Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Денес бев успешна,бар мислам :wasntme:
    Вчера си легнав со замисла сабајлето да јадам овес со јогурт,но,татко ми :devil: ми купил плетенка од локалната пекара(празно лиснато).И тоа две :devil:
    И бидејки неможам да им одолеам,си ги лапнав,со се јогуртче,ама па добро,си реков доручек е,а и после ќе вежбаш.
    И стварно,20 мин на орбитрек по жештиниве,ама се исплатеше.После за ручек јадев бело месо од печено пиле(иако батачињата ми се омилени,ама за жал и најкалорични :( ),домашно пире и една кришка интегрален леб.И за десерт лубеница,како и секој ден :)
    Не вечерав,не ни мислам да вечерав иако стомаков во дует со цревцата почнаа да изведуваат некоја песна :wasntme:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Поручав една кришка црн леб со абц-топено сирење крај 9ипол часот.Крај 2ипол јадев шопсксалата.Потоа вежбав од вежбите што го пишав во вчерашниот пост.Крај 7 изедов еден ред црно чоколадо.Вечерва беф на гпсти и си поткаснував по малце кифличе,саламче сиренце ова она.И едно парче торта,али не жалам за неа беше превкусна...мммм....И моментално со шишето вода пред мене ви го пишувам постов. :D И това е за денес ;)

3. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Deneska pojaduvav lubenica ama ru4av gevrek so jogurt a ne ve4erav.Gevrekov me zafrkna.Da vi kazam moram d ase pofalam za dve nedeli simnav 3 4 kilogrami bez dieti samo so na sabajle si jadam ovosje i zelen4uk posle a posle sekoj obrok 4aj posto 4ajo po obrok go spre4uva debeleejneto.Blago jadev ama po4nav 4okoladoto da go smenuvam so vitanova.Izvinete vaka so na EN pisuvam ne mozam na MK nesto imam problem so PC

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ме интересира ако некоја знае, дали кексот е многу калоричен?Во последно време често јадам 7-8 кекси со една банана, гмечени и измешани и многу ми е вкусно, ама да знам да не го претерам :)

5. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Знам дека бискивитите дебелеат,а кексот мислам дека има многу калории,ама не знам.

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    шта то беше диета?? :sweat:
    се шалам, не сум овој пат фала му на бога до толку ненормална во јадењето, како и секој пат кога сум кај дечко ми :whew: првиот ден, после макотрпниот пат,и цел ден нејадење, изедов пола хамбургер :$ само тоа цел ден!
    обично јадам по 1 порција сладолед вочни, после јадам чаша јогурт со мусли, по некој гриз од сендвичите на дечко ми и тоа :D
    денес јадев за ручек риба со домати, после изедов 2 топки сладолед, и после неколку саати мало пилешко печено ќофте! :) Mоре, да не се дебелеам, та да не слабеам не се замарам :lol:
    од утре нема лабаво.доста со сладоледов, ќе се ладам со грч ладна вода од фриџ :lol:

На teddybear и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.513
    Допаѓања:
    251.424
    Денес за појадок неколку кајсии и житарици со млеко. За ручек 5 ќебапчиња и салата, а за вечера половина тоаст бидејќи морав ради терапија што примам, па мора да се хранам повеќе. Оваа го вели мајка ми и цел ден на глава ми виси да јадам :) . Како што малку се движам сега и неможам да пешачам и фале ми да го појачам јадењето. Баш тоа си планирав :D . Да, да ;) . Ама ќе издржам :) , нека збори мама, јас ќе си ја држам диетава моја ;) .

На teddybear и ludoto19 им се допаѓа ова.
  8. srcuska18

srcuska18 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Ги читав погоре неколку постови и забележав дека скоро сите имате некој режим на исхрана.Зависник сум од јадење и тоа премногу а посебно на благи работи.Бев спортистка но престанав да тренирам пред 3 години и накачив неколку кила не неколку туку многу кила,никогаш не сум мрднала од 63 64 а до пред некое време ги накачив скоро 80 :tmi: Диетите ми се слаба страна и до сега сум држела диета само првиот ден :) пред 3 недели зедов апчиња за слабеење и намалив со јадењето и се радувам за тоа :) си поручувам нормално и по половина час го пијам апчето и цел ден само вода пијам,а ако почувствувам глад ке јадам нешто ама без леб што досега никогаш не ми се случило тоа.Си поттрчнував неколку дена ама фати жештинава и немам воља сега :) За овие 3 недели што ги пијам сејќавам дека имам намалено некое кило ама чекам да ги допијам овие 12 апчиња па да се качам да се мерам :D
    И секако дека имате и од мене морална поддршка за тие што сакаМЕ да ослабиме зошто на ова жешко не се издржува дебелината :D

9. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Осеќам дека ми бега вољјата за слабеење |( , се осеќам демотивирано, а богами и подувано како резултат на бавниот метаболизам што го имам :| Вчера некако успејав да се справам со ова грдо чувство и некако го издржав денот и сите искушенија на кои ми беше тешко да одолеам! Всушност вечерта направив прекршок,ама тоа е! :angel:
    Појадував чаша сок и горко кафе
    Ручав смоки и јогурт
    Вечерав стек (пржен :tmi: ), салата и парче интегрален леб!
    Вчера удрив на вода, 2 литри и повеќе испив додека бев на работа, а и дома пиев! Физички воопшто не бев активна, со такси до работа, со такси од работа :envy: !
    Вечерта пак лапнав едно парче од пастрмалијата на дечко ми :fubar: , го одбрав најмалото но џабе е,си го лапнав со сласт! И после се изнервирав оти го изедов ама веќе беше касно! :envy:
    И така, тоа беше за вчера! Свесна сум дека вечерта ја ука*ав работава!

За денес планирам нешто построго, ама не гарантирам дека ќе го реализирам планираното! Знам само дека ме чека ден со физичка активност, па се чудам ќе можам да ја издрам комбинацијата жешко и физичка активност без доволо харана?!?! :?:

10. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Од пред 3 дена и јас почнав со диета ова ми е 4 ден и ми е овошен ден ама сабајле направив прекршок изедов 1 парче пица :@ ама не можев да и одолеам си викам од утре нема повеќе прекршоци па ајде ќе видиме дали ќе симнам некое коло или не всушност јас сакам да симнам 10 ама незнам ќе видиме што ќе биде

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.431
    http://zazabava.com/mnogu-voda-mu-shteti-na-zdravjeto
    И сеа?! Пффф...муабетот е умерено и паметно по правилот не знам колку милилитри вода за секој кубен сантиментар од телото и средена е работата.Знаеш дека ниту си у вишак,ниту си у мањак,тамам си.
    Нова тура мотивација!Ајмо.
    http://motika.com.mk/index.php?option=c ... &Itemid=24

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Еј, мене ме фатија живците. :devil:

Има да симнам уште барем 8кг, па што сака нека биде.

Од утре ќе си терам по моите тертипи, можда брзо ќе биде, ама полесно ми е побрзо да ослабам и после да регулирам, отколку да слабеам бавно и мачно. :swear:

Морее, они мене. Толку ги симнав, сега ќе се правам шишмиш за толку малку. :wasntme:

За денес на списокот - баничка со спанаќ. Мислам дека од ова жештиниве тоа и ќе биде се. :x

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.431
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.215
    Допаѓања:
    139.873
    Аман Лилитке престани, мотивацја ни за лек, само совест ме гризе :D

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Cтанав накај 1о и пол , во 13 јадев шопска салата без зејтин и сол, со мало парче сирење, во 13 и пол малечко парче пилешко месо. и друго немам јадено ништо :) Cе мислам дали да си печам јајца во микро или да варам,а ама ми се здосадија варени бре :lol: Aјде ќе видиме :)
    едит- бај д веј фрижидерот крца од слаткиши торти сладоледи :D мижам :D
    Eдит- си запеков 2 јајца ;)

16. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Денешни вести :P
    Појадок - геврече и јогурт, 2 средни кајсии и едно емби :)
    Ручек - шопска и парче стек на скара
    Вечера - 2 варени јајца и некоја салатка
    Мнооогу вода, 15 мин тае бо, 20 мин зумба и се избањав во сопствена пот :sweat:

Малце мотивација.
    Ништо не се постигнува ако се нема желба. Желбата лета на крилјата на мечтата и вербата. Замислете дека желбата ви е исполнета, почувствувајте како да е веќе остварена и таа навистина ќе се оствари. ;)

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Повремено вечерам овошен јогурт.
    Ги прегледав, скоро сите содржат околу 80-87 калории на 100 гр.
    Можете да мавнете дури половина од 500 гр, и ќе ве фати некои 217 калории.
    Што е далеку подобро отколку било која друга вечерна варијанта.
    Не секоја вечер, нормално.
    Без претерување.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Јас завршив со диетата. Од утре се префрлам на јадење. Ќе гледам да не претерувам, ама нема д можам многу да пребирам што ќе јадам, така да... Ај ќе ве дружам пак по некое време :rofl:

19. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    4.778
    Доручек - 3 праски
    Ручек - таратур салата

Имам фора до одмор,до 25 јули некое кило да ослабнам.
    Везбав прееска Aerobic - Billy Blanks - Tae Bo .
    Се препотив!Се гледам во огледало,тоа не сум јас! :rofl:

Утре исто овошје за доручек,може за ручек некое јајце варено да кркнам и шопска салата!
    Ќе зумбам утре да не ми биде монотоно.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :tmi: леле ние нарачавме кинеска храна!
    :tmi: јас таму некои варени зеленчуци земав, и ориз :lol: овој суши мада не е кинеско, ама и тоа го прават и не знам таму некои супи!
    !ќе гледам по некој гриз да земам :rofl: се надевам дека хранава нема калории ко фаст фудот!
    зашто искрено не сум јадела до сега, и не сум се замарала да читам за нивната кујна калории :)
    едит- :tmi: богами не да има калориииии :lol:
    едни ко шпагети, ама не се шпагети од ориз се, со јајца ко кајгана и зеленчук си мцнав така доволно :tmi:
    едни пирошки со месо, и од тоа каснав 1!
    пирошки со зелка, еден гриз, штипнав од лепчето, една лажица од супата, и едно суши
    каллории...... :o ќе експлодирам :tmi:

На zhap4e и teddybear им се допаѓа ова.