Денеска ќе бидам грешница малку Наместо стекот за ручек ќе јадам свинско, другото ќе е исто, салати, овошка некоја, јајца 20kg to go, -3.3kg од понеделникот
Имам 15 кила за симнување. Од понеделник почнувам со вежбање, конечно се пријавив. Јас со доручек 1 варено јајце, 1 јаболко и шолја кафе/чај не можам да функционирам. Викендов ќе направам распоред и мени за цела недела.
10 денови 16:8 пост, мал дефицит од 1700 кал, добро балансирани оброци, 10 км точак преку недела и 10.000+ чекори на викенд - 2 кг помалку. Не е кој знае шо можда, ама па задоволна сум пошо целта ми е максимум -7 кг.
Не ни треба да функционираш така, доручек 2-3 јајца, салатичка нешто и црно лебче пример, овесни каши, тостирано лебче со јајце и авокадо, грчки јогурт со овошје итн Мене искрено највеќе ме држат јајца варени, земам и краставичка морков што имам дома салата, и црно лебче Собирај идеи за мени од тука, ќе помогнеме Ако имаш само толку за слабеење, резултатов е одличен искрено Јас имам голем вишок и многу задржувам вода кога јадам се и сешто, затоа и првиве кг летнаа вака, вода се знам ама ме радува вагата
Фала. Туку како знаеш дека се вода? Знам дека секогаш тоа е муабетот, напочеток вода биле, ама што значи уствари тоа и како да знам дали вода е во прашање?
Зависи колку брзо возиш, мене саат време ми треба. Можеш со апликацијава да пратиш: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapmyride.android2
За почеток: треба да почнам да вежбам, да јадам салати, да пијам вода. Си ставив потсетник и почнав да шетам со шише вода... Водата ќе ми е најголем предизвик, навикната сум на газирани сокови.
Надуеност, отечени стапала, раце.. За себе знам по "спласнувањето" на рацете и стапалата, исто ко по породување ко ќе спласнат а биле натечени.. Највеќе се задржува вода поради поголем внес на сол од предвиденото, е сега јас не јадам солено, салати да речеш, сирења солени, домашно спремени јадења минимално посолувам, ама затоа кога јадам се и сешто (чипсови, купена храна) веднаш приметувам дека отекувам, прстените не ми се комотни на рацеве, додатно имам и проблем со инсулинска резистенција и задршка на вода, на терапија сум, телото ми "задржувало" повеќе вода, пијам спиронолактон (диуретик) и метформин Така и ми напоменаа еднашка на лекар кога одредуваа терапии и совети што како да симнувам килажа, и ми останало така во сеќавање, исто и од нутриционист ми е слушнато, првите 2-3 килограми се вода, а навлезено во овој дел баш немам ептен, како кажале буквално прекажувам и јас, баш ќе читнам повеќе, ме заинтересира со прашањата и мене Доколку грешам нешто, да ме исправи некој што повеќе е упатен До тебе да е секогаш водата, кај и да идеш да си носиш, како што ќе дојде и потопло време ќе немаш избор не можам личен совет, искуство да дадам оти јас никогаш не пијам сокови, може да се случи еднашка на 3-4 месеци да се напијам голтка две спрајт онака да ми пројде ќејфот Ако правиш распоред, спреми ги и јадењата однапред, да не посегнуваш по нешто нездраво во случај да си била излезена и си прегладнета пример, ова ме спасува мене оваа недела
@Vanilla15 ахааа, фала на инфо. Не знам баш дали е темава за тоа, ама веќе кога спомна да си прашам и за инсулинската резистенција, имам чуено ама не знам што е, кои се симптомите (чисто да знам да не треба да проверувам )?
Повели тука е баш објаснето ок првиот дел, https://remedika.com.mk/insulinska-rezistencija/ Јас имав ПЦОС (откриено на прв гинеколошки преглед), постојано чувство на жед, се здебелив скоро 30кг, не можев да ги симнам, и почнаа да ми растат влакна на брадата (не бели ко мов, туку црни, цврсти влакна) Качените килограми тогаш, ги симнав само со терапијата која што ми беше дадена, и исклучени минимални работи, оти имав 17години, па гледаа да не ми кратат премногу бидејќи сеуште бев во раст
Трет ден Ќе си ги бројам и претходните иако подзгрешив, почеток ми е, па нормално Денес, мача кафе со овесно млеко и цедел лимон наутро, новата рутина што ја воведувам Ручек, цезар салата и 2 мали парчиња пица. Вечера ќе гледам нешто нискокалотично, некоја салатка И се разбира околу 2 л вода и по некој зелен чај.
И јас да се пријавам дека од утре почнувам со вежбање после 5-6 месеци пауза. За мотивација отидов да си купам сетчиња за вежбање. Имам 10 кила за симнување. Се чувствувам убаво и секси во своја кожа, на изглед не ми пречат килограмите. Ама, ми пречи тоа што се чувствувам тромаво и тоа што алиштата ми стануваат мали. И сакам да изгледам поубаво, позатегнато, не мора на вага да ослабнам ама пример сакам да имам позатегнати раце. Имав 50 кг пред две-три години, сега имам 62. Најдебела што сум била. Сакам да се хранам поздраво, ама не и да се опседнувам со исхраната. Побитно ми е да си воведам рутина за вежбање и истегнување пошто телото ми крцка стигнав 30 речиси и тоа е. А сакам да вежбам и за на старост да изгледам поубаво и да бидам подвижна и способна. Забегав... Ако имате препорака за личен тренер во околина на карпош пишете ми ве молам. Месецов ќе вежбам од дома со тегчиња и ластици за да си ја вратам дисциплината, па после тоа со тренер. Со среќа на сите
Четврт ден Поручек чаша лимон цеден и мача кафе Ручек, пиперки и патлижани толчени и 2 кришки леб без брашно и 1 кришка бел леб. Вечера парче пите со сирење
Денес на мени Телешки стек Чиа семе со протеини Јајца и пушен лосос Ајде утре ќе удрам повеќе на зеленчуци
Цела недела издржав без да каснам нешто што не треба Вчера само што имав испиено едно узо на ручек ама бевме надвор, по друго не посегнав, салата и месо си јадев Ама еве почнав да стагнирам, поарно ќе е деновиве да не се мерам оти ќе се демотивирам и ќе се откажам Ќе пишам во среда Менито се знае, јајца, месо, салати, јатки овошје
Од 2016 , денес пак тука Само што не сум 52-53 како во 2016 , туку 57кг - што од втората временост, што од не пазење што јадам , сигурно едно 7 кг сакам да намалам. Ќе ја држам аткинсова диета , се надевам за месец дена ќе имам резултат. Денес јадев : Корнфлекс со млеко Две мандарини Две јајца варени Боранија плус салата За десерт - вчера правев ресана колач со стевиа и овесно брашно оа од тоа малку ќе каснам И ако ми се пријаде потоа- ќе земам гвакамоле ќе каснам со малку чипс од пченка
Денес на палачинки сум И за ручек и за вечера солени палачинки 2 со малку сиренце и другите само со павлака. Јадев и јаболка и портокали и тоа е тоа за денес.
Aj da se prijavam i jas denes ponedelnicki. Odamna nemam drzeno dieta, pa ke odam na nekoja ne mn rigorozna varijanta. Porodena pred 4 i pol meseci. Za simnuvanje mnogu..no moram i energija da imam. Sekoj den se pesaci od 6-10km D- 2 jajca, 2 parcinja dvopek, 3 peceni piperki Y- mandarina limon i soncoglef semki R- cezar sata i varena brokula Desert - proteinska plocka. Planiram da probam da jadam do 17 casot. Ke izdrzam denes za narednive denovi ke vidam kako ke e. Mnogu caevi ispieni vo meguvreme i 2 kafinja