За морковот да се искажам веке коа стана муабет за морковот Брат ми од секогаш има проблем со очите од бебе Очен лекар секогаш му вика да јаде у денот по два свежи моркови А од нутриоцинистот разбрав дека морков коа ке се сварел бил скроб ај сеа најди му нзс вечерва роденден одолеав на грицки и торта
Зш не ми е поентата да пијам и сешто. Мислам за мене е грев, за другите можеби не е. За мојата ситуација зборам. Морковот е здрав за секој што може да го јаде. Плус, вушокот естроген го вади, не зборувајте на памет. П.бг пица - си ја сакам реков... Р. Говедска плескавица со салата Вечера. Ќе видиме.
План за денес: За доручек само овошје, не е најпаметно ама бевме до пазар со децата и не можам од жешкото да јадам. Цреши, банана и малку лубеница. Р: печен млад компир, печена риба со лимон и лажица гравче тавче од вчера У: ќе правам ладен чај со лажичка мед. В: планирам марула салата со печурки, кубети од парче двопек и прелив од сенф и лимон. Ако сум гладна до ручекот сега ќе каснам една рака јатки и краставица.
Денес кулминирам со ПМС, ќе има некои гревови, за видот и количината не гарантирам каков ќе е денот.Но прозорецот а физичка активност да. Ај со среќа викендов.ајмо ОЗБИЛНО
Вчера претерав не количински туку со нездрава и непожелна храна.Ама частовки со традиционална храна утрото а вечерта дома гости и толку од мојот карактер... Викендов се опремив со поздрава храна па ќе видиме .
За доручек, ручек и вечера јадам по една кришка бел леб и зависи што имаат дома зготвено, како и секогаш. Исто така еднаш дневно можам да изедам една крем банана или 1 рака кикирики и тоа е тоа. За 10 дена имам симнато 2 кила. Има некој пробано на ваков начин? Искуства?
Иста килажа имам неколку дена, решив да се мерам 2 пати неделно, следно во среда Д банана, млеко Р јадев палачинка надвор, со банана и еурокрем У кафе, бисквити В нема Ќе вежбам 1 час и ќе правам благо, се надевам нема да го изедам цел фил.
Денес хаос, ама на роденден сум па оправдано е Д: Две кришки дија леб со веге намаз Р: Пола пица, вафла од Торос В: Шопска + парче чоколадна торта А добив па чинам вол можам да изедам
Д кој уствари во 1 ми беше :чкембе чорба со 2 кифлиња . Р една интегрална тортиља со намаз од хумус краставица малку сувомеснато и грчки јогурт. В ја утнав со 2 чаши вино и малу мезе
Ден бр 13 П-парче торта Р-киноа со кисело млеко-600кал В-киноа со туна-400 кал Сепак не одолеав на тортата затоа па ке ме казне вагата у понеделник осекам
Вчера ручек туна салата, само зеленчук. Вечера едно парче пица. Ужина пола топче сладолед. Денеска појадок веројатно јајце и патлиџан, ручек леќа и вечера не знам. У план е трошење калории со редење алишта, базен и лента. Вчера си ја видов гушата не знаев дека имам, маж ми ме сликал додека дремев на стол у двор... Срамота.
Како да си помогнам да добијам? Имам симптоми, ама дека прво добивање со нова килажа ми е очекувано доцни. Кои чаеви предизвикуваа контракции во бременост, некој од нив ќе се напијам. Ме мачи, на вага сум ок, ама отечени ми се екстремитетите.
Ако си пред добивање секс помага. Барем мене ми се има случено неколкупати. Случајност или не, не знам
Толку не се мачам за да добијам менс. Имам приметено неколкупати веднаш после секс да добијам, датата за добивање таман си била, така да, пробувај си ти, ништо не губиш...
Ова најчесто, јас викам, да се дупне работата. Успева. Совет од мајка ми, када со вода топла. Не ми успевало мене, нејзе да. Физичка активност ми помагала. Не знам дали само дошло времето или сум испровоцирала. Ама еден период мн ми каснеше, и знам колку ти е тешко по вакцината еден месец, по двете корони, по еден месец. Цел месец со ПМС и со симтоми, со подуеност со се буквално и никако да дојде. И од лутина, чистев по дома и ми идеше. Ама чистење ко лудача. Сите фуги и ноќта... Ми дошло.
Д банана, млеко Р две праски ќе гледам да се В ќе имам собир, скара, торта, ќе пробам максимално да се воздржам И вчера не издржав баш со благото ја претерав Од утре пак максимално озбилно
Ден бр 14 би требало да му дојде Да не запишувам тука појма нема да имам кој ден сум П-лубеница кафе 2 Р-лека +патлиџан салата В-0 Вода може 4 литра до сега Од физичка активност средување двор од 2500кв Добри 7 часа рмбање и потење Утре ден за мерење Осеќам ке се разочарам