш точни а тоа зависи од многу фактори. После 3 дена сигурно влегуваш во кетоза доколку внесуваш до 50гр јаглехидрати, но возможно е и кога се работи за повеќе во зависност од физичката активност. Доколку самата чувствуваш значи си, мој совет не се секирај бидејќи промените се чувствуваат. Браво за постигнатиот успех. :l:

На kikikikirika, Antoninaaa и La-loca им се допаѓа ова.
  12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    И оваа среда вагата ме развесели со -0,5кг, сега сум 62. Сите фармерки од порано ми се таман, останаа уште некои сукни, ама со ова темпо до април треба да сум на идеална тежина. Целта ди крај на март мо е да сум 60кг. Главна храна ми се салати и манџи со месо. За викенди бургери.

Времето се стоплува па почесто пешачам.

На Dancewere, SkarletOHara, arontt и 7 други им се допаѓа ова.
  13. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    6.065
    Пмс на најјако. Од сабајле станав во 7:30 пиев кафе. Доручек во 10:30 јајца со урда и парче сланинА. Во 12ч две урми, 13 ч јас умирам од глад:rofl: Во меѓувреме две литри вода. Што ќе се прави до вечер Господее:x

14. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.066
    Пиј топол незасладен чај, мене многу ми помага. Самиот чин да го спремам ми го залажува мозокот како да сум си спремала нешто за јадење.

На Espadrila, christinnn и La-loca им се допаѓа ова.
  15. Атена.

Атена. Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    54
    И јас се приклучувам на темава :f:
    Имам 10кг за симнување, со се се обидов и не ми успева.
    Порано за еден месец успевав да се стопам, сега не иде нешто |(
    Осеќам дека ми треба поддршка за да не залутам,
    Вежбам 2 до 3 пати неделно, ама работата ми е со седење и мислам џабе се, се се лепи на мене.
    Само да видам 6ка напред па другите помотивирано полесно ќе ги спуштам :|

На Espadrila, kikikikirika, marchi-cool и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Влетав во инста фит на Ана со 3 кг минус. Баш бев разочарана дека цел месец на режим и не слабеам, кога одеднаш на вагата се покажа убава мотивација :clap:
    Само да ве поздравам и да ви се пофалам. Менито и вежбите ми се од програмата па нема да ги пишувам, ама веќе трет ден вежбам да знаете :bow::muscle:

На JuLleE, doll.a, SkarletOHara и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Еве сум и јас 3 ден на Инстафит.
    Активно јадам и вежбам.
    @Anturium не, нема да вежбаш денес, ден за одмор е.

На JuLleE, sani99, kikikikirika и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Вежбав и денес. Вчера не успеав да извежбам до крај бебе стана, па денес си го повторив вчерашното видео. Ме болат многу нозете ама супер енергично се чувствувам :inlove:

На marchi-cool, sani99, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.666
    Допаѓања:
    57.368
    Добро утро!!!

Почнувам да ве дружам интензивно периодов. Решив малку на гладување да се ставам незнам до кога ќе ме држи ама тука ќе бидам.

Посно од денес
    Д јаболка и урма
    У индиски орев една шака
    Р леќа црвена варена со морков
    В салата марула со лимон

На christinnn, SkarletOHara, chadorche16 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    Од денес и јас поинтензивно. Досега во последниве 2мес. внимавав на исхраната ама немаше некои поголеми резултати. Бев и физички поактивна ама џабе. Треба и да почнам да вежбам. :$ инаку за денес ми овој план:
    Д смути од јаболко лимон и морков
    У. Кафе
    Пред работа ќе биде бело посно гравче
    Ручекот ќе биде на работа (не знам што, ќе видиме. Ќе се едитирам)
    А за вечера варен зеленчук или можеби ништо.

На christinnn и SkarletOHara им се допаѓа ова.