(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Денеска ќе бидам грешница малку :D
    Наместо стекот за ручек ќе јадам свинско, другото ќе е исто, салати, овошка некоја, јајца :)
    20kg to go, -3.3kg од понеделникот :devil:

marchi-cool likes this.
  2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Имам 15 кила за симнување. Од понеделник почнувам со вежбање, конечно се пријавив.
    Јас со доручек 1 варено јајце, 1 јаболко и шолја кафе/чај не можам да функционирам. Викендов ќе направам распоред и мени за цела недела. (fingers)

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

10 денови 16:8 пост, мал дефицит од 1700 кал, добро балансирани оброци, 10 км точак преку недела и 10.000+ чекори на викенд - 2 кг помалку. :D Не е кој знае шо можда, ама па задоволна сум пошо целта ми е максимум -7 кг.

kikin, Antebellum and Vanilla15 like this.
  4. minne992

minne992 Форумски идол

10km со точак колку минути од прилика ти е ?

5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Не ни треба да функционираш така, доручек 2-3 јајца, салатичка нешто и црно лебче пример, овесни каши, тостирано лебче со јајце и авокадо, грчки јогурт со овошје итн
    Мене искрено највеќе ме држат јајца варени, земам и краставичка морков што имам дома салата, и црно лебче
    Собирај идеи за мени од тука, ќе помогнеме :)

Ако имаш само толку за слабеење, резултатов е одличен искрено :)
    Јас имам голем вишок и многу задржувам вода кога јадам се и сешто, затоа и првиве кг летнаа вака, вода се знам ама ме радува вагата :D

kikin, penelope10 and MissChievous like this.
  6. MissChievous

Фала. :D
    Туку како знаеш дека се вода? Знам дека секогаш тоа е муабетот, напочеток вода биле, ама што значи уствари тоа и како да знам дали вода е во прашање?

7. MissChievous

Antebellum and minne992 like this.
  8. Antebellum

Antebellum Популарен член

За почеток: треба да почнам да вежбам, да јадам салати, да пијам вода. Си ставив потсетник и почнав да шетам со шише вода... Водата ќе ми е најголем предизвик, навикната сум на газирани сокови. :$:sweat:

9. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Надуеност, отечени стапала, раце..
    За себе знам по "спласнувањето" на рацете и стапалата, исто ко по породување ко ќе спласнат а биле натечени..
    Највеќе се задржува вода поради поголем внес на сол од предвиденото, е сега јас не јадам солено, салати да речеш, сирења солени, домашно спремени јадења минимално посолувам, ама затоа кога јадам се и сешто (чипсови, купена храна) веднаш приметувам дека отекувам, прстените не ми се комотни на рацеве, додатно имам и проблем со инсулинска резистенција и задршка на вода, на терапија сум, телото ми "задржувало" повеќе вода, пијам спиронолактон (диуретик) и метформин
    Така и ми напоменаа еднашка на лекар кога одредуваа терапии и совети што како да симнувам килажа, и ми останало така во сеќавање, исто и од нутриционист ми е слушнато, првите 2-3 килограми се вода, а навлезено во овој дел баш немам ептен, како кажале буквално прекажувам и јас, баш ќе читнам повеќе, ме заинтересира со прашањата и мене
    Доколку грешам нешто, да ме исправи некој што повеќе е упатен :)

До тебе да е секогаш водата, кај и да идеш да си носиш, како што ќе дојде и потопло време ќе немаш избор :D
    не можам личен совет, искуство да дадам оти јас никогаш не пијам сокови, може да се случи еднашка на 3-4 месеци да се напијам голтка две спрајт онака да ми пројде ќејфот :D
    Ако правиш распоред, спреми ги и јадењата однапред, да не посегнуваш по нешто нездраво во случај да си била излезена и си прегладнета пример, ова ме спасува мене оваа недела :)

10. MissChievous

@Vanilla15 ахааа, фала на инфо. Не знам баш дали е темава за тоа, ама веќе кога спомна да си прашам и за инсулинската резистенција, имам чуено ама не знам што е, кои се симптомите (чисто да знам да не треба да проверувам :D)?

Vanilla15 likes this.
  11. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Повели тука е баш објаснето ок првиот дел, https://remedika.com.mk/insulinska-rezistencija/
    Јас имав ПЦОС (откриено на прв гинеколошки преглед), постојано чувство на жед, се здебелив скоро 30кг, не можев да ги симнам, и почнаа да ми растат влакна на брадата (не бели ко мов, туку црни, цврсти влакна)
    Качените килограми тогаш, ги симнав само со терапијата која што ми беше дадена, и исклучени минимални работи, оти имав 17години, па гледаа да не ми кратат премногу бидејќи сеуште бев во раст :)

MissChievous likes this.
  12. m.triball

m.triball Истакнат член

Трет ден :inlove: Ќе си ги бројам и претходните иако подзгрешив, почеток ми е, па нормално :$

Денес, мача кафе со овесно млеко и цедел лимон наутро, новата рутина што ја воведувам :clap:
    Ручек, цезар салата и 2 мали парчиња пица.
    Вечера ќе гледам нешто нискокалотично, некоја салатка :smirk:
    И се разбира околу 2 л вода и по некој зелен чај.

Vanilla15 and penelope10 like this.
  13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

И јас да се пријавам дека од утре почнувам со вежбање после 5-6 месеци пауза. За мотивација отидов да си купам сетчиња за вежбање.
    Имам 10 кила за симнување. Се чувствувам убаво и секси во своја кожа, на изглед не ми пречат килограмите. Ама, ми пречи тоа што се чувствувам тромаво и тоа што алиштата ми стануваат мали. И сакам да изгледам поубаво, позатегнато, не мора на вага да ослабнам ама пример сакам да имам позатегнати раце. Имав 50 кг пред две-три години, сега имам 62. Најдебела што сум била.
    Сакам да се хранам поздраво, ама не и да се опседнувам со исхраната. Побитно ми е да си воведам рутина за вежбање и истегнување пошто телото ми крцка |( стигнав 30 речиси и тоа е. А сакам да вежбам и за на старост да изгледам поубаво и да бидам подвижна и способна. Забегав...
    Ако имате препорака за личен тренер во околина на карпош пишете ми ве молам.
    Месецов ќе вежбам од дома со тегчиња и ластици за да си ја вратам дисциплината, па после тоа со тренер.
    Со среќа на сите :)

14. m.triball

m.triball Истакнат член

Четврт ден :inlove:

Поручек чаша лимон цеден и мача кафе :mm:
    Ручек, пиперки и патлижани толчени и 2 кришки леб без брашно и 1 кришка бел леб.
    Вечера парче пите со сирење :sweat:

:angel:

marchi-cool and Vanilla15 like this.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Денес на мени
    Телешки стек
    Чиа семе со протеини
    Јајца и пушен лосос :inlove:

Ајде утре ќе удрам повеќе на зеленчуци :tmi:

Vanilla15 likes this.
  16. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Цела недела издржав без да каснам нешто што не треба :D
    Вчера само што имав испиено едно узо на ручек ама бевме надвор, по друго не посегнав, салата и месо си јадев :whew:
    Ама еве почнав да стагнирам, поарно ќе е деновиве да не се мерам оти ќе се демотивирам и ќе се откажам |(
    Ќе пишам во среда :D
    Менито се знае, јајца, месо, салати, јатки овошје :)

marchi-cool and malerozna like this.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Од 2016 , денес пак тука :lol:

Само што не сум 52-53 како во 2016 , туку 57кг - што од втората временост, што од не пазење што јадам :D, сигурно едно 7 кг сакам да намалам.
    Ќе ја држам аткинсова диета , се надевам за месец дена ќе имам резултат.

Денес јадев :
    Корнфлекс со млеко
    Две мандарини
    Две јајца варени
    Боранија плус салата
    За десерт - вчера правев ресана колач со стевиа и овесно брашно оа од тоа малку ќе каснам
    И ако ми се пријаде потоа- ќе земам гвакамоле ќе каснам со малку чипс од пченка :D

Vanilla15, penelope10 and marchi-cool like this.
  18. m.triball

m.triball Истакнат член

Денес на палачинки сум :?:
    И за ручек и за вечера солени палачинки 2 со малку сиренце и другите само со павлака.
    Јадев и јаболка и портокали и тоа е тоа за денес. :$

koritsaki and Vanilla15 like this.
  19. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Aj da se prijavam i jas denes ponedelnicki. Odamna nemam drzeno dieta, pa ke odam na nekoja ne mn rigorozna varijanta. Porodena pred 4 i pol meseci. Za simnuvanje mnogu..no moram i energija da imam. Sekoj den se pesaci od 6-10km
    D- 2 jajca, 2 parcinja dvopek, 3 peceni piperki
    Y- mandarina limon i soncoglef semki
    R- cezar sata i varena brokula
    Desert - proteinska plocka.
    Planiram da probam da jadam do 17 casot. Ke izdrzam denes za narednive denovi ke vidam kako ke e. Mnogu caevi ispieni vo meguvreme i 2 kafinja

koritsaki and Vanilla15 like this.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Денес на мени
    Ручек пафлак
    Вечера чиа со протеин
    Ужинка протеинска чоколада :whew:

Vanilla15 likes this.