Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.209
    Допаѓања:
    77.493
    Многу месо, над пола кило на ден, плус јајца. Варени или пржени, сеедно.
    Јас решив да не јадам протеински барови, од нив ми се отвора апетит и нон стоп сум гладна

На marchi-cool и I shto sega им се допаѓа ова.
  2. Damsel

Damsel Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    63
    Киноа секој ден, бидејќи ги има сите есенцијални амино киселини исто како месото, грав, леќа, наут, кикирики, грашок, печурки, тофу, умерено јајца... имаш одличен избор од растителен извор со одличен состав.

На Purelove92, simoncelicius и I shto sega им се допаѓа ова.
  3. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    57.314
    :bandit::bandit::bandit:
    Ако пишам вчера што се зготвив и изедов :( дури сама себе си се налутив и си легнав :D не за стап, незнам веќе што треба да се случи да престанам да јадам, значи јадам како да нема утре..оддамна вака не сум била толку без исав...

Од псоветлата страна почнав во теретана, и се е супер, цела недела убаво си пазам ама дфојде ли викенд (facepalm)..

Денес сум на лимонада и јаболки цел ден...

На marchi-cool, penelope10 и malerozna им се допаѓа ова.
  4. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    57.314
    :bandit::bandit::bandit:
    Ако пишам вчера што се зготвив и изедов :( дури сама себе си се налутив и си легнав :D не за стап, незнам веќе што треба да се случи да престанам да јадам, значи јадам како да нема утре..оддамна вака не сум била толку без исав...

Од псоветлата страна почнав во теретана, и се е супер, цела недела убаво си пазам ама дфојде ли викенд (facepalm)..

Денес сум на лимонада и јаболки цел ден...

На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.436
    Почнав денеска една диета ама додека не видам резултати за една недела не откривам која е :shake:

6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    26.291
    Ич да не кажвеше тогаш :x

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.436
    Па ако кажам одма ќе се најде некој демотиватор дека не ја бива :)

8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    26.291
    Па зато секој организам е различен
    Кај некој појке, кај некој помалку делува

9. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.436
    Will see :)

10. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    120
    Шејк со 250 мл млеко, 1 јајце, дозерка сурутка во прав (ја има во кам маркет), банана, кафена лажичка нескафе.

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    120
    Моето искуство со слабеењето. За 4 месеци симнав 21 килограм со режим на исхрана што сама си го осмислив, некоја модификација на диета Дајмонд. Секое утро јадев овошје во неограничени количини. Растојанието помеѓу оброците ми беше 3 часа и јадев одвоено: месо, скроб или јаглехидрати со многу салата. После пладне си дозволував благо со кафе. Избегнував печиво и леб. Секој ден вежбав во теретана и после тренинг пиев протеински шејк. Навечер обично јадев јајца, сирење или јогурт со зеленчук. После постигнатиот резултат продолжив со овој режим на исхрана околу 2-3 години и успешно ја одржував тежината. За жал изгубените килограми ги вратив после подолг период поради брз начин на живот и јадење џанк фуд (брза храна, чипс во доцните часови, пржена храна, торти и колачи). Моментално сум на УН диета, затоа што не можев да се натерам да внимавам на исхраната (за казна ). Имам добар резултат: -9кг за 37 дена.

На Purelove92, marchi-cool, Оленка* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    7.116
    Месо, риба се најголем извор на протеини. Потоа се млечните како сурутка, веј итн. Прави протеински шејкови и смути. Кашкавалот е супер протеинска намирница, путер од кикирики, бадеми, лешници, јајца. Исто така и урдата, не заменлива е, исто како сурутка е. Јас ја јадам свежа, малку потсолена за вкус а и не мора. Урдата е концентрат на млечни белковини, казеин, албумин и глобулин. Содржи околу 20 аминокиселини, од кои повеќето се суштински. Богата е со метонин, соли на калциум и фосфор, витамини од групата Б. И притоа нее многу калорична, нема многу јгх. За качување мускулна маса е идеална.

На marchi-cool, simoncelicius, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    49
    Од 9ти јануари до сега едвај -1.5 кг:(

14. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.888
    Да се пријавам и јас пак. Не се мерам, ниту на вага ниту во обем и решив дека така ќе терам за да не се демотивирам.
    Претходната недела не вежбав пошто имав добиено и си одмарав без грижа на совест. И јадев благо исто така ама тоа беше ептен малце. Неделава си вежбав, колку можев внимавав на оброци, заради стресори немав апетит ниту енергија да готвам ама сепак не јадев брза храна туку макар и да јадев нешто не толку хранливо дома, си правев салата со тоа.
    Наредна недела исто ќе си продолжам со вежбање. Дечко ми рече дека ми се приметувало дека вежбам по лицето демек искачала водата ама не знам. Јас ништо не приметувам. Освен малце дефинираност кај стомачните што мислам дека сега излегува на површина од претходно кога вежбав. :D
    Вежбам трипати неделно, највеќе 4 и мислам дека е сосем доволно, не планирам да се убивам, а и прочитав дека многу е битно да има денови измеѓу тренинзи за одмор на телото и мускулите. Друго нешто што е доста корисно е дека ако не спиеме доволно, џабе вежбаме.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.436
    Јас за 3 дена напраив толку

16. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Да кажиш диетата, иако нема минато една недела :D

На BeMyFriend му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.436
    Рано е...:)

18. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    84
    Ајде јас денес повторно се враќам тука, не ја бива нешто кај мене, ме мрзи (facepalm)
    Поручек сок свежо цедн од јаболка
    Ручек филети од риба со сос од лук и чинија супа
    Ужинка биксвити со млеко.
    Од денес почнувам повторно со веганска храна.
    Како е кај вас женски? Како се држите? Јас не сум баш задоволна со мојот режим овие 2 недело, но бев и настината едвај се подоправив малку :envy:

Белки од јајца, пилешко, путер од кикиритки, лосос...

На marchi-cool и I shto sega им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.209
    Допаѓања:
    77.493
    Јас не сум на никаков режим.
    Од ко почнав од крај на октомви да се гоштевам, последните недели мислам дека немам ден да не грешам. Ама килажата си стои, на толку изедедна храна добра сум, плус леб јадам скоро секој ден. И благо.
    За стап сум.
    И програма имам топтан со вежбање, плаќам и теретана, а три месеци се немам појавено. Само туку наоѓам некои изговори.
    Ајде од 1ви март, може ќе ми дојде умот и мене.
    Ако продолжам вака, на добар пат сум да се вратам на старите навики и пак да си вратам 30+ килца (facepalm)

На andrejko82, m.triball и penelope10 им се допаѓа ова.
  20. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    3.884
    Колку кила треба да се намалат отприлика за да прејдеш на помал конфекциски број?