Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    За нормална (около 3.2-3.6%) масленост мляко за 100 грама:

Калории – 61
    Мазнини – 3.5 грама
    Протеин – 3.5 грама
    Въглехидрати – 4.6 грама

За кофичка кисело мляко от 400 грама – 240 калории, 14 гр. мазини, 14 гр. протеин и 18 гр. въглехидрати.

http://fitnesinstruktor.com/диета-с-кисело-мляко/
    :wasntme:

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Верувале или не,ослабена сум 10 кила :D :D :D
    Зимоска кога се мерев имав 70 кг,а денеска се мерев пак 60...хаха Браво за мене.
    Но морат да продолжам не застанувам овде,уште 5-6 кила да ослабам.Денеска среќна од изгубените килограми си се почастив чоколада :D Денеска требаше да ми биди овошен ден,но јадев и благо и затоа ми е чоколадно-овошен хахха

На LittlePinky, rossonerka, Trendafilka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Браво! А мислам коа имаш овошен ден ти испаѓа јаглехидратен ден, така да можеш да си јадеш благо во разумни количини.

4. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Да ви кажам право деновиве јадам нормално само не вечерам...

А колку кајсии изедов лелеее ... сега муки имам ... да си бидам искрена два дена имам
    дијареа
    . Тешко ми е раат не можам од дома да излезам :D :devil:

Ама во недела ваљда оди дотичниот на одмор, е тогаш стварно се фаќам строго ... додека да се врати и додека да почнам пак на факултет има да се досушам. И ова, таман пмсво ќе си фати џаде. Глупачко нешто ... и железо да има пред мене можам да го изедам. :P

Кристи браво :clap:

Виножитке велкам бек. :*

Едит: Лелеее http://www.demotivacija.mk/i-edna-dieta ... 15232.html :D

На JuLleE, kristii и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Вагата ми кажува дека сум ослабена 4 кила од пред 1 месец :) ..А на мене ништо не се познава сеуште :( ..Ама ќе си истраам. Не држам диета, само вежбам и внимавам што и колку јадам. Доручкувам по 2 парчиња двопек со маргарин и вегета, или со маргарин и мед, или корнфлекс од Виталиа со млеко. Лебот го исфрлив од исхраната, а пијам многу вода, дури и повеќе од 2 литри. Си ручам нормално, јадам ужинки (овошје и слично) и не вечерам.
    Но, изминатава недела како ми е затерано, по излегување трк до пекара, па на поминување ми е, што да правам, а и не одам сама таму, па знаете како е, не можеш да ги гледаш другите и да ти течат лиги... |( Нема оправдување, ама тоа е, што да се прави.

6. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Епа мене вагата ми покажува 1 кило повеќе. И тоа се мерев сабајлечки, после посета на она место! :( Арно ама во обем ќе да сум попуштила малце. Тудеј из лубеница деј, пропратено со сончоглед. И утре ќе биде лубеница ден, евентуално краставица и патлиџан ќе играат споредна улога. И се така се до 30-ти, кога ќе ја држам месечевата диета...Ајт се надевам до крај на месец 3 килца ќе симнам...Виш ми лак, ама многу лак :D

7. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    луѓе да се пофалам ,за 12 дена ослабев 7кила,првин само пишував низ форумов барав помош изгубив надеж,на крај ми се скурчи преку глава ми дојде почнав со строга диета и ослабев ,сеа сакам уште 4 кила за 6 дена па ќе видиме што како 8)

На Anna.x му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Тука, тука, кај сончогледот му е мајката. :fubar: Фрлај тоа чудо, 800 и нешто калории има во 100 грама. После ќе се чудиш како не слабееш. :x

Јади овошје и зеленчук, остави сончогледот. И јогуртче можеш да се напиеш. :wasntme:

9. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    ^Ама тоа само денеска јадев...12 дена по ред ригорозно се придржував кон диетата...Првата недела као демек 3 кила сум симнала (јесте беше вода, ама да се порадувам и јас де :D ) и после тоа отидов у минус |( А сончоглед морав денеска, зашто мноооогу ми се јадеше :$ Само на лубеница не се може :| Утре на краставички и домати ќе бидам...Ух, ајде нека помине побрзо неделава :D

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    ^Подобро изеди еден сендвич со патлиџан и сирење, имаш помалку калории, отколку сончогледот. :D Ајде, крв да ти се стори.

Инаку, иц признавање-гревови тајм! :rock: :D

Јадев туна за појадок со чаша јогурт, сега ќе одам да јадам мусака. Пих, мразам викенд. Секогаш има нешто за јадење и секогаш морам да јадам. :(

Ајде, утре е понеделник, па лубеницата и патлиџанчињата не ми бегаат. И некое јаје се мота наоколу. :rock:

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.457
    Другарка ми јадеше само сончоглед и пиеше само јогурт и ослабе многу, дури и анорексично изгледаше. Не велам дека сончогледот не дебелее, само според мене едно е да изгрицкаш една шака сончоглед, а друго е да изедеш еден сендвич. Еве на пример сестра ми дневно грицка минимум 100 грама па според пресметките, ако ги земеме во предвид и оние калории кои ги внесува со другата храна, тогаш таа треба да се дебели, а она си е баш слаба. Исто така малку надбљудував и забележав дека околу мене оние луѓе кои практично се зависни од сончоглед сите се слаби :?: . Ај сеа де.

Јас откога престанав да бројам калории и да се оптеретувам кога, колку и што да јадам ослабев. Единствено што правам е што внимавам да не јадам многу благо, леб, да не ја мешам храната и да не вечерам барем 4 часа пред легнување. И супер ми е вака, од се по малку си каснувам, не се измачувам и полека си симнувам по некој кг.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    со еден збор битна е количината ,а не видот.ако изедеш и малку сендич ништо нема да ти биде,ни шака сончоглед така да се е до тоа колку јадеш ,најбитно е од све по малку ,мали порции ...него знам не одговара прашањево за овде ама дали некој ги пробал апцињата за слабеење KALORY EMERGENCY 1000??

14. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Од утре почнуваме на стариот построг режим.Не дека сега многу зафркавав и јадев многу,напротив јадев малце али јадев благо,и така понездрава храна.Но од утре се вракам на старото и ги зголемував стомачните од 240 сега не знам на колку али повеке ке бидат.И така :)

15. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    - Дедо навистина ли се слабее ако се пие 2 литри вода дневно?
    - Вистина е внучко, да му веруваш на дедо

Ако ништо друго, водата заситува :)

На Anna.x, lackygirl и Bibss им се допаѓа ова.
  16. Bibss

Bibss Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    хелоу еврибади.... и јас сум на диета бре !
    20 дена 7 кг мањак ;) правев пауза еден месец и не вратив ни еден грам,за време на паузата не јадев леб ( благо по малку иако не смеев ) .од понеделникот ја почнав пак па супер оди( оти има бајги за јадење :D ) ако е заинтересиран самбади одма ја пишам... поздрав диеталци и САМО НАПРЕД :hai:

На Anna.x, zhap4e, CharmedGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.625
    И јас сум на слабеење :D не сум на некоја посебна диета, 2 недели не јадам леб и благо друго се, а овошје само на сабајле и да ви кажам имам малку ослабено јас си чувствувам ;) и никогаш не сум гладна, салати јадам мноогу, полека но сигурно и вежбам на орбитрек не секој ден ама на секој 2 ден обавезно. Бибсс ајде кажи ми ја твојата диета за секој случај 8) поздрав до сите на темава ве поддржувам :*

На Anna.x, zhap4e и ludoto19 им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.960
    Допаѓања:
    123.548
    За месец и пол 5кг :rock: помалку...Уште мешето ама малку потешко ќе оди :sweat: за него...
    Инаку не бев на строга диета-насабајле житарици виталиа,или плазма со млеко,или двопек со нешто намачкан,кафенце обавезно,ручек-што има само без леб,вечера диња или лубеница,некогаш ептен ќе ми се пријаде па за стрв ќе изедам залче две леб со нешто :tmi:
    Не сум вежбала,само пешачење навечер,благо и грицки скоро ич и секој ден две шољи зелен чај ;)
    И критиките почнаа-премногу сум ослабела не сум личела на ништо :worried:
    Инаку висока сум 165 а имав 58,59 ми варираа сега сум 53 и пол,а до вечер ќе се направам 54 ипол :P нормално е навечер е поголема тежината

На Anna.x, maca99, Bibss и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Bibss

Bibss Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    epa BUJRUMTE :
    1 den. makaroni so sirenje i jogurt vareni ili potpeceni- 2 den. oriz varen ili potpecen so sirenje i jogurt ili voobicaeno kako so se gotvi -3,4,5 den pilesko(vareno przeno ili peceno) meso i salata -6,7,8 den telesko meso i salata -9,10,11 den riba i salata -12,13,14 den zrnest zelencuk (grav,grasak leka boranija) progotveno po vas vkus -15,16 den kompiri vo site varijanti ( przeni peceni vareni)- 17 den samo ovosje mozi i banani- 18 den makaroni so sirenje i jogurt vareni ili potpeceni -19 den oriz varen ili potpecen so sirenje i jogurt ili voobicaeno kako so se gotvi -20 den se sto e slatko,torti baklavi cokolada saladoled i dr( rasporedeni vo tri obroci )
    kolicestvoto na hrana sto se zema vo eden obrok ne e ograniceno,samo treba da se jadi dva pati na den na minimum 6 casa razlika od eden do dr obrok,kafe i caj bez seker neograniceno,sokovi od limon,mineralna voda neograniceno,otkako ke zavrski cikluson od 20 dena ne smeete da konzumirate blago i leb eden mesec,drugo si jadite normalno.Ova e zdrava izmama na organizmot koj ke se navikne da sogoruva poveke odkolku sto mu e potrebno,vo prvata nedela ne se gledaat kuznaj kakvi rezultati,jas pocnav da gi gubam kilogramite veke kon 9-10 den,AMA NE SE PREDAVAJTE :!: so primena na fizicka aktivnost normalno ke se izgubat poveke kg.,(jas licno ne vezbav ) ama piev caj KIRKOLINA ( go ima vo Vero,69 den ) i bas e efikasen. Pozdrav i so sreka !!!
    [mod-kirilica:15xo8xii][/mod-kirilica:15xo8xii]

20. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Вчера ја почнав УНдиетата
    Се надевам дека ќе ги симнам дваесет и кусурте кила кои ги добив последниве 5 години од физичка неактивност, прејадување и јадење на нервна база :(

Ми треба морална поддршка :)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.