Форумџика на годината

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Преку цел ден имав некаква одбивност кон храната, веројатно од жешкото! Цел ден само вода пиев и кафиња (се разбира без шеќер) Станав доста рано ама за јадење не ми ни текна, до 15 часот, а тогаш јадев салата од компир! Го чувствував стомакот некако подуен а и имам доста бавен метаболизам па пиев од јогуртот Баланс + и тоа ми беше вкупното јадење до 21 часот! Само салата и јогурт :P
    Вечерата како по ,,правило,, ми е најголема, јадев туна и салата од краставица а подоцна грицнав и некоја пуканка! Завршив за денес со јадењето!
    И стомакот многу ме загрижува, некако подуван ми е, имам чувство дека ми тежи :lol:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Денес за појадок 3-4 кифлички, не можев да им одолеам, баба Нацка ги правела :D , за ручек грашок со мелено месо и тоа. Ми кркорат цревцава ама се трпи!
    I'm on fire деновиве, сакам кога ќе стапнам во Охрид да бидам згодна.

На Ema.Sk и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Си ја најдов темата а и куќава богати.
    Еднаш трендафилка мислам дека пиша, доброто во спорите диети е што можеш од време на време да си дадеш слободен ден без поголема грижа. Ако не пишала Трендито, се извињавам, ама некој пиша.

Затоа јас да не ве лажам, денес се препуштив на пороци. Порок до порок, кока-кола со вино( и тоа во асолни количини), кифли, руска, месо и качкавал. И два залака благо.

Па утре ќе држам строг ден, а од задутре јово наново со режимот каков таков, мој, и функционален до сега.

е така. :)

На kate21, Trendafilka, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Tеди, утре те дружам ако си за воден ден :lol: :lol: :lol: и јас проблеми си направив со чајна фудов!
    море нити облека нити сандала нити храна нити ништо не им чини :lol: :lol:

На zhap4e и teddybear им се допаѓа ова.
  5. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Слика за на фрижидер!

Прикачени фајлови:

На kate21, Cka, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Морам да се пофалам,ослабена сум и тоа забележително.Ми треба сепак уште некое килце,но сега е далеку подобро од што бев.Што да ви кажам,се движам многу и на тој начин трошам калории.Исто така,ако одите на одмор пливајте колку што е можно повеќе,барем тоа не е тешко,а се троши многу енергија.
    Денес планирам да сум само на шопска,и нешто благо,и многу леден чај и вода.
    Поздравче и со среќа.

На gaga.rocks и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Можеби не е здраво, али ја си јадам еднаш на ден. (што да правам, кога си имам резерва :D) И за од прилика 4 дена имам ослабено околу 2 кила.. (незнам колку точно дена).
    Доручекот ми е шумеч, и мнооогу ретко ако каснам пар праски, или лубеница (ама тоа мн ретко се дешава).
    Ручекот ми е тоа што има дома за ручек, или ќе си направам пица од патлиџан и сирење. :D :inlove: Или јуфки.. било што.. ама не јадам сувомеснати, и онака е топло..
    Вечерата ја немам, и толку. :)
    Си се чудам колку имам помалце апетит. :D

8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Лошо е кога е мама на одмор. ЛОШООО!!! :devil:
    Ми го тестира карактеров или што? :^)
    Епа храбрата девојка на мама, и ја остави пицата нејадена, се повлече во своите одаи и моментот на депресија го истури врз најблиското чоколадо.
    Ха! Таа мене... :fubar:

Важно или неважно, вчера горенаведената моја мајка, ми соопшти дека сум ослабела, ама не е за верување, секое доаѓање од Скопје дома, ми вели, „Јао, јадеш ли ти таму, ребрата ти се гледаат!“ :o А тоа Цацко да може да ми позавиди. |(
    И така. Мама знае дека сум совршена. :inlove:

Нови цели:
    Вишок кг - 100
    Расположливи денови - 30
    Расположливи средства - да се скарам со мама.
    :|

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Девојки јас сакам да прашам нешто :?:
    Како е можно да сум ослабена во обем а не на вага? На што се должи тоа?
    Се приметувам и во раце и во газ сум намалена, а на вагата ни грам :worried: И вежбам по дома, и гледам секој ден да пешачам најмалку саат време и не и не. Што ми е со организмов :/
    Ми се иде да ја фрлам у комшии :@ Не се мерам веќе.

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.513
    Допаѓања:
    251.427
    Лудо и Теди, немојте бе со водениот ден на + 40, каснете барем овошје, немојте да се казнувате толку строго ако вчера сте јаделе многу. Па луѓе сме :) . Јас се обидувам да останам на режимот, еден ден јадам помалку, друг ден повеќе. Има резултати повеќе од порано, кога внимавав колку точно калории има секоја храна. Вчера за вечера каснав една кифла, едено парче солен ролат и 3-4 слатки, а легнав во 5 сабајле. И не мислам дека многу сум изедела вчера, си мислам дека е малку. Се е до психата.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас не држам воден ден, Лудово фикс идеи ми дава на вакво време :rofl: :P
    Денес јадев месо со сирење, ориз со кришка леб, салата, лубеница, и две кафиња.
    Тоа би било тоа ако до вечер не додадам уште некоја намирница на списокот :D

На ludoto19 и JuLleE им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.085
    Допаѓања:
    134.897
    Јадам благо.... Вчера не јадев, ич не ми се јадеше, а денеска вол ќе изедам. Не знам што ми стана. А таман почнав да слабеам.........

13. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Денес јадев 1 кришка леб со салата од патлиџани и краставици и 1 топка сладолед.До вечер ќе каснам можеби пуканки или некоја си салатка.Инаку од утре сум на одмор,ве напуштам 12 дена,и се надевам ќе се вратам ослабната барем 2 кг :D

14. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сабајлево една банана, после 4 саати на базен само неколку залаци хамбургер(морав, во тоа скапаната сендвичара не прават ништо друго, а и тоа што го прават е тиња), за вечера сега ќе си ставам скуша да се пече и тоа би било тоа :)
    Си го сакам организмов зошто ич не ми бара јадење во последно време! Срце ми е :inlove:

15. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    :hai:
    Појадок: кафе и компот од вишни
    Ручек: Половина најмал геврек и јогурт Баланс+
    Вечера: :tmi: :$ :fubar: Секој ден иста грешка, пак вечерата ко за инат ми е најобилна! Преку цел ден можам да имам контрола врз храната па дури и без многу мака успевам да јадам помалку но навечер мислам дека се ми е малку! Денес вечерав малку грав |( , две мали ќофтиња и салата! И сега си велам џабе цел ден внимавав кога вечерта пак ја укакав работата (како и секоја вечер)
    Сега планирам да скокам малце јаже и вечер да пешачам, па и да го дуплирам сексот вечерва со моја доминација :angel: :rofl: , белким ќе согорам некоја калорија од вечерата! :lol:

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас да ви кажам право сега со брат ми си седнавме, и уз муабет отиде повеќе од половина огромна лубеница. Кога викам огромна не лажам, можам две мои глави да спојам и ќе ја добијам големината на лубеницата. :D Мајка ми ни ја исече и што убаво ни ја сервираше, па јас на една страна брат ми на друга, и грабај се за средните парчиња, али небитно и крајните отидоа во желудец.
    И на крај заклучивме, додека се тепавме за лубеницата се тепавме. А ноќеска или утре ќе се тепаме кој ќе оди прв во вц. Ќе си ги трпиме последиците :rofl: И такој. :D

17. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Вечерва зае*ав све.Цела дена држам некаков режим али вечерва:worried: Сабајлво на работа јадев еден мн мал тост,попчадне само сладолет.Али вечерва од што беф премногу гладна изедов четврт пица,и една палачинка со крем ех пуста дрчнотија :@ Иначе пешачев денеска малце,и вежбав дома едно пола сат,и пола сат вртев на хулахоп.Со Господ напред утре планирам да го издржам цел овошен ден,па ке видиме ;)

18. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    диета држев од 20 јуни па се до денес... очекував да ослабам од 3-5 килограми.. сега се вагав и останав ваква :o :o сум изгубила цели 8 килограми :D скокам од радост, пресреќна сум... :D ми доаѓа на сите да ве изгушкам од што сум хепииииииииии :hug:
    маката и трудот ми се исплатија.. моето гладно стомачиште (сега нормален стомак) издржа до крај :D фармерките и шорцот што не ме собираа сега ми се точни.. единствено овие мои огромни ц**ки никако да ослабнат :devil: .. сега спремна сум за одмор, се надевам дека нема да ги вратам килограмите.. си ветив дека пак ќе пазам што јадам и никогаш нема да вечерам.. и секако ќе продолжам да бидам што е можно повеќе физички активна и ќе продолжам да правам стомачни, да трчам и секако цело лето да пливам..
    збогум спојлери, збогум салце, збогум целулит.. се надевам дека никогаш повеќе нема да се дружиме и да тргам маки со вас :D

ве поздравувам феминки.. ви посакувам сите брзо да стигнете до посакуваните килограми.. :*

На kate21, Ema.Sk, BurstBerry и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.433
    Вака кога пишувате,пишувајте и како во темата успешни стории.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    денес е 15, ден за месечевата диета, па јас ќе се обидам само со вода и то :rofl: Hаравно и кафе!
    ;) :D