Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Конечно да се пофалам и јас :D .

Мислам дека има некои резултати. Сега само што си ја стеснав сукната која моментално ја носам, за цели 5 цм :!: .

Свечено се мерам утре, да видам до каде сум стигнала :$

На kate21, Hopeful, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Јас сега морам да се пофалам :rofl: Си купив денес дводелни купаќи и се изненадив кога се погледнав. Мешево не ми е рамно, ама се затегнало, не е кашаво, ама не е ни веќе големо, а задникот... :$ Доволно е да кажам дека дури и дечко ми се изненади, иако нон стоп гола ме гледа :D
    Затоа девојки издржете, вреди бре за резултатите и маката и вежбањето и потењето :*

На kate21, Hopeful, Doozy и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Епа ајде,и јас да се пофалам тука. 5 кила за 2 недели. Тотално ја запалив стазата :devil: :rofl: :rofl:

На kate21, pumpkin, Hopeful и 4 други им се допаѓа ова.
  4. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Супер и јас така и во обем мн намалив

На Speechless, Hopeful и gaga.rocks им се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Колку работи би кажала на темава ама ајде, не би да се рчкам секој има право на мислење.

Јас денес јадев кроасан сабајле, и за ручек туна и сирење со кришка леб. Толку за денес.

На Hopeful, gaga.rocks и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Јас сум катастрофа :(
    Овој ПМС тотално ме уништи, јадам како свиња. Нон стоп сум гладна. И одма почна да ми се познава на панталоните, тие што ми беа големи, сега ми се таман, а за оние за кои се израдував дека ќе можам да си ги носам, веќе не ме собираат.
    Се надевам дека наскоро ќе ми дојде, тогаш немам апетит.

7. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    И еве свечено пост да напишам. Не ве читам, ама се радувам за последните постови во кои сте ослабнале. Јас редовно теретана (освен среда и недела - pool party лајк мај казн сејс 8)) и супер ми е, си горам по некои 200 калории со по час возикање на статичниот или пак нешто помалку време со трчкање на лента али се заглавува по 10 мин. :D.
    Pozz. :*

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    еве и јас да се пофалам со тоа што се поправив уште две кила од последниот пат и неможам веќе да се гледам во огледало жално...... а плус тоа ми препишаа и хормонална терапија за нередовниот циклус како ке излезам на крај нз ми се јадеее,депресивна сум анксиозна и се ми е се нервирам ... :sweat:

9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Конечно и мојот репорт денеска :)
    Па вака,појадував крај 10 часот четврт мазник со сирење.Потоа крај 2ипол часот јадев од вчерашната пилешка чорба.Па крај 4ипол вежбав стомачни,за задник,за нозе итн.Излегов да попашачам малце,т.е до кај една другарка и назад.Каснав после малце благо.И тоа.И да не кажувам секогаш пијам многу вода нон стоп.И тоа е за денеска.

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    На мојот репертоар додавам три кафиња, малку лубејнца и сладолед. :) Овошен, оној прстот де си знаете кој го јадам јас :D

Воа кофеинов примеќам малку лошо ми делува во големи количини кога е внесен :D Ако де убаво ми е.

Плус дома има лазањи а јас не јадам. Знам дека секој втор ден имаме лазањи ама на синчето мамино му се омилено јадење, а ти мече јади си туна од локалното продавниче :D АКо де, тие многу знаат, туната е повкусна :D

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас ќе рапортирам по некој ден откако тета ќе си оди. Се хранам исто како и досега, вода пијам, се движам ( денес цел ден чистев дома, па работев физичка работа попладнето, попешачив малку), ноподуена сум и се чувствувам како цел вол да имам изедено, ама за некој ден ќе помине. Од утре се враќам на редовното вежбање и со Господ напред планирам утре да држам овошен ден. Поздрав :*

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.512
    Допаѓања:
    251.416
    Денес сладолед и кисело млеко. Само тоа, плус кафиња и вода. Скромно :) .

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    по ваше што мислите колку можам да ослабам според мојата диета...ке ви кажам за 1ден а др денови слични се,за доручек овошје,за ручек јајце и логурт,а за вечера јајце и патлиџан салата и парче лубеница,згора на све и физичка активност по 1 саат отприлика

14. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Денес овошен ден, се надевам успешен.
    Ми треба за да се ослободам малку од подуеноста, нервозата и мрзоволноста на овој ПМС, а пред се' за да си ја вратам малку од малку самодовербата ;)

15. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Вчера се качив на вагата и гледам сум мавнала едно кило ^_^ Пред 10 дена бев 54,2 а сега сум 53,2! За 10 дена само еден килограм :?: , не знам баш дали ми е за пофалба работата! Сакам уште 3 да мавнам (ќе бидам задоволна и со 2) па онака лесно ми звучи, ама којзнае дали ќе успејам бидејќи бавно оди работава!

Вчера си подготвив за доручок три суепени лажици мусли со малку млеко! Ручав кришка црн леб,мало парче сирење и летна манџа (пиперки и домати пржени) а вечерав супа!
    Но вечерта кога излегов со дечко ми не можев да му одолеам на мирисот на печен башак (печена пченка) и си купув еден нааајмал оти ептен ми сакаше душичкава! :doh: Смејам ли да јадам печена пченка, или ептен ја грешам работава? А? :wasntme:

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес се што изедов беше три кифлички, 2 кебапчиња и 4 прсти. И кафе пиев. :) Планирам да биде толку, ама вечер сум на роденден ќе пробам малку торта за да му го направам меракот на едно детуле, а плус дома гости ќе имаме .. па ќе гледам да бидам мирна. :)

17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Ова не ми е десено до сега!! Значи кога сум на диета во умот ми се врти јадење, а стомакот ми се витка од глад. А вчера освен што испив две кафиња Слим енд фит и изедов две лепчиња со павлака и краставица кон 18ч ништо друго не јадев. Денес со сега испив две кафиња (едно од нив турско поради главоболката) и немам ништо друго јадено. Ако вака продолжам јас дефинитивно ослабнувам некое кило.
    А со физичката активност слабо стојам. Немам сили на топлово да вежбам, трчам или било што да правам. Добро, пливам-ако тоа се важи. Еве денес пливав обратно од текот на водата на дрим и тоа релација која никогаш не ми успеавало да ја испливам! :)

18. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    ^ WhiteAngel, немој многу да се секираш, ќе се навикнеш после некое време, почетокот е секогаш најтежок, првите недела-две, после ти се привикнува организмот на помалку јадење. И немој да гладуваш, малку е тоа што го јадеш и нема така да ослабеш. Јади помалку, ама повеќе пати во денот, за да не чувствуваш глад.

Денес сум само на јуфки во 12, ептен грешка направив што ставив малку сиренце, ама не можам така суви да ги јадам, па и јас сум човек :D
    И уште ми се нема пријадено, а за ручек имам посна зелка. Ќе јадам ако ми се пријаде, ама моментално не ми бара душата, што да правам :D

19. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Моето денешно мени не е за пофалба, уознтми али изедов кифла со мармалад просипана со шекерче, баничка со вришла згреана на 100 степени, 3 големи, 3 средно големи и 4 мали колачиња и сите чајни освен 5 кои имаа подлога со ќоќоладо. Ќе си вечерам големо парче лубеничка на коцкички. Не ме карајте, губам по некои 250 калории на теретена и тоа е се.
    Pozz :*

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ам, јас не бев мирна. Каснав и малку торта и уште две кифлички со две колбавчиња. Плус испив две чаши винце со кока кола. Сега тешко ми е ама таква е вечерта.

Се на се денес некои 5 кифлички ама мали се тие минијатурни, 5-6 кебапи, 2 колбавчиња, и неколку прсти и печени и пржени, и кајсии подкаснав и кафе пиев. Се на се не се многу калории, ама и после 9 јадев. о и шопска јадев де. е многу сум јадела денес :D

Ај утре полабаво, демек утре не сум пак на прослава. :D
    Останете ми со здравје и со празни желудници. :)

Инаку гостиве ми рекоа, ауу мече си поднамалила, баш со тој збор, море бре, многу знаат тие, јас сум се исушила :D Се шалам, убаво ми беше, ама ме срамат бе па :$ :D :f:

На kate21, JuLleE и ludoto19 им се допаѓа ова.